![]() |
Nowe Verbatimy !
Pastele powoli odchodzą w przeszłość, jeżeli chodzi o mnie. 8)
Verbatim DataLife (nie Plus), Extra Protection Surface, slim, indeks x32 (NIE x24 !!). Krótko mówiąc, to płytki od Taiyo Yuden, ale z lepszą warstwą ochronną i pojemniejsze od Pasteli ! Feurio stwierdziło, że można na nich wypalić 727 mega ! Wypaliłem na razie 717 i jeszcze było widać wolne miejsce, więc to chyba prawda ! 8) Warstwa ochronna jest tak pancerna, że wszelkie inne płyty mogą się schować :)) Acha - bardzo dobrze się na niej pisze :) Na okładce też :) Cena - tyle, co Pastel. U mnie po 2 zł. P.S. Płytki x24 to szajs od CMC. Nie polecam. |
Re: Nowe Verbatimy !
Cytat:
Przydatna informacja. Przydałoby się więcej takich postów. |
Re: Nowe Verbatimy !
Cytat:
|
Sprawdzales czy wycisnie sie z nich wiecej niz 32x ?
|
miałem jedną w domu ..ale tak sie spieszyłem ze nawet nie zdązyłem sie przyjżeć .. zapłaciłem zanią 2,3zł :)
i nagrałem bez problemu :) |
Odczyt ze Smartburn`a w/w płytki (Verbatim DataLife, Extra Protection Surface, 700MB, X32).
http://pj77.wroclaw.sdi.tpnet.pl/cdr/verbatim.png |
|
A te Verbatimki co kosztują za 2 zł (jak podaliście), to są w pudełeczku, czy luzem?
|
Cytat:
|
Chciałem przypomnieć że są też Pastele x32.
|
Ale nie mają okładek ;)
|
No wszystkie Pastele są w slimach i nie mają okładek. A te nowe mają okładki?
|
Na stronie Verbatim-a http://www.verbatim.com/products/products.cfm?sub_id=25 jest umieszczony spis płytek. Czy możecie wskazać oznaczenie tej nowej płytki, o której jest to mowa?
|
:)
Ja prz okazji chcaiłbym sie zapytać na jaką płytke można nagrać filmy zrzucane z VHS (albumy rodzinne :0 ) Chodzi mi oto jakie są naj trwalsze myślałem o Verbatimach ale JAKICH??? (oczywiście mogeę wydać każdą sume ;) )
|
a jak te płytki są czytane w "starych" odtwarzaczach audio?
bo ja właśnie kupiłem Verbatim DataLifePlus "Crystal" CD-R 40x - wygladały szpanersko.... (( (( (( i wyp...łem całe pudełko (10 CD) do kosza - chyba długo nie kupie żadnych Verbatimów (( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |