Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Pomocy , padła mi nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomocy-padla-mi-nagrywarka-12596/)

Master/Pentium 11.11.2002 21:55

Pomocy , padła mi nagrywarka

Własnie parę godzin temu po nagraniu przy pomocy WinOnCD płyty CDRW z overburningiem (80:31) padł mi Teac x16. Nagrywarka kręci płytą , optyka jeżdzi po rynnie, soczewka się rusza, komputer widzi sprzęt tyle ,że nagrywara nie widzi już żadnych płyt. Soczewkę już czyściłem. Ma ktoś pomysł co się stało i czy ewentualnie da się to odkręcić. a jak nie to jaki sprzęt polecacie :-).

SEBAW 11.11.2002 22:08

Chyba wicisłeś z niej siódme poty.:P

Plemnik 11.11.2002 22:55

Niestety chyba domowym sposobem juz nic nie zrobisz. Lacze sie z Toba w zalu - najgorzej jak bliska istota czlowieka opusci. ;)

BTW - zdecyduj sie albo Master(AMD) albo Pentium - dla niekumatych to tylko joke i nie zaczynajmy wojny.

chester 12.11.2002 13:55

tez mi sie wydaje ze nie da sie z tym juz nic zrobic.Sprobuj isc z nia do serwisu moze cos poradza;) Jak stwierdza ze padla na amen to mowi sie trudno.

TOMMYx 12.11.2002 13:58

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
BTW - zdecyduj sie albo Master(AMD) albo Pentium - dla niekumatych to tylko joke i nie zaczynajmy wojny.
:D:D:D
Słuszna uwaga Plemnik ;) ;) ;) :)

tomgoo 12.11.2002 14:08

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

Jak wojna to wojna!!!!
do intelowskich mieczy bracia!:P

VermilioN 12.11.2002 14:23

zanies

ja do serwisu (jak masz jeszcze na gwarancji) i niech ci zrobia, jak sie nie bedzie dalo to ci dadza nowa. Oczywiscie musisz sciemniac, ze na przyklad grales w gre i nagle zwis, chcesz ja jeszcze raz uruchomic i kapa mariana, bo chyba nie powiesz im, ze stalo sie to podczas overburningu :P. Inna sprawa jak palnik nie jest na gwarancji, wtedy naprawa moze ciebie drogo kosztowac, wtedy zastanowilbym sie nad kupnem nowej wypalary.
Pozdro.

TOMMYx 12.11.2002 14:44

Re: zanies

Cytat:

VermilioN napisa***322;(a)
ja do serwisu (jak masz jeszcze na gwarancji) i niech ci zrobia, jak sie nie bedzie dalo to ci dadza nowa. Oczywiscie musisz sciemniac, ze na przyklad grales w gre i nagle zwis, chcesz ja jeszcze raz uruchomic i kapa mariana, bo chyba nie powiesz im, ze stalo sie to podczas overburningu :P. Inna sprawa jak palnik nie jest na gwarancji, wtedy naprawa moze ciebie drogo kosztowac, wtedy zastanowilbym sie nad kupnem nowej wypalary.
Pozdro.

Raczej juz nie ma na gwarancji, skoro czyścił soczewkę.

miwi 12.11.2002 15:46

odp:

Miałem kiedyś podobny problem z Teac'em. Wystarczyło wgrać ponownie Bios. Zachowanie było conajmniej dziwne raz wogóle nie widział płyt to znowu widział płyty ale nie chciał nagrywać, czystą płytę widział jako pełną itd.

Master/Pentium 12.11.2002 21:46

Re: Re: zanies

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

Raczej juz nie ma na gwarancji, skoro czyścił soczewkę.

Na szczescie naped nie mial plomby. I nie było widać moich manipulacji. Już mi przyjeli na gwarancję. Teraz muszę odczekać 2-4 tygodnie na jej powrót.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26.