![]() |
Cytat:
|
Ja bym kupił Celerona..raz ze tańszy a dwa że ma 1700 mhz, a Athlon 1700 ma tylko 1.44 Ghz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS Kły pokazuje w połaczeniu DDr + 133mhz Procek( ATHLON) |
Cytat:
|
ja osobiście nie widzę różnic między plusami i minusami. Oba powinny chodzić bez żadnych problemów ale bardziej przychylałbym się do Athlona bo jest szybszy niż celeron. U mnie w sklepie AMD Athlon XP 1700+ kosztuje 280zł. Ale to twój wybór
|
no to wyniki z sandry 2002
ram int 1769 / na tak samo ustawionym kt333 tzn ram na 133 i fsb 133 mam 2080/ ram float 1630 /1975 na kt333/ dhrystone alu 4109 whetstone fpu 1990 mmedia integer 8048 mmedia floating 8940 dysk/ b4 40Gb / 26844 -> 4in1 4.37v partycja na fat32 fast write jest a bios blizniaczy do ak31 :) stabilna jak alles shutlle jak skała aha procek to axp 1700+ a ram to oczuwiście ddr bo niestety nieznalazłem u żadnego ze znajomych sdr a ja na stanie mam tylko ddr'y aha2 ta płytka jest aqrat na kt266 ale sa wersje na kt266a a wtedy wuniki pamiatek wzrastają i to ładnie pozdro aha3 :) mam tego ak32 do jutra do 17 więc jak jeszcze coś spradzić to dajcie znać |
Jeżeli decydowałbyś się jednak na tańszą płytę (do 300 pln)proponuję Shuttle AK32 (270 pln). Coprawda kupiłem ją dopiero wczoraj i nie zdążyłem jej dobrze przetestować ale na pierwszy rzut oka (czytaj 4 godzinki gry w mafię - wszystko na full)wygląda całkiem w porzo.
Poza tym ma spore możliwości ustawień w BIOS-ie - FSB od 100 do 166 co 1 Mhz, mnożnik do 12,5x, precyzyjne ustawienia napięcia procka. Niestety nie wystarczyło mi kaski na ddr-y i mam zainstalowane tylko 256MB sdr (PC133 clk2). Pozostałe 128 MB leży w szufladzie - PC100. Póki co wszystko działa stabilnie. Wydajność procka (AXP 1700+) na tej płytce sprawdzałem tylko w SiSoft Sandrze. Wyniki: Dhrystone ALU 4052 MIPS, Whetstone FPU 2009 MFLOPS. pozdrawiam darsoon |
Re: nonono
Cytat:
mają 6 kanalowy sond, dobrze mozliwości kręcenia i są stabilne a te z końcówkiem r mają raid kontroler na hpt372 w sumie jak nie potrzebujesz raida to polecam gt2 / choć testowałem alles od ak31 i jak na razie pozostałęm przy ak35gt2r -> i każde urzadzonko ide mam na odzielnym kanale/ a co do ramu pc2700 to na kazej płycie 333 ram 266 będzie dobze pracował szczególnie że axp chodzi na fsb 133 w trybie ddr a tylko te najnowsze dzoeci amd będą brykoać na fsb 166 a ja tam wolę synchroniczne taktowanie i ramu i procka pozdro |
Na obecną chwilę jednak bym się decydował na KT266A - jest to sprawdzone rozwiązanie i optymalne cenowo. Płyt jest dużo, sugeruję SOLTEK sl75drv4 - jest bezbłędna. Mam coś takiego od 7 miesięcy wraz z Athlonem +1700. Zero problemów. 8)
|
nonono
Dzięki za wszystkie posty
Poczytałem i na razie wiem jedno kupię axp 1700 + tylko co dalej z płytą. Pracuję nad finansami :):) swoimi i może coś ustykam na ddry (a może uda się opylić starą płyte i celka 500 z sdramami) dobra jak możeci to podajcie kilka nazw dobrych według was płyt w cenie do 500 pln aha i jeszcze jedno płyte z szyną 266 czy 333 jest spora różnica w cenie no i chyba ram ddr też musi być pod 333 ???? do płyt 333 |
Jeżeli masz SDRAMy 100MHz to o Athlonie raczej zapomnij - żadna płyta nie lubi pracować asynchronicznie 100/133MHz. Jeżeli jednak Twoje pamięci są 133MHz to szukaj płyty na KT133A i Athlona - w Twojej sytuacji będzie to najlepszy wybór. 8)
|
!!!
Cześć.
Masz na myśli GA-7VAXP ?? Jeśli tak to powiem że wypas na maxa, Gigabyte to dla mnie synonim stabilności a ta płytka oferuje wszystko co najlepsze (wystarczy zajrzeć http://tw.giga-byte.com/products/7vaxp.htm ) mój kumpel kupuje tą płytkę za dwa tygodnie - już dawno mu nie zazdrościłem a teraz to po prostu mnie aż skręca. Dla mnie największą rewelacją Gigabytea był DualBIOS - co prawda kiedyś tam był jakis poślizg ale teraz to wyeliminowali - wiem co mówie sam mam Gigabajtka ;) i pamiętam jak przy moim starym ecsku trzęsły mi sie ręce przy updacie a tu !! Pełen komfort - zrobiłem to spod windy (sic!) !! Ja jestem jak najbardziej na TAK - polecam bez dwóch zdań. Pozdrawiam, Marcin |
Chciałem tylko zapytać co o niej sądzicie bo chcę taką kupić.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |