![]() |
TEAC i Nero - Problem
Mam jakis problem z Teac'iem w540, soft 2.4A. Przy probie skopiowania plyt zawiesza sie caly system. Nawet proba odpalenia Nero Tool Info wiesza system od razu na poczatku jego dzialania. Sprawdzalem z roznymi ustawienia DMA i nic. Nagrywarka jako Master na drugim kanale,
Co to moze byc?? |
A może płytka jest uszkodzona? U mnie takie coś się pojawia.
|
Probowalem wypalic kilka kolejnych plyt i wciaz pojawial sie ten sam problem...
|
Napisz więcej o swoim sprzęcie, jaka konfiguracja, jeśli chipset VIA zainstaluj suplement 4in1...może taśma jest trafiona...
|
O sprzęcie niewiele Ci mogę powiedzieć bo się poprostu na tym aż tak nie znam. Na tej samej taśmie miałem podpiętego CD-ROMa i działał OK. Teraz go odłączyłem (nagrywarka jest masterem)i dalej nic (żeby było śmieszniej, to Nero widzi nagryware i źle wypala płyty a Easy CD Creator wogóle twierdzi, że nie mam czym wypalać plytek). Co to jest ten cały suplement....?
|
Bardzo wszystkim dziekuje za pomoc, ale wkoncu poradzilem sobie sam. Okazalo sie, ze TEAC nie zyczy sobie obecnosci innego napedu na wspolnej tasmie. Po odpieciu dodatkowego cd, wszystko chodzilo ok ...
|
ja mam wlasnie tego TEAC'a i ten bios i wszystko chodzi dobrze
ale mam jako primary slave, mysle jesdnak, ze to nie ma wiekszego znaczenia. moze masz jakis nieprawidlowy komponent w windzie lub brak jakiegos .dll jak masz mozliwosc to przetestuj nagryware na innym kompie a jak nie to przeinstaluj winde |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:26. |