![]() |
turrnig czas zacząc :)
mam nadzieje nei bedzie ofiar w ludziach i napisze kolejny post. Wiec biore sie do robotym, jak bym nie przezyl ......:P
|
Re: !
Cytat:
Jesli w pobliży tego CDRoma pracują ludzie lub znajdują sie Twoje części ciała to proponuje Ci zapezpieczyć się przed niezidentyfikowanymi płytami CD które ni skąd ni z owąt mogą zacząć latać w całosći lub w drobnych kawałeczkach po pokoju wbijajać się we wszystko co jest miękejsze od nich ... / to nie żarty / ! PS: Czasami razem z płytą fruwa cała przednia scianka urządzenia no wiec kryć się .................... ;) |
Można - musisz mieć oryginalnego nowego BIOSa (firmware). Tylko markowi producenci coś takiego mają, np. TEAC. Kiedyś próbowałem wgrać firmware do ACERa ale nie chodziło mi o 52x (bo juz miał) ale o zabezpieczenia (bo to ma tylko sens). Ponad to zaczynał się już "sypać" - myślałem, że to mu pomoże. Nie zdążyłem sprawdzić do końca efektów. 3 letni ACER padł po dwóch tygodniach. 8)
|
!
wiec sprobuje to zrobic mam takiego lIteona, i z checial bym go przerobil. Wiem, ze wcael szybciej nei bedzie ale zobacze co zrobie i co osiagne....
|
A ja ponowię pytanko, bo sam jestem zainteresowany. :)
...i nie pytam, czy warto to robić! Jestem świadomy konsekwencji wynikających z tego czynu ^_^. |
czy flashowalem - tak
czy biosem od innego - szsybszego - nie bo nie ma sensu mialem teaca 40x (od razu mowie nic mu nie jest siedzi u brata w kompie) i nawet gdyby byla mozliwosc przerobienia go na 48 czy 52 to w zyciu bym tego nie zrobil bo - szybciej sie kreci = glosniej sie kreci (wystarczy ze wiatraki bucza) - szybciej sie kreci = mozesz latwiej go rozpierniczyc wkladajac niewywazona plytke - szybciej sie kreci = szybciej sie zuzyje |
Re: cdromy
Cytat:
Raczej żadnego zysku byś z tego nie miał - ale jak chcesz - przetestuj i napisz na forum. |
Cytat:
i tak takiej prędkości .. nie wyciągniesz :) |
Cytat:
|
cdromy
czy ktos z Was próbowal flashować juz zwykłe CDROM'y ? np. ja mam takiego 48x i zchecial bym zrobil z niego 52x,..
jakeis sugestie>? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35. |