Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Przerobka nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/przerobka-nagrywarki-12458/)

Karqs 09.11.2002 10:13

Przerobka nagrywarki

Czesc! Kupilem nagrywarke Liteon LTR 40125S. Chcialbym sie dowiedziec (na przyszlosc) czy moge ja przerobic od razu na 48125W czy musze najpierw na 40125W? Czytalem na ten temat na cdrinfo ale nie do konca zrozumialem.

PS: Czy ta przerobka jest bezpieczna :) ? (mam na mysli ze jak nic nie spieprze i bede robil wedlug opisu na stronie i mi nie zabiora pradu to bedzie OK)?

Pawel_k 09.11.2002 10:37

Re: Przerobka nagrywarki

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)
Czesc! Kupilem nagrywarke Liteon LTR 40125S. Chcialbym sie dowiedziec (na przyszlosc) czy moge ja przerobic od razu na 48125W czy musze najpierw na 40125W? Czytalem na ten temat na cdrinfo ale nie do konca zrozumialem.

PS: Czy ta przerobka jest bezpieczna :) ? (mam na mysli ze jak nic nie spieprze i bede robil wedlug opisu na stronie i mi nie zabiora pradu to bedzie OK)?

jak by ci tu wytlumaczyc przeczytaj text jeszcze raz albo go sobie wydrukuj ;) :(
dam ci spoiler jakbys mial problem;): mozna przejsc odrazu do 48x poza tym 40x S do W sie nierozni niczym poza literka (ktorys tam biosik do S wprowadzil metode zapisu z W takze...:)) odnosnie P.S. poza tym ze stracisz gwarancje to nic ci niegrozi poza tym ze bedzie trzeba potem powrocic do starego biosu jak ci np windows niebedzie chcial nagrywarki wykryc albo cos w tym stylu (ryzyko zawodowe;)):)

Laser 09.11.2002 11:22

Re: Re: Przerobka nagrywarki

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)

jak by ci tu wytlumaczyc przeczytaj text jeszcze raz albo go sobie wydrukuj ;) :(
dam ci spoiler jakbys mial problem;):

Witam !

Spoko ja mam gdzies magnetyzer jakiś chip tuningowy i klektor dolotowy - oczywiście o stożkowym filtrze powietrza i turbo spręzarce nie wspomniając. ..:-D ;)

Karqs 10.11.2002 12:51

Cytat:

poza tym 40x S do W sie nierozni niczym poza literka
Jak nie! Wersja W ma Mount Rainer i tryb P-Cav a wersja S ma Z-CLV (ale to tak na upierdliwego :) )

Dzieki za odpowiedz!!

Pawel_k 10.11.2002 13:13

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)

Jak nie! Wersja W ma Mount Rainer i tryb P-Cav a wersja S ma Z-CLV (ale to tak na upierdliwego :) )

Dzieki za odpowiedz!!

P-Cac i MR do S wprowadzil bios ZS0J panie upierdliwy (losiu bym ci dopisal ale niebede taki)mozesz o tym przeczytac na cdrinfo np. w tym tekscie o przerabianiu nagrywarek byla o tym mowa - tobie to chyba trzeba to przetlumaczyc na piktogramy bo inaczej nie skumasz ;) :-D :-D

Karqs 11.11.2002 13:31

I kto tu jest los :P chodzilo mi o wersje podstawowa

PS: W jakim tekscie o przerabianiu??? :o

Pawel_k 11.11.2002 15:00

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)
(...)

w tym ktorego nierozumiesz 8) :-D :-D

Plemnik 12.11.2002 13:53

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)
I kto tu jest los :P chodzilo mi o wersje podstawowa

Ehhh no wersje podstawowe sa juz od dawna dostarczane z tym biosem...

Karqs 12.11.2002 18:37

Cytat:

w tym ktorego nierozumiesz
Ojej, no przeciez zartowalem

Cytat:

Ehhh no wersje podstawowe sa juz od dawna dostarczane z tym biosem...
No wiesz widocznie zyje w bardziej zacofanym miescie niz ty ;)
U mnie sa LiteOn 40125S z biosem ZSON

djsaint 16.11.2002 02:06

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)

...40x S do W sie nierozni niczym poza literka (ktorys tam biosik do S wprowadzil metode zapisu z W takze...:))

A jednak technicznie modele z literka S roznia sie od modeli z literka W: S- optyka od Sanyo, W- optyka od Writek'a.;p
Ktore lepsze nie mam pojecia.???

HelpMAN 17.11.2002 21:31

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)

40x S do W sie nierozni niczym poza literka

jesli chodzi o to
to S od W czyms sie rozni mianowicie
S- to znaczy ze uklad optyczny jest od Sanyo
W- to znaczy ze uklad optyczny jest od Writec

wiec nie tylko literka ale metoda zapisu i jakimis tam
*******kami ale zwykly "uzyszkodnik" nie zobaczy roznicy
miedzy W a S ja tam mam S i jak narazei jest spoko!!
choc z tego co wiem to W jest lepszy!!

Pawel_k 18.11.2002 10:54

Re: Re: Re: Przerobka nagrywarki

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)

(...)
choc z tego co wiem to W jest lepszy!!

ja i tak sadze ze swieta Bozego Narodzenia sa lepsze od swiat Wielkanocnych ;):-D

Wrześni@k 18.11.2002 14:37

a tak poza tym to ten temat był poruszany wiele razy i jest nawet o tym artykuł na stronie cdrinfo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09.