![]() |
Nie system lecz sterowniki do niego, z tego co wiem i widzialem wyniki na tomshardware.pl to na xp sa one o kilkadziesiat a czasami o 100 punktow wieksze. Stery to podstawa.
|
Sprawdziłem......
......Mafia w 800x600 biega bez najmniejszych problemów, GTA3 800x600 także (do dooma 3 nie mam dojścia).
Ale sprawdziłem coś jeszcze: wynik na Windowsie 98: 2900 na XP: 1300 Szkoda że nikt nie wspomniał że system operacyjny ma tu coś do rzeczy........... |
3D mark 2000 i 3D mark 2001 taka róznica taka jak G2 a G3/G4 w grafice i nieporozumieniem jest porównywać wyniki tych programów
|
zasadniczo
|
Cytat:
|
Re: Więc wszystko oki.........
Cytat:
Jeżeli chcesz naprawdę poznać "możliwości" sprzętu, to włącz soebie Mafię, Dooma 3, albo chociaż GTA3 - oczywiście na maksymalnych ustawieniach :cool: |
A ŻE SĄ TO NORMALNE WYNIKI TO JESTEM BARDZO SZCZĘŚLIWY !!!!!!!
.
|
Więc wszystko oki.........
......skoro jest to odpowiedni wynik dla tej karty to wszystko wporzo.
ZiP wiedziałem co kupywałem, gdyż jak pamiętasz mówiłem że nałógowym graczem nie jestem, i gram może z 5 godzinek tygodniowo. Tylko że wnioskując z 3d marka gry nie powinny chodzić normalnie, a w Medal o Honor i Welfensteina gram sobie w rozdzielczości 1024x768 z pełnymi detalami i 32 bitowym kolorem bez najmniejszysch problemów.........i to mnie właśnie dziwi. |
Uwaga podaje moj wynik w 3dmark2001:
Testy byly przeprowadzone w standardowych ustawieniach tylko ze zmienilem rozdzielczosc na 640x480 16. Moj wynik to 221. Zaraz napisze w profilu co ja mam. Niezly wynik |
Cytat:
haha .. a ja myslałem ze mam dobre wyniki :) :) przy moim sprzecie (patrz Profil) w wersji 2000 miałem ponad 3400pkt :) nigdy nie obcowałem z 3D Mark .. stąd moje zdziwienie |
Cytat:
Świerszcz - widzisz teraz jak to jest. Dla Twojej grafiki jest więc to normalny wynik. A że ona marna to i wynik marny. |
Cytat:
|
czy wyniki w 3dmark 2000 a 2001 ? róznią sie ?
|
Wiem jakiej firmy jest ta karta. Produkuje takie buble Pronox. Ciesz się że masz 1300 pkt. Na Pentium 4 2,2 GHz ma max 1050 pkt. Taki teraz szmelc produkują. Choć mam taką kartę (kupywaną kiedyś) to miałem ok 3000 pkt. Spowodowane jest tym że od ok. 3-4 miesięcy temu zmienili pamięci i buble wychodzą. Sam mam Athlona 1 GHz.
|
Cytat:
dlatego z tej gazetki to tylko wyniki liczbowe i opis metody pomiaru mają jakąś wartość bo czasami wnioski jakie wyciągają są niby poprawne ;) ale jakoś tak dziwnie ps .gdyby nie to ze w firma mi qpuje te gazetki / co bym sę zbyt widicznie nie nudził 8) to nawet bym nie wiedział ze scalaczek jeszcze istnieje bo kawałek czasu temu ostro się na nich zawiodłem / mistrzowie walili smuty o kartach graficznych i linuxie takie ze aż bolało :) i jeszcze nie potrafili się przyznać do błedu :) tylko dalej kot wciskali a wracajac do tematu topic'a to albo coś nie tak ze sterami albo coś nie tak w biosie ustawione albo/i tem mx400 na jakieś małe :) wady jak np. węższa magistralka do pamięci a zresztą nie samym 3dmarkiem czwowiek żyje , jak Ci gry chodzą ok to daj spokój bo w tweim komnpie to teraz grafa jest tym czym zwykle jest kula u nogi / a mozę by tak grafę podkręcić ociupinkę? / ps3 qrde dlaczego nie mogę posta napisanego przezemnie skasować !!!!!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46. |