![]() |
Pomocy , padła mi nagrywarka
Własnie parę godzin temu po nagraniu przy pomocy WinOnCD płyty CDRW z overburningiem (80:31) padł mi Teac x16. Nagrywarka kręci płytą , optyka jeżdzi po rynnie, soczewka się rusza, komputer widzi sprzęt tyle ,że nagrywara nie widzi już żadnych płyt. Soczewkę już czyściłem. Ma ktoś pomysł co się stało i czy ewentualnie da się to odkręcić. a jak nie to jaki sprzęt polecacie :-).
|
Chyba wicisłeś z niej siódme poty.:P
|
Niestety chyba domowym sposobem juz nic nie zrobisz. Lacze sie z Toba w zalu - najgorzej jak bliska istota czlowieka opusci. ;)
BTW - zdecyduj sie albo Master(AMD) albo Pentium - dla niekumatych to tylko joke i nie zaczynajmy wojny. |
tez mi sie wydaje ze nie da sie z tym juz nic zrobic.Sprobuj isc z nia do serwisu moze cos poradza;) Jak stwierdza ze padla na amen to mowi sie trudno.
|
Cytat:
Słuszna uwaga Plemnik ;) ;) ;) :) |
Cytat:
do intelowskich mieczy bracia!:P |
zanies
ja do serwisu (jak masz jeszcze na gwarancji) i niech ci zrobia, jak sie nie bedzie dalo to ci dadza nowa. Oczywiscie musisz sciemniac, ze na przyklad grales w gre i nagle zwis, chcesz ja jeszcze raz uruchomic i kapa mariana, bo chyba nie powiesz im, ze stalo sie to podczas overburningu :P. Inna sprawa jak palnik nie jest na gwarancji, wtedy naprawa moze ciebie drogo kosztowac, wtedy zastanowilbym sie nad kupnem nowej wypalary.
Pozdro. |
Re: zanies
Cytat:
|
odp:
Miałem kiedyś podobny problem z Teac'em. Wystarczyło wgrać ponownie Bios. Zachowanie było conajmniej dziwne raz wogóle nie widział płyt to znowu widział płyty ale nie chciał nagrywać, czystą płytę widział jako pełną itd.
|
Re: Re: zanies
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26. |