![]() |
Cytat:
|
@ mgit
Trochę z tą archeologią ostatnio przeginasz.. |
Cytat:
|
Ale sie ludziom nudzi ;p
|
A co sądzicie o MS-DOS 7.10 ;)
|
Re: Re: Dos 6.0
Cytat:
|
Re: Dos 6.0
Cytat:
a co chcesz znalezc.Jest to system operacyjny i juz. Gdyby nie che zatapienia slowa pisanego obrazkami, to penie dalej by funkcjonowal, co nawet trudno sobie wyobrazic z jak szybkoscia pracowalyby programy pisane pod Dosa przy obecnych zasobach komputerow. A dyskietek mam w pudelku do dosa 3 i w wielu wypadkach, szczegolnie przy problemach z komputerem maja 98 umiejetnosc i znajomowsc dosa znacznie ulatwia zycie. A do czego sie moze przydac - do grania w Princa i jazdy w LOTUSIE i paru innych zapomnianych juz gierkach, a takze do liczenia w Quatro . Znajomosc dosa to tak jak umiejetnosc jazdy samochodem, jesli obecne systemu operacyjne porownac do automatycznej skrzyni , to Dos do recznej. Kto umire jezdzic na skrzyni recznej, to na automacie nie ma problemow, a odwrotnie to juz roznie bywa.ale sie napisalem |
Cytat:
musisz uzywac dosowej wersji cdrwina :) poza tym opis czesci byl przy okazji nagrywania multisystemowych plyt startowych :) |
Cytat:
wsumie to mniejszy zabytek niz Windows 1 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale świat się toczy do przodu i jest też Delphi i takie tam... Windowsy :-D |
Ja też mam sentyment do dosa. Znam tylko jeden bodaj przypadek kiedy Dos się wiesza. Dobre aplikacje się do niego pisze. Choćby w Clipper'e.
|
Oczywiście panowie - NC ma niebieskie tło - jak się go na kolor ustawi.
Ale NC to nie jest DOS. To przecież oddzielny progs (Nortona) za który trzeba było zabulić, żeby mieć licencję. NC razem z NDD i innymi (były to oddzielne progsy) to taki protoplasta Norton System Worksów i WinComandera. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09. |