Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   2 dyski i partycje (https://forum.cdrinfo.pl/f5/2-dyski-partycje-12130/)

DJ_LukBoj 01.11.2002 18:45

Zrobiłem tak jak mówił Taz40 i wszytsko jest OK !
Ale u mojego kuzynka nawet dysk kieszeniowy z partycjami podstawowymi i wykonywalnymi jest ustawiany nawet bo napędach CD-ROM czyli zapene to zależy od systemu bo on ma Win 2k a ja WinME !
Czy to znaczy że systemy z rodziny NT 2 dysk wywalają na sam koniec ?

TOMMYx 01.11.2002 14:04

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)

miałem - i powiem jedno - błeeeeeeeee

wole 98se - szczerze na ilość miejsca jaka zajmuje reklamy ze sie "niby" 10x szybciej wczytuje i inne bzdury podpadł mi strasznie - i uznałęm ze mozna go miec jako 2 system niekoniecznie odpalany.

błeeeeeeee, nigdy więcej Win98SE.

Nie da sie ukryć, że XP, pomimo swoich wad, jest nieporównywalnie 'lepszy' od 98SE.

Weron 01.11.2002 13:51

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)

Ty powiesz błeeeeeeee, a ja mniaaam. ;)

Sniper 01.11.2002 13:35

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Zainstalowac XP.

wole 98se - szczerze na ilość miejsca jaka zajmuje reklamy ze sie "niby" 10x szybciej wczytuje i inne bzdury podpadł mi strasznie - i uznałęm ze mozna go miec jako 2 system niekoniecznie odpalany.

Weron 01.11.2002 01:27

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Z tego co zauwazylem, w kompie Mlodego, dysk wyjmowalny zajmuje pierwsze wolne miejsce za wszystkimi napedami, jest HDD-C:,D:, dvd E: CDRW F: Daemon G: i wyjmowalny H: i tak jest chyba na stale!

U mnie nie jest tak samo (oczywiscie na XP)a na 98 to dysk sie 'wkreca' od razu po c i wtedy wystepuja problemy jak ma sie gry na d np skroty nie dzialaja :) itp.

Yahol 01.11.2002 01:22

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Zainstalowac XP.

Z tego co zauwazylem, w kompie Mlodego, dysk wyjmowalny zajmuje pierwsze wolne miejsce za wszystkimi napedami, jest HDD-C:,D:, dvd E: CDRW F: Daemon G: i wyjmowalny H: i tak jest chyba na stale!

Weron 01.11.2002 01:13

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
dokłądnie tak mam tak u siebie dysk segate B4 - 40GB i drugi samsung 13GB - niestety jezeli ktos do mnie przychodzi partycje sie kaszanią niestety nie mogłwem sie dowiedziec jak to zmienic .... jak ktos wie prosze o info. jedyne co jak narazie zrobiłem to brak na samsungu partycji podstawowej
Zainstalowac XP.

Sniper 01.11.2002 01:10

dokłądnie tak mam tak u siebie dysk segate B4 - 40GB i drugi samsung 13GB - niestety jezeli ktos do mnie przychodzi partycje sie kaszanią niestety nie mogłwem sie dowiedziec jak to zmienic .... jak ktos wie prosze o info. jedyne co jak narazie zrobiłem to brak na samsungu partycji podstawowej

lopus 01.11.2002 00:31

Cytat:

Taz40 napisa***322;(a)
Dokladnie tu chodzi o cos innego. Dysk wymienny nie moze posiadac podstawowej partycji dos a powinien miec tylko rozszerzona partycje dosowa a na niej dyski logiczne (w zaleznosci od potrzeby) Wowczas bedziesz mial wyswietlane jako litery parycje z pierwszego HDD a nastepnie z drugiego.
Taz40 ma rację,ale taki porządek będziesz tylko miał przy swoich dwóch dyskach tak spreparowanych,ale idea dysku w kieszeni czy nawet pustej kieszeni (jak to ja mam)jest taka ,że ktoś do ciebie może przyjśc ze swoim dyskiem i kolejność napedów sie pomiesza.Tego sie nie uniknie-najlepiej bardzo czytelnie dac etykiete swoim dyskom.

Taz40 01.11.2002 00:15

Dokladnie tu chodzi o cos innego. Dysk wymienny nie moze posiadac podstawowej partycji dos a powinien miec tylko rozszerzona partycje dosowa a na niej dyski logiczne (w zaleznosci od potrzeby) Wowczas bedziesz mial wyswietlane jako litery parycje z pierwszego HDD a nastepnie z drugiego.

DJ_LukBoj 01.11.2002 00:05

2 dyski i partycje

Posiadam dwa dyski twarde na jednej szelce. Problem tkwi w tym że pierwsza partycja z tego drugiego dysku (kieszeniowy) w******a mi się bezpośrednnio za C: pierwszego dysku co powoduje przesunięcie wszystkich kolejnych partycji i powszechny chaos !!!
Chciałbym żeby te partycje w tym dysku kieszenniowym były ustawiane zawsze na końcu wszystkich pozostałych i pytanie do was jak to zrobić ??? Probował już wszystkich kombinacji zworków i ciągle jest to samo :( a może tu chodzi o coś innego ???
PROSZE O POMOC

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43.