![]() |
pytanie o wydajność
Zamierzam odrobine zmodernizowac sprzet, a w zwiazku z tym mam pytanie. Ktory z ponizszych zestawow bedzie wydajniejszy (DVD,gry, itp.)
1. Duron 1300Mhz + GF 4 MX 440 2. Athlon 1700XP + GF 2 MX 200 Przegladalem testy procesorow i kart graf. ale na podobne porownanie nigdzie nie trafilem. Koszt tych zestawow jest zblizony, wiec wybor tym bardziej trudniejszy. |
Radziłbym Ci wziąść tego Athlona 1700 i poskładać jeszcze trochę na GF 4 :) Duron 1300 to już trochę słabo, jak na nowy sprzęt :)
|
Procesor nie odgrywa w grach decydującej roli. Do gier liczy się tylko mocna grafika - chociaż GF4 MX do najlepszych nie należy, to jest o wiele lepszy od GF2 MX.
Uważam, że powinieneś jednak wybrać GF4 MX oraz Athlona, chociażby 1600 XP, który jest nieco ponad 100 zł droższy od Durona. |
Re: pytanie o wydajność
Cytat:
|
Athlon XP1600+ i GF 3 TI500, jest lepszy od GF 4 MX.
|
Cytat:
|
Cytat:
No to GF3 Ti 200 ! Sam posiadam Gainwarda na tym chipie z 128DDR i nie ma gry która by mi jeszcze w 1024x768 nie poszła / PIII 550 ! |
Cytat:
|
Mi to tez z tym doom`em 3 wyglada na jakis szwindel, jest poprostu jeszcze niedopracowane i zmusza nas do tego bysmy zaczeli myslec o kupnie nowego sprzetu, a wersja finalna bedzie chodzic dobrze.
|
Cytat:
I tu mozesz mieć rację ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:41. |