Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-12572/)

lukiso 11.11.2002 14:41

Nagrywarka

Czesc jestem nowym uzytkownikiem ale mam problem z nagrywarka
Mam nagrywarke Liteon LTR 32123S i jak nagrywam CD z predkoscia 32x to wychodzi mi ok 9min czemu:??? nawet kupilem kabelek IDE ATA 100 bo myslalem ze cos pomoze ale niestety nie pomoglo wiec o rade zglaszam sie tu:D

Weron 11.11.2002 15:03

Re: Nagrywarka

Cytat:

lukiso napisa***322;(a)
Mam nagrywarke Liteon LTR 32123S i jak nagrywam CD z predkoscia 32x to wychodzi mi ok 9min czemu:??? nawet kupilem kabelek IDE ATA 100 bo myslalem ze cos pomoze ale niestety nie pomoglo wiec o rade zglaszam sie tu:D

Kabelek ci nie pomoze bo nagrywarka i tak dziala na 33 wiec starczy ci ten zwykly.
Jako, ze jestes nowy to zaproponuje ci poczytac wczesniejsze posty i artykuly z serwisu faq itp.
A nie dosc, ze nauczysz sie ciekawych rzeczy to z pewnoscie jeszcze rozwiazesz swoj problem.

tomgoo 11.11.2002 15:22

Re: Nagrywarka

Cytat:

lukiso napisa***322;(a)

stara dobra spiewka

włacz dma dla:
-cdromu
-nagrywarki
-twardziela
zainstaluj aspii
zainstaluj stery do via lub intela
No i to powinno pomóc;)

lukiso 11.11.2002 15:46

Re: Re: Nagrywarka

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

stara dobra spiewka

włacz dma dla:
-cdromu
-nagrywarki
-twardziela
zainstaluj aspii
No i to powinno pomóc;)

tak tylko gdy wlaczam tryb DMA to wtedy komp mi nie widzi nagrywarki musze wtedy robic format i wszystko od nowa instalowac

lukiso 11.11.2002 18:38

no to wkoncu co mam zrobic zeby dzialalo szybciej nagrywarka tryb DMA nie moge wlaczyb bo potem komp nie widzi nagrywarki a dzialu FAQ nie moge znalesc

Weron 11.11.2002 18:59

Cytat:

lukiso napisa***322;(a)
no to wkoncu co mam zrobic zeby dzialalo szybciej nagrywarka tryb DMA nie moge wlaczyb bo potem komp nie widzi nagrywarki a dzialu FAQ nie moge znalesc
Faq jest na stronie glownej a problem prawdopodobnie tkwi w twojej plycie.Musisz zainstalowac drivery do niej.
Poza tymm nie wymieniles jaka masz a to dosc istotny szczegol.

ThanatoS 11.11.2002 19:52

Dodatkowym szczegółem byłby system operacyjny jaki używasz.

ViruS DG 11.11.2002 20:51

Re: Re: Nagrywarka

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

stara dobra spiewka

włacz dma dla:
-cdromu
-nagrywarki
-twardziela
zainstaluj aspii
No i to powinno pomóc;)

CZYM JEST ASPII ????
mam win 98se jakies sterowniki intela do MB ale niema aspii i do czego to niby jest ????

lopus 11.11.2002 20:56

ASPI to jest takie coś co sie najpierw instaluje a pózniej dopiero sie daje rady na Forum oby nie takie głupoty jak przed chwilą temu facetowi od Pleya. ;)
(DNS)tzn.dymu nie szukam

lukiso 11.11.2002 21:08

Procesor: P2 350MHz, Plyta gl.: PCChips PC100 BXcel M726 (http://www.pcchips.com.tw/M726.html)
tu sa moje dane kompa tylko blagam pomozcie z tym!!:Djuz sie mecze ok 3 miesiecy i nic:D

tomgoo 12.11.2002 13:27

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
ASPI to jest takie coś co sie najpierw instaluje a pózniej dopiero sie daje rady na Forum oby nie takie głupoty jak przed chwilą temu facetowi od Pleya. ;)
(DNS)tzn.dymu nie szukam

o co ci wogule chodzi Loppus???(( (( ((

ViruS DG 12.11.2002 14:52

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
(DNS)tzn.dymu nie szukam

za***iscie wyczerpujaca odpowiedz...........!!!

lopus 12.11.2002 16:54

DO TOMGOO

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

o co ci wogule chodzi Loppus???(( (( ((

To sobie przeczytaj jakie rady daje Virus DG w tym poście
http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=12591 ,a tutaj sie pyta co to ASPI.Nie wiem co myślec..

lukiso 13.11.2002 08:28

caly czas dajecie liniki do jakiegos loops a mi nagrywarka caly czas zawolno nagrywa

Yahol 13.11.2002 09:19

Zainstaluj sterowniki ASPI, do pobrania z dzialu Sterowniki (glowna strona CDRInfo)
Doinstaluj sterowniki do swojej plyty glownej (jak masz juz, to je upgr! do najnowszych)
Po instalacji, wlacz DMA jesli mozliwe! (i dla dyskow i dla napedow)
(Jak ci przestaje widziec nagrywarke to masz problem z plyta?)
Odinstaluj naped w mnadzerze uzadzen i zrestartuj kompa, niech wykryje od nowa!
Moze sprawdz nagrywarke na kompie u kumpla, (z tymi wszystkimi opcjami jakie ci tutaj podali!
Przejzyj FAQ - tam jest mnostwo informacji!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38.