Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   przechwytywanie obrazu... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/przechwytywanie-obrazu-1235/)

TOMMYx 16.06.2002 19:08

przechwytywanie obrazu...

Forumowicze,

Potrzebuję Waszej rady.
A mianowicie, poszukuję programu do przechwytywania obrazu z kamerki internetowej i zapisywania go do ".avi".
Kto może mi pomóc ???
Wszelkie sugestie i opinie bardzo wskazane :-)
Z góry dzięki.

ZiP 16.06.2002 20:29

Proponuję VirtualDub - bardzo dobry program przechwytujący, dużo opcji, mnósteo dostępnych filtrów, jednak może być trochę trudny w obsłudze dla początkujących.

TOMMYx 16.06.2002 21:36

Cytat:

ZiP (16-06-2002 20:29):
Proponuję VirtualDub - bardzo dobry program przechwytujący, dużo opcji, mnósteo dostępnych filtrów, jednak może być trochę trudny w obsłudze dla początkujących.
VirtualDub'em bawiłem się, gdy miałem tuner TV, ale nie bardzo mi podszedł.
Może jest jakiś inny, równie dobry?
Ważne, aby był w języku polskim lub angielskim - innych nie umiem :-)

ZiP 17.06.2002 07:57

Windows Movie Maker.... :D

ThanatoS 17.06.2002 14:25

Ja mam program InterVideo WinDVR, jest super.
A zapisać możesz i avi i mpeg1 i 2.

Laser 17.06.2002 17:27

Witam !

Co prawda siedzę w tym od wczoraj ale spróbój VidCap lub ABC Video Roll.

Ten pierwszy jest free a drugi to shareware / rejestracja polega na podaniu swojego maila na stronie programu a oni odsyłają kod/ w praktyce strona nie działa i kodu sam nie mogę dostać !

TOMMYx 18.06.2002 01:20

Dzięki forumowicze, przetestuje te, które zaproponowaliście, no może oprócz Windows Movie Maker'a ;-)

A teraz pytanie w związku z innym softem, a mianowicie chodzi mi o wysyłanie "video e-maili".
Macie jakieś propozycje ????
Z góry dzięki :-)

TOMMYx 20.06.2002 22:16

Co jest ???
Nikt nie korzysta z tego typu soft'u ???

ZiP 21.06.2002 09:54

Poszukaj na najnowszym CD PC World Komputer, Nr 7-8/2002 (2). Znajdziesz tam m.in. 20 programów do obsługi kamer internetowych. Dokładny opis tychże programów znajdziesz w PCWK 4/2002.
Video Mail - do tunera TV PixelView razem ze sterownikami dostałem kiedyś program Cyberlink VideoLive Mail (25 MB), służący do przechwytywania obrazu (albo z tunera albo z dołączonej kamery, ale nie jestem pewien) i "wysyłania w świat". Niestety, nigdy z niego nie korzystałem, więc nic więcej nie mogę napisać. Moim zdaniem takie programiki swoją małą popularność zawdzięczają niskiej przepustowości polskich łącz i małym objętościowo kontom e-mail.

TOMMYx 21.06.2002 22:51

Cytat:

ZiP (21-06-2002 09:55):
Poszukaj na najnowszym CD PC World Komputer, Nr 7-8/2002 (2). Znajdziesz tam m.in. 20 programów do obsługi kamer internetowych. Dokładny opis tychże programów znajdziesz w PCWK 4/2002.
Video Mail - do tunera TV PixelView razem ze sterownikami dostałem kiedyś program Cyberlink VideoLive Mail (25 MB), służący do przechwytywania obrazu (albo z tunera albo z dołączonej kamery, ale nie jestem pewien) i "wysyłania w świat". Niestety, nigdy z niego nie korzystałem, więc nic więcej nie mogę napisać. Moim zdaniem takie programiki swoją małą popularność zawdzięczają niskiej przepustowości polskich łącz i małym objętościowo kontom e-mail.
Wielkie dzięki ZiP . Jutro z rana zaatakuje kioski i EMPiK'i w poszukiwaniu tej gazetki. :-)

Apropos przechwytywania obrazu - ostatnio zacząłem rozgryzać VirtualDub i muszę powiedzieć, że jest całkiem niezły. Ma dosyć dużo ciekawych opcji.
Jak już wspominałem w jednym z poprzednich postów, bawiem się tym programem, gdy miałem tunerTV, ale jakoś nie przypadł mi wtedy do gustu. Teraz natomiast zmieniam zdanie - program jest ok :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51.