![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
PSP7 to jest photoshop 7 rozumiem .To dobrze bo go mam:)
|
Abby obsluguje wszystkie jezyki:-D To jest naj....progs OCR!
Do zdjec co kto lubi: ja PSP7. |
Cytat:
p.s to moj maly jubileusz 100 postow :-D :) :-D :) 8) |
ja do ocr uzywam fine readera
|
W zasadzie HP dostarcza całe oprogramowanie potrzebne do skanowania i obróbki zeskanowanych bitmap.
Ja jednak proponowałbym do obróbki bitmap i OCR zainstalować inne oprogramowanie. Takimi programami graficznymi z rozbudowanymi funkcjami do obróbki bitmap mog± być: Picture Publisher Photoshop Corel Photopaint Paint Shop Pro Jasc After Shot itp. Natomiast do OCR najlepsze s±: Recognita lub Finereader Pozdrawiam |
SKaner i soft
Po poprzednich postach na temat skanerów postanowilem sobie kupic Hewlett Packard ScanJet 3500 za 388 zl ( wywnioskowalem ze jestesci z tej firmt zadowoleni :) )
Oto jego opis:kolorowy (48-bit). rozdz. optyczna 1200 x 1200 dpi, interfejs: USB; oprogramowanie HP Photo and Imaging, I.R.I.S., Readiris Pro 7.5; nie posiada oddzielnego przycisku do uruchamiania kreatora dysku fotograficznego Nie wiem dokladnie o co chodzi ale do uzytku domowego powinno wystarczyc 8) . Co o tym myslicie ? Chce skanowac zdjecia , gazety i ksiazki :) .Wiec pytanie jaki soft do tego mi bedzie potrzebny ? Czego wy uzywacie ? Na skanerach nie znam sie w ogóle , wiec kazda wskazowka mi pomoze :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |