![]() |
Przerobka nagrywarki
Czesc! Kupilem nagrywarke Liteon LTR 40125S. Chcialbym sie dowiedziec (na przyszlosc) czy moge ja przerobic od razu na 48125W czy musze najpierw na 40125W? Czytalem na ten temat na cdrinfo ale nie do konca zrozumialem.
PS: Czy ta przerobka jest bezpieczna :) ? (mam na mysli ze jak nic nie spieprze i bede robil wedlug opisu na stronie i mi nie zabiora pradu to bedzie OK)? |
Re: Przerobka nagrywarki
Cytat:
dam ci spoiler jakbys mial problem;): mozna przejsc odrazu do 48x poza tym 40x S do W sie nierozni niczym poza literka (ktorys tam biosik do S wprowadzil metode zapisu z W takze...:)) odnosnie P.S. poza tym ze stracisz gwarancje to nic ci niegrozi poza tym ze bedzie trzeba potem powrocic do starego biosu jak ci np windows niebedzie chcial nagrywarki wykryc albo cos w tym stylu (ryzyko zawodowe;)):) |
Re: Re: Przerobka nagrywarki
Cytat:
Spoko ja mam gdzies magnetyzer jakiś chip tuningowy i klektor dolotowy - oczywiście o stożkowym filtrze powietrza i turbo spręzarce nie wspomniając. ..:-D ;) |
Cytat:
Dzieki za odpowiedz!! |
Cytat:
|
I kto tu jest los :P chodzilo mi o wersje podstawowa
PS: W jakim tekscie o przerabianiu??? :o |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
U mnie sa LiteOn 40125S z biosem ZSON |
Cytat:
Ktore lepsze nie mam pojecia.??? |
Cytat:
jesli chodzi o to to S od W czyms sie rozni mianowicie S- to znaczy ze uklad optyczny jest od Sanyo W- to znaczy ze uklad optyczny jest od Writec wiec nie tylko literka ale metoda zapisu i jakimis tam *******kami ale zwykly "uzyszkodnik" nie zobaczy roznicy miedzy W a S ja tam mam S i jak narazei jest spoko!! choc z tego co wiem to W jest lepszy!! |
Re: Re: Re: Przerobka nagrywarki
Cytat:
|
a tak poza tym to ten temat był poruszany wiele razy i jest nawet o tym artykuł na stronie cdrinfo
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |