Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   SoundBlaster Live! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/soundblaster-live-12286/)

cana 07.11.2002 15:11

Patrix a u mnie nie pomogło i do tego jeszze winda xp stwierdził ze jej stery do sb live są jakieś podejżane :) i grzecznie zapytała czy jestem pewien tego co robię :)
ale trzeszczy tylko w tym i to aqrat plus
pozdro

Patrix 07.11.2002 14:52

Cytat:

cana napisa***322;(a)

nie pomaga na trzeszczenie w pinballu tym co jest windzie xp :)
ale mozna wgrać kx'y albo użyć last sterów od creativa ale tylko minimum żadnych bajerów typu lawa czy media player i takie tam i powinno nie trzeszczeć / a i mozna sound z cdroma puścić po cyferce :) i wyłączyć wszystkie nieyżywane wejścia/
testowane na sb live 5.1
pozdro

Napisałem bo akurat mi pomogło 8)

cana 07.11.2002 09:40

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
Jeśli już poruszeyłeś SB Live
to powiem, że znalazłem antidotum na treszczenie w głośnikach
podczas włączenia portyu mikrofonowego, linein, i słuchania cdaudio z cdromu :))

Poprostu wgrać na nowo system, najlepiej XP bo ma stery 8)
nie wgrywać sterów z płyty - żadnych, no poza recorderem i innymi paroma progsami :))
Nie instalować sterów do via.

to pomaga !!!

nie pomaga na trzeszczenie w pinballu tym co jest windzie xp :)
ale mozna wgrać kx'y albo użyć last sterów od creativa ale tylko minimum żadnych bajerów typu lawa czy media player i takie tam i powinno nie trzeszczeć / a i mozna sound z cdroma puścić po cyferce :) i wyłączyć wszystkie nieyżywane wejścia/
testowane na sb live 5.1
pozdro

TOMMYx 06.11.2002 23:47

No nareszcie ktoś odpowiedział.

Czyli rozumiem, że oprócz softu dołączonego na CD'ku ze sterami, nic innego nie znajdę ??? :( A szkoda :(

MarioNet 06.11.2002 21:00

Pytanie tendencyjne..... karta ta co by nie mówić o wadach i zaletach stanowi pewien standard w umuzykalnienu PC-ta. Większość gier posiada zaimplementowaną obsługe możliwości SoundBlasterów (przez DIRECTX oczywiście). Istnieje jeszcze coś takiego jak liveWare! ale nie oto chyba chodzi. Ja osobiście nie słyszałem o sofcie strikte dla tej właśnie karty, choć jestem jej userem od dłuższego czasu - zaczynałem od SB AWE 64 a obecnie SBLive! 5.1 Platinum.

tomgoo 06.11.2002 19:04

ja także podpinam sie pod pytanie tommy'ego;p

Patrix 06.11.2002 17:36

Jeśli już poruszeyłeś SB Live
to powiem, że znalazłem antidotum na treszczenie w głośnikach
podczas włączenia portyu mikrofonowego, linein, i słuchania cdaudio z cdromu :))

Poprostu wgrać na nowo system, najlepiej XP bo ma stery 8)
nie wgrywać sterów z płyty - żadnych, no poza recorderem i innymi paroma progsami :))
Nie instalować sterów do via.

to pomaga !!!

TOMMYx 05.11.2002 00:08

SoundBlaster Live!

Witam,

Czy istnieją jakieś programy napisane specjalnie dla w/w karty ?

Nie mam na myśli oprogramowania dołączonego przy kupnie na CD ze sterami.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:49.