![]() |
12 vs 16 - WSES - Prośba
Witam !
Mam małą prośbę w szczególnosci do posiadaczy LiteOn'ów wszelkiej masci o prędkosci zapisu większej lub równej 16. Otush ciekawy jestem czy jest różnica w jakości nagranej płyty z V= 12x a V = 16x. wiem ze desperaci odpalali WSESA mając sprzęt inny nish Litek ale ja wolę nie ryzykować ! Czy koś mógłby to sprawdzić/ przy okazji jakiegoś wypalanka / Dzieki ! / PS: moze istnieje jakiś alternatywny program który by podał mi jakośc nagranej płyty / C1 C2 ... / alternatywny do WSESA !? |
Sprawdze ci to na sobote, OK ? Wytrzymasz ? ;) Masz na mysli jakas konkretna plytke ?
|
Witam :-)
Swego czasu robilem takie testy dla kolegi, na plytach btc 32x (CMC), (liteon 40x) , plyty byly nagrywane na teac 16x plyty nagrywane 8x, 12x, 16x,(srednio ok 30 bledów) miały 1 pik błędów (do ok 100 c1) mniej wiecej w tym samym miejscu, róznica byla niewielka, co ciekawe predkosc 4x zaowocowala zygzakiem od 0 do 50 bledow .....(kilka skokow) Drugi mój test to plytki PRISMA 40x (Plasmon) , nagrywane na liteon, 40x, Wynik szokujacy .... nagrane 4x , bledy na polowie dlugosci, na poziomie ok 200 C1), nagrane 8x, bledy na polowie dlugosci, na poziomie 400 do 600 C1) nagrane 12x, bledy na polowie dlugosci, na poziomie 800 - 1200 C1, nieliczne bledy C2 nagrane 16x, błedy na poziomie 2000 C1, liczne błedy C2, |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35. |