![]() |
Do ORO i VIRUS DG
Cytat:
|
Coś Ci się nie podoba....? GEJU
|
Re: Re: Taq Więc...
Cytat:
|
Witam!
Nie no loodzie 5 wojna w tym miesiącu się szykuje ... wrzućie na luz:) ;) |
Re: Taq Więc...
Cytat:
No i poco sie pojawiasz na forum Cioteksie.... |
Nagraj plytke Alcoholem, obejrzyj wykres predkosci po nagraniu.
|
Taq Więc...
A moze masz modem WEBSTARA ??? Modemy te z łączem z telpolu powoduja ...:)))
Zmien płyte , procka itd ==> wszystko bedzie QLL :):cool: 8) |
Jezli masz starszego typu plyte glowna to ona moze sobie nie daje rady obsluzyc tak szybkiej nagrywarki.Ja mialem starsza plyte i 32x nagrywalo mi jakbym nagrywal 16x a teraz mam nowa i wszystko chodzi tak jak powinno.A uaktualnienia odetna ci tylko pare sekund.
|
Muszę jeszcze dodać...
Cze...!!
W odp.. na posty Muszę jeszcze dodać, iz staram się zawsze mieć porządek na HDD i w systemie, prócz tego odnośnie kontrolera:często uaktualniam sterowniki, nawet sprawdzałem na starszych wersjach (mam chipset VIA)i atualnie zainstalowany SERVICEPACK 4in1443v, więc tymbardziej niemoge pojąć jak to jest, że mój qmpel może nagrac płytke szybciej niż Ja, jeżeli ma wolniejszą nagrywarke.?.?.?.:( ...::OrO::...<-- My Mail |
DMA musi być włączone i dla CD-RW, i dla HDD!! Nie zapominaj też o zainstalowaniu sterowników do kontrolera / płyty głównej (VIA 4 in 1).
|
To są prawie normalne czasy jak na takie prędkości. Może masz zdytnio zawalony system.
|
..Długi czas nagrywania...
Witam was gorąco... :)
Czy to jest PROBLEM.(MOŻLIWE)..?? Mam CD-RW LG (HL-DT-ST CD-RW GCE-8320B) i ta nagrywarka wypala płytki (chodzi mi o czas) średnio jakieś 4'20", myślę że to chyba troszke zawolno, jak na prędkość 32 X. Konkrety: -Nero (na nim nagrywam w ver.55914) -tasiemka od RW: 80-cio żyłowa (na tasiemce jest tylko CD-RW) -włączone DMA,w Nero test transferu wacha sie od 20 000 do 31 000 KB/s -Hdd: Baracuda IV z włączonym DMA -Winda98SE :( :D A mimo to u kolegi jest taka sama (podobna) konfiguracja sprzętu, mało tego ma on też nagrywarke LG tylko troszeczke wolniejszą (24 X)- zapis CD-R i u niego zapis płyt odbywa się średnio w czasie 3'30". Jak to jest możliwe...? I czy moge coś zrobić aby i umnie też szybciej się nagrywało...? Jesli taq to proszę o kontakt pod adres OrO <--mój Mail, i z góry wam wielkie dzięki.. :) ...::OrO::... :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02. |