![]() |
Nagrywanie filmów..????
Więc mam taki bardzo dziwny i denerwującyproblem. Nagrałem już setki płyt. Ostatnio zaczęłem nagrywać sobie filmy w DivX'ie na płytki 870 MB i 800 MB. Ostatni chciałem obejrzeć sobie jeden filmik nagrany jakieś 2 tygodnie temu, a tu kicha!! WMP 8 wywala komunikat, że ten format jest nie obsługiwany, a BestPlayer wogóle nie chce odworzyć!!! Fajnie!! Tylko że ten sam film, z tej samej płytki jeszcze kilka dni temu działał!!!! O co tu chodzi??? Przejżałem wszystkie filmy i podobnie dzieje się jeszcze z 7 innymi płytam. Pare tyg. temu chodziły a teraz nie chcą!!??? A nie ma na nich żadnej ryski bo cały czas były w szafce!!!! Poszedłem do kumpla z tymi nie działającymi filmami. I co? U niego chodzą bez problemu!!! ( Ja mam WinXp on Win98 SE)Co może być przyczyną że jedne chodzą a drugie nie??? I to nie chodzą tylko u mnie?!?!?! Może to ma jakiś związek z Overburningiem????Błagam pomocy......
|
a jaki ty masz sprzet a jaki kumpel to wazne
bo niektore spawary moga nagrac powiekszone plytki czyli 800-tki i 870-tki lecz nie potrafia ich odczytac |
A moze to jest problem kodeków - pewnie nie masz ich u siebie i nie działa, a kumpel ma i u niego dlatego działają filmy.
|
hehhehe ZiP faktycznie juz mam takie zboczenie nagrywaniem ze nie pomyslalem nawet o tym ze to moze byc przez kodeki
poxs proponuje zebys sobie zainstalowal nimocodec v5 build 8 |
Kożystam z DivX 5.0.2 Pro ( ta wersja z Gain). U kumpla instalowałem to samo, a on kożysta dokładnie z tego samego więc wykluczam codecki. Mój sprzęt to P7 256 RAM na płycie Shuttle ( czy jakoś tak). A płytki próbowałem odtworzyć na nagrywarce na której je nagrałem (LG 32/10/40) i na DVD LG. Na obu to samo. W zasadzie na nagrywarce odrazu wyrzuca ten błąd, a DVD troszke się męczy, ale w rezultacie wurzuca ten sam błąd. Nie wiem czy to wina sprzętu bo wcześniej chodziło( tydzień temu, a teraz już nie!!) A kumpel ma Laptopa Duron 850, 128 RAm i nie wiem jaki czytnik, ale jest to zwykły CD'ek. Inny kumpel zasugerował mi że to może wina płyty ( Esperanza 870 MB lub Akoss 800MB, a le w takim razie czemu chodziło a teraz nie i czemu chodzi u innych ludzi a u mnie nie????
|
DVD LG 12x nie czyta plyt 870 MB! DVD LG16x - czyta plyty 870MB!
Nagrywarka LG 32x - czyta takie plyty! (i nagrywa!) I jest to raczej wina czytnika niz kodekow! |
Dziękuje za wszelką pomoc!!!
Czyli przyjmuje że to wina nośnika. W taim razie jakie płytki 870MB polecacie i w jakich są cenach? Interesują mnie głównie opakowania po 10 sztuk.
|
Re: Dziękuje za wszelką pomoc!!!
Cytat:
nośnik = to takie małe, okrągłe, błyszczące z jednej strony. czytnik = to takie większe, sześcienne, z tacką do wkładania tego małego, okrągłego i błyszczącgo jednostronnie. ;) :) |
????
Jeżeli masz problemy z rozróżnieniem napędu od nośnika to nie musisz się nim dzielić na forum;-)
On napisał że DVD x16 czyta takie płytki!! A poza tym może źle zrozumiałeś moje pytanie. Jeżeli nie bardzą chcą mi chodzić płytki Esperanzy to jakie będą chodzić bez problemu. Jakie są najlepsze i ile kosztują (oczywiście 870)? A jakie wogóle są i jakie polecacie??? Więc mam nadzieje że wszystko teraz jest jasne. Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedz... |
Re: ????
Cytat:
|
Uzywalem Traxdaty Silver TXS 2490 -24x.
Ale tak naprawde, tez odradzam uzywanie takich duzych plyt! Baaardzo zadko uzywam Esper 800mb, jak juz nie mam innego wyjscia. Jest jednak duzo czytnikow ktore takich plyt nie obsluguja! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57. |