![]() |
Cytat:
MAM JUZ 3 LATA TEDEKI I POZA RYSAMI NIC IM NIE JEST i czyta je wiekszość cdromów a basfy miałem kiedyś i sie porozklejały miałem acery werbatimy philipsy i jeszcze z 10 innych marek z marketu i juz zadnej z nich niemam prócz philipsa i 14 tedeków to chyba o czymś świadczy |
Re: Płyty CDRW, która najtrwalsza?
Cytat:
|
Ja mam Memorex 650/700 HSRW 8x-10x - około 150 wypaleń
Verbatim 650 1x-4x ok 500 wypaleń, chodzi idealnie. Verbatim 700 4x-12x narazie ok 40 wypaleń. |
ja mam TDK 650 no od roku ma juz z 150 kasowan i nagran!
|
Moje dysany maja ok pol roku, kupilem 5szt z czego uzywam glownie jednego a reszta czeka w pudelkach.
|
Moja teoria legla w gruzach:D :D
|
Cytat:
|
Cytat:
też dostałem tego LiteOna .. nagrałem na nim moze z 10 razy i jest ok a co do rw to wszystko nagrywam prawie na Nashua 1x-4x kupiłem je może pół roku temu .. za jakies 3zł .. i jest ok do tej pory .. niewiem ile razy dokładnie nagrałem. |
Dysan HS 700 MB ok.100 wypalen nie porysowany i jest ok,
LG HS 650 - ponad rok,porysowana,jakies 150 wypalen - na razie spox |
moje cd-rw mają około roku i kosztowały wówczas 10-12 zł
|
A ja mam inne pytanie, mianowicie czy mozecie mi powiedziec kiedy kupiliscie swoje RW ktore wytrzymaly ok 200 i wiecej nagran, sadze ze dawno temu. Dawno temu CD-R oraz RW byly lepsze od tych co teraz sa produkowane. Te co sa teraz to sie szybko niszcza, nastawili sie juz na ilosc a nie na jakosc, nie wazny producent wszedzie jest tak samo. Wiadomo wyjatki sie zdarzaja, ale teraz nosniki nie sa takie same jak np 2 i pol roku temu.
To jest moja opinia. |
U mnie dysan 650hs teraz juz ok 300 wypalan i ciagle bez zarzutu.8-)
|
Cytat:
|
Cytat:
nizel niezle ale nie chce mi sie w to wierzyc za bardzo a pozatym ludzie pytaja sie o to czy nagra sie kilkadziesiaz a ty wyskakujesz z kilkaset!! cos nie wierze w to!! |
verbatimka HS 700 ponad 400 nagrań
TDK HS 700 ponad 500 nagrań obie działają nadal i o dziwo Akos zwykły 700 około 200 nagrań |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:20. |