![]() |
Okolicznociowy topic:"Co oznacza dla mnie fakt, że jestem Polakiem???"
Taki temat dostałem do profesora historii , ciekaw jestem waszych wypowiedzi.
f. |
napisz panu profesorowi, że bardzo ubolewasz, że nie jesteś Szwajcarem :'(, ale z drugiej strony cieszysz się, że nie jesteś Albańczykiem :cool:
|
To pytanie zadał prawdziwy profesor czy mgr? Profesorowie Historii zadają prostsze pytania.
|
a) żyję w państwie wielkich przewrotów
b) mam dwudziestoprocentową szansę, że po skończeniu studiów, nie znajdę pracy c) mój dziadek został zabity przez ludzi, którzy zasiadają dzisiaj w komisjach sprawiedliwości i w ławach poselskich, czasami na innych złotych stołkach - bo niezbyt podobało im się, że służył w AK d) mój ojciec przez 20 lat był wyśmiewany jako syn zdrajcy ojczyzny, a potem jako prywaciaż wyzyskujący naród pracujący e) jako ateista mogę czuć się troszkę przytłoczony dziewięziesięcioma pięcioma procentami katolików w naszym kraju f) płacę swojemu operatorowi trzy razy tyle za kontakt z netem, co mój kumpel w szwecji, który zarabia trzy razy tyle, co ja g) od czasu do czasu okazuje się tu i ówdzie, że jestem strasznym satanistą i co noc odprawiam czarne msze w swoim pokoju na drugim piętrze (notorycznie pojawiająca się policja ma na ten temat inne zdanie - aha, bryła, jeszcze raz, a naprawdę złożę ciebie w ofierze - ha!) h) muszę pisać jakieś denne i oklepane tematy, które można przetłumaczyć na: "a teraz kochane dzieci, konkurs na najlepsze wylizanie d**y panu profesorowi z tytułem magistra albo i bez niego" |
Cytat:
a)w którym ich nie ma b)wśród młodych ludi jest większe bezrobocie:) e)myslę, że wśród tych 95% kilkanaście % może się nazwać katolikami, a reszta ma tylko taką etykietkę f)ja płacę kilkadziesiąt razy więcej h)jak najbardziej (niedoszły doktor z tytułem magistra kazący się nazywac profesorem) Niektóre punkty pominąłem bo dotycza Ciebie, ale mnie na szczęście już nie. Trochę więcej optymizmu:) f. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05. |