Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   problem z virtualdubem (https://forum.cdrinfo.pl/f16/problem-virtualdubem-12433/)

jelonkowo 08.11.2002 18:32

problem z virtualdubem

Nie moge w zadem sposob zainstalowac pluginu do virtualduba textsub.
Przy instalacji wyrzuca mi --> error opening module "sciezka do textsub.vdf" urzadzenie podlaczone do komputra nie dziala.
mam virtualduba 1.4.11 wszycho pobrane z dzialu video na cdrinfo. Postepowalem wg tego co bylo opisane w tym dziale i za kazdym razem ten blad.
Z gory dzieki za pomoc
Krzysiek

Weron 09.11.2002 09:53

A zainstalowales caly pakiet vobsub?
Jest napisane, ze w przypadku problemow z dzialaniem nalezy zainstalowac wlasnie vobsub.
W ktorym momencie wyskakuje ci taki komunikat?
textsub.vdf wrzucamy do katalogu plugins a vobsub.dll do katalogu glownego z virtualdub.
Nie stwierdzilem na tym etapie zadnych problemow.

jelonkowo 09.11.2002 11:16

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
A zainstalowales caly pakiet vobsub?
Jest napisane, ze w przypadku problemow z dzialaniem nalezy zainstalowac wlasnie vobsub.
W ktorym momencie wyskakuje ci taki komunikat?
textsub.vdf wrzucamy do katalogu plugins a vobsub.dll do katalogu glownego z virtualdub.
Nie stwierdzilem na tym etapie zadnych problemow.

na wlasnie na etapie przegrywania texsub.vdf i vobsub.dll wyrzuca mi ze sa one pod windowsa NT albo 95, ja mam WinME. pakiet vobsub mam zainstalowany ale przy instalacji jak wskazuje sciezke do Vduba wyskakuje mi powzszy blad.. nie mam juz sily walcze juz z tym od kilku dni....... mam kilka wersji vduba, a za kazdym razem ten blad
Kristoff

Weron 09.11.2002 13:31

Cytat:

jelonkowo napisa***322;(a)

na wlasnie na etapie przegrywania texsub.vdf i vobsub.dll wyrzuca mi ze sa one pod windowsa NT albo 95, ja mam WinME. pakiet vobsub mam zainstalowany ale przy instalacji jak wskazuje sciezke do Vduba wyskakuje mi powzszy blad.. nie mam juz sily walcze juz z tym od kilku dni....... mam kilka wersji vduba, a za kazdym razem ten blad
Kristoff

Mam Xp.
Widac, ze to jakis konflikt systemowy(chyba)
Postaraj znalezc jakas starsza wersje vobsuba.
Probowales?

piotrekm 10.11.2002 22:17

Me i Win98

Mam laptopa z Win Me i desk z Win 98, cała instalacja przebiega w obu wypadkach tak samo. Istotnie, po wskazaniu katalogu VD wyskakuje błąd ale filtry są wgrywane do odpowiedniego katalogu i działają. U mnie problem zaczyna sie kiedy wpisuje do TMPG enc scieżkę dostępu do pliku wyjściowego VD. Wtedy staje dęba i mówi że ten plik nie może być otwarty.

Jasand 24.11.2002 08:33

AuxSetup>Install handler>install error

W kompie mam 2 systemy /Boot Magic/ win98 i XP.
Na win98 VD chodzi wspaniale - "robi" framservera ale TMPGEnc ładuje mi tylko Video.
Natomiast w XP TMPGEnc chodzi ale w VD nie moge załadować handlera. Wyskakuje okienko "Install error" a w nim komunikat:"Couldn't create temporary file. Try again?" Jeżeli wcisne Tak to komunikat sie powtarza a jezeli Nie to ukazuje sie okienko "VirtualDub Setup" i w nim komunikat: "AVIFile framecleint install failed"
Co zrobic aby handler sie wreszcie uruchomił?
Pozdrawiam

P.S. Nie moge także wywalić VD z XP-ka. System nie chce usunąć AuxSetup.

piotrekm 24.11.2002 23:59

powoli!!!!
1. Pod jakim systemem to robisz?
2. czy instalujesz cału vobsub czy tylko textsub?
3. O ile pamiętam podczas instalacji vobsum miałem taki problem, że za szybko czytałem komunikaty. Instalator pyta o ścieżke do virtuldub. Czy to o o chodzi? Tu jest mój adres

jelonkowo 25.11.2002 08:48

Cytat:

piotrekm napisa***322;(a)
powoli!!!!
1. Pod jakim systemem to robisz?
2. czy instalujesz cału vobsub czy tylko textsub?
3. O ile pamiętam podczas instalacji vobsum miałem taki problem, że za szybko czytałem komunikaty. Instalator pyta o ścieżke do virtuldub. Czy to o o chodzi? Tu jest mój adres

Pod ME
instalowalem calego vobsuba jak i texsuba nic nie pomoglo, ale chyba jest to raczej pojedynczy przypadek tylko w mojej konf.

piotrekm 25.11.2002 09:37

Ja też miałem komunikat o błędzie, ale filtr tekstowy w VD instalował się i działał poprawnie. Sprawdzałeś?

jelonkowo 25.11.2002 13:25

Cytat:

piotrekm napisa***322;(a)
Ja też miałem komunikat o błędzie, ale filtr tekstowy w VD instalował się i działał poprawnie. Sprawdzałeś?
Sprawdzalem, nic nie dalo wyskakuje jakis blad systemowy,
znalazlem na to sposob zainstalowalem filtr subtittler i tym filtrem wbudowuje napisy, tylko mam problem z polskimi znakami, nie moge znalezc w sieci starszej wersjii subtittlera chyba 1.3 jak by ktos mial namiary, to dzieki, ja mam wersje 2.5 a ona nie rozpoznaje polskich znakow...........
Krzysiek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:22.