Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   -= MAYDAY POLAND =- (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mayday-poland-12380/)

TOMMYx 07.11.2002 00:35

-= MAYDAY POLAND =-

Witam,

Osoby, które słuchają tego typu muzyki pewnie już od dawna wiedzą, że 10 listopada o godzinie 17:00 w katowickim Spodku zacznie się zaje...fajna impreza ;) :)

Ponieważ ta impreza będzie (mam nadzieję) emitowana na żywo przez niektóre media, chciałbym zapytać, czy ktoś ma ją zamiar (lub ma możliwość) nagrywać ?

Mam na myśli transmisje TV i radiowe.

Więcej informacji na temat samej imprezy TUTAJ .

/||\aster 07.11.2002 00:42

Fajnie by bylo zobaczyc taka impreze, szczegolnie gdy sie tam byc nie moze :) . Gdyby ktos mogl nagrac video z tej imprezy to by bylo naprawde super:)
greetz

Monter 07.11.2002 04:31

Ja mam całego Mayday'a z zeszłego roku (PL) w WAV zgranego na kompa z CYFRY, całe 5h - jakośc zwala z nóg, a kolega na taśmie Video. Powiem Wam tak: nie kupujcie długich taśm, kupcie kilka i wymieniajcie je podczas np reklam lub nudnych wywiadów. Kolega kupił jedną długą taśmę i żałuje, bo ona jest o wiele cieńsza (aby sie więcej zmieściło w kasecie - to logiczne) i efekt jest taki, że gdyby ją często olądać to po4-5 odtworzeniach widać już duże zużycie, bo się narożnik zagina albo taśma się rozciąga i obraz jest niestabilny.

Transmisje na żywo daje VIVA Polska, całe 5h dali w zeszłym roku, natomiast powtórka to tylko wybrane wycinki i więcej wywiadów niż muzyki. Także kto nie jedzie - Video w dłoń :D

W tym roku impreza ma być obętościowo dwa razy większa, oprócz spodka wynajęto także przylegającą halę, za to niestety bilet zdrożał solidnie :( w porównaniu z zeszłym rokiem.

Posiadacze aparatów fotograficznych mogą je bez obawy zabrać, to co w zeszłym roku było zakazane - w tym o dziwo jest dopuszczalne.

No to nic, HAVE FUN :) tym co jadą, a nagrywacze niech dadzą znać w tym poście o osiągnięciach, ja nie nagram niczego bo już nie mam cyfry, nawet u znajomych :'( a materiał na pewno będzie jak zwykle QLL. Pozostanie mi się tylko oblizać ze smakiem...

|| Pozdrawiam ||

Monter 08.11.2002 16:49

Last BAD news: nie nagrywam niczego, nie mam dostępu do sygnału stereo (Cyfra itp). Dajcie znać kto ma zamiar nagrywać dźwięk (z rozsądną jakością). Pozdro.

/||\aster 08.11.2002 19:06

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
Last BAD news: nie nagrywam niczego, nie mam dostępu do sygnału stereo (Cyfra itp). Dajcie znać kto ma zamiar nagrywać dźwięk (z rozsądną jakością). Pozdro.
Z rozsadna jakoscia to nie wiem, ale bedzie taka jakosc jak jest na www.planetafm.pl a nagrywac to bedzie X (juz mowilem ci, ale nie wiem czy by chcial zebym podal jego tozsamosc tutaj;) )
Jeszcze mamy inne rozwiazanie, ale ono nie jest pewne otoz, bedzie to wygladalo tak.
Zwykla satelita > Kaseta > PC ale to jest raczej watpliwe narazie, jak masz jakies pomysly to napisz tutaj albo na GG
greetz

Kasprzak 08.11.2002 20:34

jabym zgral podajcie mi godzinke na ktorej VIVA bedzie dawala jechalbym z cyfry!:)

/||\aster 08.11.2002 23:44

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
jabym zgral podajcie mi godzinke na ktorej VIVA bedzie dawala jechalbym z cyfry!:)
www.mayday.pl
Start godzina 17.00 w niedziele, na vivie pewnie tak samo, jak bys to zgral z cyfry to bylbys Bogiem, zgraj to prosze cie jak masz GG to wyslij mi nr przez maila. A masz czym zgrac tzn. program ktory bedzie od razu zrzucal do mp3. Ja mam skontaktuj sie ze mna albo z TOmmyx'em
jak najszybciej bys mogl
greetz

TOMMYx 10.11.2002 03:56

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
I co, będziesz nagrywał z tej cyfry ?
Daj znać, czy tak, czy napewno tak ;)

Monter 10.11.2002 10:17

Nie, definitywnie plan dostał w łeb :( :'( :(
A kolega Kasprzak taki chętny był a teraz zniknął?

/||\aster 10.11.2002 14:41

Monter odezwij sie jak najszybciej do mnie, przeczytaj maila i pisz na GG jak najszybciej to bardzo pilne.
greetz

Kasprzak 10.11.2002 16:01

sory Panowie za moje znikniecie ale wszystko ladnie pieknie chcilem zgrywac i gowno WINDA mi poszla!mam problemy ze sterami od kart graficznej. A teraz pisze z gowna laptopa 100 ktory nie radzi sobie nawet ze zgrywaniem na wavy. a na kompie mialem wszystko ustawione nie pamietam jaki byl ten programik od razu,a poza tym podobny problem mam z dostepem do cyfy bo sciagal byl z kablowki a mam kiepska jakosc audio!! Sorka!Wybaczycie mi>

Monter 10.11.2002 16:30

Ok, czyli chęci może były ale sprzęt zawiódł... Bywa i tak.

Monter 16.11.2002 17:49

Komunikat: Dziś (16.11.2002) na VIVA POLSKA jest relacja z Mayday Polska 2002, kto żyw i zainteresowan - niechaj nagrywa :)

/||\aster 03.12.2002 02:21

Naprawde nikt tego nie ma ???? Widzialem to na imeshu ale user ktory to mial nie pokazal sie wiecej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54.