![]() |
przechwytywanie obrazu...
Forumowicze,
Potrzebuję Waszej rady. A mianowicie, poszukuję programu do przechwytywania obrazu z kamerki internetowej i zapisywania go do ".avi". Kto może mi pomóc ??? Wszelkie sugestie i opinie bardzo wskazane :-) Z góry dzięki. |
Proponuję VirtualDub - bardzo dobry program przechwytujący, dużo opcji, mnósteo dostępnych filtrów, jednak może być trochę trudny w obsłudze dla początkujących.
|
Cytat:
Może jest jakiś inny, równie dobry? Ważne, aby był w języku polskim lub angielskim - innych nie umiem :-) |
Windows Movie Maker.... :D
|
Ja mam program InterVideo WinDVR, jest super.
A zapisać możesz i avi i mpeg1 i 2. |
Witam !
Co prawda siedzę w tym od wczoraj ale spróbój VidCap lub ABC Video Roll. Ten pierwszy jest free a drugi to shareware / rejestracja polega na podaniu swojego maila na stronie programu a oni odsyłają kod/ w praktyce strona nie działa i kodu sam nie mogę dostać ! |
Dzięki forumowicze, przetestuje te, które zaproponowaliście, no może oprócz Windows Movie Maker'a ;-)
A teraz pytanie w związku z innym softem, a mianowicie chodzi mi o wysyłanie "video e-maili". Macie jakieś propozycje ???? Z góry dzięki :-) |
Co jest ???
Nikt nie korzysta z tego typu soft'u ??? |
Poszukaj na najnowszym CD PC World Komputer, Nr 7-8/2002 (2). Znajdziesz tam m.in. 20 programów do obsługi kamer internetowych. Dokładny opis tychże programów znajdziesz w PCWK 4/2002.
Video Mail - do tunera TV PixelView razem ze sterownikami dostałem kiedyś program Cyberlink VideoLive Mail (25 MB), służący do przechwytywania obrazu (albo z tunera albo z dołączonej kamery, ale nie jestem pewien) i "wysyłania w świat". Niestety, nigdy z niego nie korzystałem, więc nic więcej nie mogę napisać. Moim zdaniem takie programiki swoją małą popularność zawdzięczają niskiej przepustowości polskich łącz i małym objętościowo kontom e-mail. |
Cytat:
Apropos przechwytywania obrazu - ostatnio zacząłem rozgryzać VirtualDub i muszę powiedzieć, że jest całkiem niezły. Ma dosyć dużo ciekawych opcji. Jak już wspominałem w jednym z poprzednich postów, bawiem się tym programem, gdy miałem tunerTV, ale jakoś nie przypadł mi wtedy do gustu. Teraz natomiast zmieniam zdanie - program jest ok :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |