![]() |
COMBO Samsung 308
|| Zakupiłem DVD CD-RW 8x4x32..... Działa wolno nawed bardzo (no ale cóż , jest to i to:) ) Sa do tego jakieś dopalacze :P:) Moze jakoś mozna ustawić nero zeby wypalanie było stabilniejsze albo szybsze ( płytke 700 mb nagrywało mi 10m:58s Troche długo... i system przytym mi tak spowalniał ze masakra..((
Mam ustawione DMA na hdd'eku nagrywarze i cd ( wszedzie gdzie tylko mozna) A odczyt z hdd w nero pokazuje mi 5 000 <== kapa ZAWOLNO niewiem co zrobić mam czysty sys.. hdd ata100 (tylko ze wykrywa go jako 33 (MB-epox BX7+100) ) || co z tym zrobic......? |
Re: COMBO Samsung 308
Cytat:
|
Re: COMBO Samsung 308
Cytat:
80min/8=10 + lead'y, no chyba że przy paleniu cdr'ów jest szybsza niż te 8x. Pozdrawiam, W razie czego to tylko moje zdanie (dawno nie miałem matmy). :D |
Czas nagrywania jest poprawny, a to że komp w czasie wypalania zamula to juz wina konfiguracji sprzętowej...
|
Jak najbardzej prawidlowy czas 8x=10 min!
Napedy combo to nie jest najlepszy wynalazek. Skonstruowano je z mysla o malych obudowach(z 1-3 niszami 5 1/2 "). A jak wiadomo 2 in1 .... :-D |
Cytat:
A jak chcesz coś z tego dysku wydusić to musisz zainwestować w kontroler, że już nie wspomnę o nowej płycie głównej |
Re all
Dzieki za dołujące ODPISKI
tak wiec zmieniłem pc niedawno z 300 amd k6-3d na 660 (przekreciłem na 810) na płycie epox..... dokupiłem do tego sundblasterka live 5.1 troche ramu i combo'sa a wy tu mi ze mam kupić jeszcze wiecej ( to mnie przeraza) za duzo kasy w to idzie ....::):):) THX ZA POSTY :) |
spox
Cytat:
pozdrawiam, |
Tak wiec za combos'a dałem 299 PLN z pierdołami typu nero itd ...... i etui na cd'eki ale mniejsza z tym
COMBOS = 299 Zł. |
no to wg mnie spoko
Cytat:
Musisz tylko teraz uzbroić się w cierpliwość przy paleniu płyt. W sumie Ci się nie dziwię jak się czyta, że ten wypalił w 3,5min, a inny w 5 (to ja), a Ja muszę czekać 10, to faktycznie może lekko dołować, ale za to masz DVD i wypalarę i miejsca w obudowie więcej. Coś za coś. :-D Dlatego ja na ten przykład nie zmieniam LG16x, bo dopiero jak padnie będę się zastanawiał, a na szybkości to naprawdę mi nie zależy. Przynajmniej w międzyczasie chlupnę sobie browca, czy herbatkę z dopalaczem. pozdrawiam, |
Cytat:
|
tzn
dzieki za posty
a co do "Cena wg mnie spoko, tylko zasadnicze pytanie czy długo będzie chodził ten Samsung, jak z wszystkimi sprzęcichami może, acz nie musi." to mam zamiar przed zakonczeniem gwarancji troche go pośiuć tak aby dali mi nowego comboska i mam nadzieje ze do tego czasu juz niebedzie modelu 308 tylko jakieś nowsze ( a co za tym idzie szybsze) tak wiec musze troche poczekac....:) A to ze wypala mi 10 minut to troche irytujace... |
Samsungi maja to do siebie ze strasznie obciazaja procek podczas nangrywania trzeba sie do tego przyzwyczaic i lepiej nie kombinowac nic podczas nagrywania. Ten model ma czasem kaprysy typu nie wypalam dzis na ciemnoniebieskich CD (verbatimy datalife) srednio sobie z nimi radzi, ale zato acossy, esperanze, platinumy i reszte taniego stuffu lyka az milo.....
pozdrawiam Kristoff |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:56. |