Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Płyty do wyrzucenia? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyty-wyrzucenia-12355/)

Undercover 06.11.2002 14:13

Płyty do wyrzucenia?

Czy jest jakiś sposób na wykorzystanie "wolnego" miejsca na płycie w przypadku wystąpienia błędu np. Buffer underrun? Różne rzeczy czytałem na ten temat, które podobno miały pomóc, ale nic z tych rzeczy u mnie nie działa (np. rozpocznij nową sesję jakby nic się nie stało :D albo użyj opcji "finalize CD"). Czy ktoś wie ile jest w tym prawdy, może ktoś to sprawdzał i mu działa?

-=KoWaLiK=- 06.11.2002 14:15

Mozesz np. powiesic se na lusterku w samochodzie, hehe...

tomgoo 06.11.2002 18:16

możesz miec jeszcze ew. podstawke pod browar;)

lopus 06.11.2002 18:19

Nigdy tego nie próbowałem ale jeśli nagrywałeś metodą Track-at-Once,i wtedy ten błąd sie pojawił to można jeszcze cos dograć.Ale mówie nie próbowałem...

ViruS DG 06.11.2002 18:32

...

Dla mnie niedograne CD-eki służa jako podkładki pod popiołke i pod bronka hiehie... (właśnie w tej chwili zrobiła mi sie nastepna)
A dogrywać sobie mozesz ( na cd-rw) :)

Remix 07.11.2002 13:51

z kolei ja uzywam czasem spalonych CD jako lusterka w trudnych wyjazdowych warunkach ( szegolnie dobre sa POSITIV total - dokladnie odwzorowuja odbijany obraz :P), oczywiscie podstawka pod browar to obowiazkowy element, wieszanie w samochodzie... hmm troszke wiesniacki ruch :D

sobi1 07.11.2002 16:13

A ja tam rzucam nimi o ściane. Raz miałem taką Verbatimke co za cholere nie chciała sie potrzaskać.

skyspy 07.11.2002 16:32

cdeki spalone

a dlaczego sie psują?? ja nie spaliłemani jednej !!mam tego burnproof i jest OK8)

QBUS 07.11.2002 18:00

Oj a kiedy to ja ostatnio plyte zepesulem - chyba z pol roku temu :-D.

Remix 07.11.2002 19:37

no w sumie fakt od dawna juz nie spalilem plyty... kiedys jak mialem nagryware BTC 2x cos tam dalej to palilem czesto pozniej RICOH to kilka tylko sie spalilo moze z 5 z czego 3 stracilem chcac przrgrac plyte ktora byla zje****. teraz mam TEACA od kilku dni a wypalilem juz sporo plytek i nie ma zadnego problemu :)

OrO 07.11.2002 20:12

a u mnie , w poprzedniej spawarce LG 8x4x32x
spalone cedeki zucalem sobie przez okno, a że mieszkan na
8 piętrze to takie CD leciały dość dłudo i daleko:-D.
A i mam jeszcze troche podkładek pod PIFKO, herbatke, popielniczke.
Ale spalone cd naprzwde latają NAJPIĘKNIEJ...!!!!!!!8)

mapsajm 07.11.2002 21:49

osobiście skłaniam się do chronienia płytkami mebli przed żrącymi środkami alkoholowymi, ale - nie pamiętam już, kto o tym pisał - można podobno z spalonego cedeka zrobić lustro odbijające promienie wysyłane przez radar policyjny na antarktydzie. powaga.8-)

ViruS DG 08.11.2002 12:57

Cytat:

OrO napisa***322;(a)
a u mnie , w poprzedniej spawarce LG 8x4x32x
spalone cedeki zucalem sobie przez okno, a że mieszkan na
8 piętrze to takie CD leciały dość dłudo i daleko:-D.
A i mam jeszcze troche podkładek pod PIFKO, herbatke, popielniczke.
Ale spalone cd naprzwde latają NAJPIĘKNIEJ...!!!!!!!8)

Cos o tym wiem :):):) A niedograne płytki miło odbijaja światło i to odbijaja w róznych kolorach. Miło też wygladają przyczepione do zylandora czy gdzieś :P:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57.