Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie filmów..???? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-filmow-12253/)

poxs 04.11.2002 00:28

Nagrywanie filmów..????

Więc mam taki bardzo dziwny i denerwującyproblem. Nagrałem już setki płyt. Ostatnio zaczęłem nagrywać sobie filmy w DivX'ie na płytki 870 MB i 800 MB. Ostatni chciałem obejrzeć sobie jeden filmik nagrany jakieś 2 tygodnie temu, a tu kicha!! WMP 8 wywala komunikat, że ten format jest nie obsługiwany, a BestPlayer wogóle nie chce odworzyć!!! Fajnie!! Tylko że ten sam film, z tej samej płytki jeszcze kilka dni temu działał!!!! O co tu chodzi??? Przejżałem wszystkie filmy i podobnie dzieje się jeszcze z 7 innymi płytam. Pare tyg. temu chodziły a teraz nie chcą!!??? A nie ma na nich żadnej ryski bo cały czas były w szafce!!!! Poszedłem do kumpla z tymi nie działającymi filmami. I co? U niego chodzą bez problemu!!! ( Ja mam WinXp on Win98 SE)Co może być przyczyną że jedne chodzą a drugie nie??? I to nie chodzą tylko u mnie?!?!?! Może to ma jakiś związek z Overburningiem????Błagam pomocy......

Majonez 04.11.2002 00:33

a jaki ty masz sprzet a jaki kumpel to wazne

bo niektore spawary moga nagrac powiekszone plytki czyli 800-tki i 870-tki lecz nie potrafia ich odczytac

ZiP 04.11.2002 00:36

A moze to jest problem kodeków - pewnie nie masz ich u siebie i nie działa, a kumpel ma i u niego dlatego działają filmy.

Majonez 04.11.2002 01:34

hehhehe ZiP faktycznie juz mam takie zboczenie nagrywaniem ze nie pomyslalem nawet o tym ze to moze byc przez kodeki

poxs proponuje zebys sobie zainstalowal nimocodec v5 build 8

poxs 04.11.2002 14:58

Kożystam z DivX 5.0.2 Pro ( ta wersja z Gain). U kumpla instalowałem to samo, a on kożysta dokładnie z tego samego więc wykluczam codecki. Mój sprzęt to P7 256 RAM na płycie Shuttle ( czy jakoś tak). A płytki próbowałem odtworzyć na nagrywarce na której je nagrałem (LG 32/10/40) i na DVD LG. Na obu to samo. W zasadzie na nagrywarce odrazu wyrzuca ten błąd, a DVD troszke się męczy, ale w rezultacie wurzuca ten sam błąd. Nie wiem czy to wina sprzętu bo wcześniej chodziło( tydzień temu, a teraz już nie!!) A kumpel ma Laptopa Duron 850, 128 RAm i nie wiem jaki czytnik, ale jest to zwykły CD'ek. Inny kumpel zasugerował mi że to może wina płyty ( Esperanza 870 MB lub Akoss 800MB, a le w takim razie czemu chodziło a teraz nie i czemu chodzi u innych ludzi a u mnie nie????

Yahol 04.11.2002 15:05

DVD LG 12x nie czyta plyt 870 MB! DVD LG16x - czyta plyty 870MB!
Nagrywarka LG 32x - czyta takie plyty! (i nagrywa!)
I jest to raczej wina czytnika niz kodekow!

poxs 05.11.2002 18:42

Dziękuje za wszelką pomoc!!!

Czyli przyjmuje że to wina nośnika. W taim razie jakie płytki 870MB polecacie i w jakich są cenach? Interesują mnie głównie opakowania po 10 sztuk.

mapsajm 05.11.2002 19:05

Re: Dziękuje za wszelką pomoc!!!

Cytat:

poxs napisa***322;(a)
Czyli przyjmuje że to wina nośnika.
hmmm... stary, Yahol tak ładnie i wyczerpująco napisał, że jest to wina dvd, a ty go tak zawzięcie ignorujesz...;)

nośnik = to takie małe, okrągłe, błyszczące z jednej strony.

czytnik = to takie większe, sześcienne, z tacką do wkładania tego małego, okrągłego i błyszczącgo jednostronnie.

;) :)

poxs 06.11.2002 00:39

????

Jeżeli masz problemy z rozróżnieniem napędu od nośnika to nie musisz się nim dzielić na forum;-)
On napisał że DVD x16 czyta takie płytki!! A poza tym może źle zrozumiałeś moje pytanie. Jeżeli nie bardzą chcą mi chodzić płytki Esperanzy to jakie będą chodzić bez problemu. Jakie są najlepsze i ile kosztują (oczywiście 870)? A jakie wogóle są i jakie polecacie???
Więc mam nadzieje że wszystko teraz jest jasne. Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedz...

oldgringo 06.11.2002 07:14

Re: ????

Cytat:

poxs napisa***322;(a)
A jakie wogóle są i jakie polecacie???

Ja ci wogóle ich nie polecam.Płytki 800MB, a szczegulnie 870MB są bardzo "kapryśne".

Yahol 06.11.2002 08:05

Uzywalem Traxdaty Silver TXS 2490 -24x.
Ale tak naprawde, tez odradzam uzywanie takich duzych plyt!
Baaardzo zadko uzywam Esper 800mb, jak juz nie mam innego wyjscia.
Jest jednak duzo czytnikow ktore takich plyt nie obsluguja!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57.