Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   cdromy (https://forum.cdrinfo.pl/f2/cdromy-12033/)

lazarusek 29.10.2002 19:41

turrnig czas zacząc :)

mam nadzieje nei bedzie ofiar w ludziach i napisze kolejny post. Wiec biore sie do robotym, jak bym nie przezyl ......:P

Laser 29.10.2002 19:21

Re: !

Cytat:

lazarusek napisa***322;(a)
wiec sprobuje to zrobic mam takiego lIteona, i z checial bym go przerobil. Wiem, ze wcael szybciej nei bedzie ale zobacze co zrobie i co osiagne....
Witam !

Jesli w pobliży tego CDRoma pracują ludzie lub znajdują sie Twoje części ciała to proponuje Ci zapezpieczyć się przed niezidentyfikowanymi płytami CD które ni skąd ni z owąt mogą zacząć latać w całosći lub w drobnych kawałeczkach po pokoju wbijajać się we wszystko co jest miękejsze od nich ... / to nie żarty / !

PS: Czasami razem z płytą fruwa cała przednia scianka urządzenia no wiec kryć się .................... ;)

esem 29.10.2002 18:36

Można - musisz mieć oryginalnego nowego BIOSa (firmware). Tylko markowi producenci coś takiego mają, np. TEAC. Kiedyś próbowałem wgrać firmware do ACERa ale nie chodziło mi o 52x (bo juz miał) ale o zabezpieczenia (bo to ma tylko sens). Ponad to zaczynał się już "sypać" - myślałem, że to mu pomoże. Nie zdążyłem sprawdzić do końca efektów. 3 letni ACER padł po dwóch tygodniach. 8)

lazarusek 29.10.2002 18:05

!

wiec sprobuje to zrobic mam takiego lIteona, i z checial bym go przerobil. Wiem, ze wcael szybciej nei bedzie ale zobacze co zrobie i co osiagne....

ZiP 29.10.2002 15:40

A ja ponowię pytanko, bo sam jestem zainteresowany. :)
...i nie pytam, czy warto to robić! Jestem świadomy konsekwencji wynikających z tego czynu ^_^.

Majonez 29.10.2002 15:02

czy flashowalem - tak
czy biosem od innego - szsybszego - nie bo nie ma sensu

mialem teaca 40x (od razu mowie nic mu nie jest siedzi u brata w kompie) i nawet gdyby byla mozliwosc przerobienia go na 48 czy 52 to w zyciu bym tego nie zrobil bo

- szybciej sie kreci = glosniej sie kreci (wystarczy ze wiatraki bucza)
- szybciej sie kreci = mozesz latwiej go rozpierniczyc wkladajac niewywazona plytke
- szybciej sie kreci = szybciej sie zuzyje

Pedros 29.10.2002 14:40

Re: cdromy

Cytat:

czy ktos z Was próbowal flashować juz zwykłe CDROM'y ? np. ja mam takiego 48x i zchecial bym zrobil z niego 52x,..
jakeis sugestie>?

Lepiej, żeby cdrom miał lepszą korekcję błędów, niż więcej iksów.
Raczej żadnego zysku byś z tego nie miał - ale jak chcesz - przetestuj i napisz na forum.

sayan 29.10.2002 14:36

Cytat:

czy ktos z Was próbowal flashować juz zwykłe CDROM'y ? np. ja mam takiego 48x i zchecial bym zrobil z niego 52x,..
jakeis sugestie>?

i tak takiej prędkości .. nie wyciągniesz :)

Yahol 29.10.2002 11:41

Cytat:

jakeis sugestie>?

Po co? Chcesz zobaczyc "wybuchajace" plyty?

lazarusek 29.10.2002 11:24

cdromy

jakeis sugestie>?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35.