![]() |
Obudówka
na wstępie sorry Zbieg, Majonezi oraz BD za post z reklamą stronki sorrka - mam nadzieje że wybaczycie,
a teraz mam problem chciałbym w mojej obudowie wykuć (wyciąć) napisik ale nie wiem jakie narzędzie do tego użyć, bo napewno normalną rzaszką tego nie zrobie |
Na plastiku - szablon i farba samochodowa w sprayu!
Na blache (tez) szblon i piaskarka! Takie cos co dmucha piaskiem pod cisnieniem:-D (do szyb samochodowych) |
hmm tzn chcesz w tej metalowej czesci cos wyciac - duzy czy maly ten napis jezeli maly i nie koniecznie wyciety to mozesz pobawic sie mloteczkiem i jakims wybijakiem lub malutkim przecinakiem
jezeli chcesz wyharatac duzy napis to mozesz nawet wyrznac po hamsku jakims przecinakiem zarysy a potem pilniki w dlon i wyrownasz sobie tylko zaopatrz sie w okragle i plaskie pilniczki ja juz to zwalczysz to walnij fotke na forum :) |
Musisz to mieć:
pomysł wiertarka wiertło potem wystarczy nawiercać i realizować swój pomysł :-D |
Cytat:
|
Ok. A obudowa z czego zrobiona? Z metalu czy plastiku?
|
Cytat:
|
Re: Obudówka
Cytat:
mozesz to zrobic na kilka sposob 1) wiercisz otworki co kawalek pozniej nacinasz pilka i szlifujesz pilnikiem lub papierem 2) mozesz to wycinac miniaturowa katowka 3) zdaje sie jest w polsce firma co wycina laserowo grile do wiatrakow z tym, ze nie wiem czy zajma sie obudowa :( W przypadku pierwszy 2 sposob raczej nie licz na idealny efekt chodz moze masz dar i Ci sie uda. Kiedys byla strona o wycinaniu nazywala sie MODEKOMP czy jakos tak ale juz jej nie ma :( gdzies wcielo a szkoda bo mieli ladne obudowy :) |
Re: Re: Obudówka
Cytat:
Hmm, masz na myśli TĄ stronkę ? Jesli tak, to nadal ona istnieje, a ostatnio w nowej szacie graficznej.:) |
Re: Re: Re: Obudówka
Cytat:
ciekawe czemu u mnie moj link z ulubionych nie dzialal :) dzieki za podpowiedz ... |
Re: Re: Re: Re: Obudówka
Cytat:
Właściciele tej stronki dosyć długo ją modernizowali, trwało to...hm... jakieś 3-4 miesiące, jak nie więcej. Akurat w tym czasie przerabiałem swoją obudowę. Adres był taki: www.moded-kompz.prv.pl Wcześniej, wpisując ten adres wyskakiwała sronka, w której pisali, że serwis jest chwilowo nieczynny i inne takie pierdoły, a na samym dole (bardzo słabo widoczny) był link do "starej" (nieuatualnianej) wersji serwisu. Teraz oczywiście po wpisaniu www.moded-kompz.prv.pl otwiera się już "nowa" wersja Moded-Kompz. :) |
Re: Obudówka
Cytat:
ale nie szkodzi. nie przejmuj się ,stary. ja ci wybaczam! :cool: |
Re: Re: Obudówka
Cytat:
apropo tej stronki... to jest zaj........, dzięki, super!!!! |
Chętnie obejrzę efekt.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26. |