![]() |
Nagrywarka
Czesc jestem nowym uzytkownikiem ale mam problem z nagrywarka
Mam nagrywarke Liteon LTR 32123S i jak nagrywam CD z predkoscia 32x to wychodzi mi ok 9min czemu:??? nawet kupilem kabelek IDE ATA 100 bo myslalem ze cos pomoze ale niestety nie pomoglo wiec o rade zglaszam sie tu:D |
Re: Nagrywarka
Cytat:
Jako, ze jestes nowy to zaproponuje ci poczytac wczesniejsze posty i artykuly z serwisu faq itp. A nie dosc, ze nauczysz sie ciekawych rzeczy to z pewnoscie jeszcze rozwiazesz swoj problem. |
Re: Nagrywarka
Cytat:
włacz dma dla: -cdromu -nagrywarki -twardziela zainstaluj aspii zainstaluj stery do via lub intela No i to powinno pomóc;) |
Re: Re: Nagrywarka
Cytat:
|
no to wkoncu co mam zrobic zeby dzialalo szybciej nagrywarka tryb DMA nie moge wlaczyb bo potem komp nie widzi nagrywarki a dzialu FAQ nie moge znalesc
|
Cytat:
Poza tymm nie wymieniles jaka masz a to dosc istotny szczegol. |
Dodatkowym szczegółem byłby system operacyjny jaki używasz.
|
Re: Re: Nagrywarka
Cytat:
CZYM JEST ASPII ???? mam win 98se jakies sterowniki intela do MB ale niema aspii i do czego to niby jest ???? |
ASPI to jest takie coś co sie najpierw instaluje a pózniej dopiero sie daje rady na Forum oby nie takie głupoty jak przed chwilą temu facetowi od Pleya. ;)
(DNS)tzn.dymu nie szukam |
Procesor: P2 350MHz, Plyta gl.: PCChips PC100 BXcel M726 (http://www.pcchips.com.tw/M726.html)
tu sa moje dane kompa tylko blagam pomozcie z tym!!:Djuz sie mecze ok 3 miesiecy i nic:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
DO TOMGOO
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=12591 ,a tutaj sie pyta co to ASPI.Nie wiem co myślec.. |
caly czas dajecie liniki do jakiegos loops a mi nagrywarka caly czas zawolno nagrywa
|
Zainstaluj sterowniki ASPI, do pobrania z dzialu Sterowniki (glowna strona CDRInfo)
Doinstaluj sterowniki do swojej plyty glownej (jak masz juz, to je upgr! do najnowszych) Po instalacji, wlacz DMA jesli mozliwe! (i dla dyskow i dla napedow) (Jak ci przestaje widziec nagrywarke to masz problem z plyta?) Odinstaluj naped w mnadzerze uzadzen i zrestartuj kompa, niech wykryje od nowa! Moze sprawdz nagrywarke na kompie u kumpla, (z tymi wszystkimi opcjami jakie ci tutaj podali! Przejzyj FAQ - tam jest mnostwo informacji! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38. |