![]() |
Plyty cdr 40x
Mam przerobiona nagrywarke LG32x@40x. Jednak nie znalazlem jescze plyty na ktorej osiagnelaby predkosc 40x. Testowalem w nero cdspeed. Przy wiekszosci plyt dochodzi do 32x i leci tak do konca. Moze ktos zna dobre nosniki na ktorych mozna by osiagnac ta predkosc ta wlasnie nagrywarka.
|
Markowe płyty będą odpowiednie, np. TDK lub Verbatim
|
Ja wypalalem bez problemu ale tylko raz bo ogolnie nie preferuje tej predkosci na nosnikach firmy D-vision. Nie bylo zadnych problemow z wypaleniem jej z predkoscia x40.
|
Re: Plyty cdr 40x
Cytat:
jakich płyt używałeś ja wypalam na PLATINUM x40 ale ani razy nie zachacza o 40 |
Ja nagrywałem na Platinium 1x-40x i moja nagrywarka po jakimś czasie zwalniała do 32x. To samo działo sie na innych badziewnych płytkach. (chociaż uważam, że Platinium są OK). Na Platinium Multispeed i markowych płytach moja LG pali 40x że aż miło :)
Pozdrawiam |
Uzyj Princo X48 kumpel sie chwalil ze mu sie pala na LG40 z maksymalna predkoscia. Co do ich jakosci to nawet na X48 (jak podkrecilem nagryware) w najgorszym przypadku bylo pare zoltkow (w tescie nero CDspeed )
|
Nagrywalem na Platinum 40x i ok 30min wchodzilo na 32x ale pozniej spadalo do 24x. Probowalem tez Datex 40x ale tez bylo 32x. Czy sa LG oblugujace 40x? Spotkalem sie tylkoz 24x ale spoko da sie na nich palic 32x.
|
Sprobuje te Princo tylko najpierw musze gdzies je dorwac, bo nie spotkalem ich jeszcze.
|
Po przeróbce na x40 moja LG wypala EMTEC 16 z prędkością 40 ;-)
Razy 40 palę też esperanza 32 i 24 bez żadnych problemów |
Spróbuj nagrać na Platinum lub Verbatim, u mnie chodzą w 40x.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04. |