Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   WinOcCd 5 i Athlon (https://forum.cdrinfo.pl/f2/winoccd-5-athlon-12276/)

BuLee 06.11.2002 19:17

U mnie jest to samo. Mam Athlon xp1700 plyta ecs na VIA kt333, geforce4mx, ale u kumpla na takim samym sprzecie tylko z inna plyta glowna dziala bez problemu. Jak bedziesz wiedzial jak ominac ten blad to daj mi znac.

Moj email to bulee23@poczta.onet.pl

JerzyR 06.11.2002 01:28

zainstaluj aspi 4,6x

zamiast versji 4,7x
Moze to to
JerzyR

miwi 05.11.2002 12:23

??

Instalowałem to na różnych komputerach gdzie chodziły różne wersje Win98 za każdym razem problem ten sam. No i rzecz najciekawsza. Komputer z Athlonem nowy system instalacja Winona pierwsze uruchomienie i bum "user.exe". Ten sam komputer zakładam Durona i winon działa bez żadnych reinstalacj oprogramowania. Już sam niewiem :(

Pedros 05.11.2002 00:32

Re: ?

Cytat:

miwi napisa***322;(a)
Hmm nie sądze aby był to problem złej insatlacji. Sprawdzilem to na kilku komputerach i za każdym razem efekt był ten sam. Najciekawsze jest to że na tym samym sprzęcie ale z windowsem Xp wszystko chodzi:)
Więc to problem 98, albo może duetu Athlon+Win98. Pamiętam że kiedyś był problem z instalacją Win95 na procesorach K6 powyrzej 300 Mhz trzeba było specjalnego patha żeby wszystko działało. No cóż i w tym przypadku mamy do czynienia z drobną niekompatybilnością :) Tylko kto zawinił ??? :D
Dzięki za odpowiedzi

Moim zdaniem się mylisz. To nie jest problem Athlon+Win98. Raczej w niekompletnej instalacji sterów i dodatków lub konfiguracji sprzętowej
Dla przykładu z mojego podwórka: Athlon 2.0 + Win98 + Wion5 + LTR40125S = succesfull.

HelpMAN 05.11.2002 00:17

Re: ?

Cytat:

miwi napisa***322;(a)
Hmm nie sądze aby był to problem złej insatlacji. Sprawdzilem to na kilku komputerach i za każdym razem efekt był ten sam. Najciekawsze jest to że na tym samym sprzęcie ale z windowsem Xp wszystko chodzi:)
Więc to problem 98, albo może duetu Athlon+Win98. Pamiętam że kiedyś był problem z instalacją Win95 na procesorach K6 powyrzej 300 Mhz trzeba było specjalnego patha żeby wszystko działało. No cóż i w tym przypadku mamy do czynienia z drobną niekompatybilnością :) Tylko kto zawinił ??? :D

Dzięki za odpowiedzi

Ja tez mam athlona 2.0Ghz i nagrywam czesto na WinOnCD i powiem ci ze nigdy cos takiego mi sie nie zdarzylo to raczej nie moliwe poprostu masz cos ze systemem albo z kompem moim zdaniem zainstaluj od nowa windows 89 i sprawdz jeszcze raz, jak problem sie powtorzy to wtedy zacznij sie powaznie zastanawiac nad zmiana sprzetu :D :D nic innego ci tu nie pomoze!!

siema8)

miwi 05.11.2002 00:04

?

Dzięki za odpowiedzi

Yahol 04.11.2002 19:56

Re: WinOcCd 5 i Athlon

Cytat:

miwi napisa***322;(a)
Podczas uruchomienia Winona pojawia się błąd systemowy w module user.exe. Problem pojawia się tylko na procesorach Athlon na Duronie chodzi bez problemu. [/B]
Popadam w gleboka niewiare w prawdziwosc tego stwierdzenia!
Mam Athlona i WinOnCD chodzil normalnie! az do czasu gdy zainstalowalem Nero:-D
Raczej chodzi o blad instalacyjny!
Procesor nie ma tu nic do gadania!
A Duron to przecie nic innego jak wy....y Athlon!
(wykropkowalem, bo jakos mi zle brzmi:-D )

Luke 04.11.2002 19:05

nie wiem o moze byc powodem ale polecam instalke najnowszego nero zamiast tego

miwi 04.11.2002 18:36

WinOcCd 5 i Athlon

Witam Wszystkich jestem nowy na tej grupie

Mam pytanie. Czy ktoś spotkał się z takim problemeem ?
Podczas uruchomienia Winona pojawia się błąd systemowy w module user.exe. Problem pojawia się tylko na procesorach Athlon na Duronie chodzi bez problemu. Nie ma też znaczenia czy jest zainsatalowany servispack do Winona. Co może być powodem ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.