![]() |
Jak wkleić tekst do exela
Witam niby prosta sprawa ale, robię spis filmów z opisami i kopiuje ze strony stpoklatki do exela bo wnim robie spis , wszystko jest ok. Ale niewszystkie filmy tam mam i reszte musze wpisać ręcznie albo ze strony filmweb a z tamtąd jak coś kopiuje do jednej ramki exela to mi sie takst rozjeżdża moze mi ktoś powie jak to zrobić by w jednej ramce było kilka linijek tekstunp takiego:
Przeniesiony w poprzedniej części w czasie Ash trafia do epoki średniowiecza, gdzie pomaga mieszkańcom zamku pokonać Armię Umarłych, która wykorzystując moc "Necronomicon" stara się podporządkować sobie żywych. Trzecia część "Martwego zła" jest połączeniem komedii i horroru, która zainspirowała twórców gry "Duke Nukem 3D". |
Może to nie jest odpowiedź konkretnie na Twoje pytanie, ale proponuje takie rozwiązanie :
1. klik na tytuł filmu 2.klik ppm (prawy przycisk myszy:) ) 3.klik"wstaw komentarz" 4.klik ppm 5.klik"wklej" C'est tout. W komórce z tytułem będzie widoczny trójkącik w rogu. Po najechaniu na niego myszą ukaże się opis filmu. Ja tak robię u siebie. F. |
no dobrze ale jak to potem wydrukować jak widać tylko trójkąty anie tekst??
|
Jeżeli chodzi o zawijanie tekstu, to jest to bardzo proste do wykonania:
1. Najpierw zaznacz komórki do sformatowania. 2. Następnie kliknij prawym klawiszem mychy i wybierz "Formatuj komórki". 3. W nowo otwartym oknie przejdź do zakładki "Wyrównanie". 4. Zaznacz pozycję "Zawijaj tekst". 5. Kliknij OK ;) |
Ilość załączników: 1
na jednej ze stronek dot DivX'ów nzalazłem programik FILMOTEKA. wystarczy włożyć do napędu płytke a on rozpoznaje kilka przydatnych informacji o pliku. jeśli wszystkie twoje filmy sa odpowiednio ponazywane i są w głównym katalogu napędu cd to będziesz tylko zmieniał płytki. a w zamian program Ci stworzy dobrą bazę Twoich filmów, którą można spokojnie wyexportować do excel'a albo zapisać w html'u
|
Zip pomogło troche mam do zabawy ale działa dzieki wszystkim za pomoc
|
Panowie a może jak wkleić czyiś spis do mojego spisu i żeby pokazał mi jakich pozycji nie mam albo coś podobnego czy da sie to zrobic bo słyszałem ze tak
|
moze źle sie wysłowiłem chodzi mi o nałożenie 2 tabelek i nałożenie sie duplikatów albo pokazanie tego co sie nie powtarza ( u mnie mc2 moze byc na 250 miejscu a u kogoś na 436 i żeby to sie nawzajem znalazło i nałożyło
|
Użyj funkcji "Wyszukaj pionowo"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:06. |