Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ustawa o prawie autorskim (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ustawa-o-prawie-autorskim-12602/)

Monter 11.11.2002 23:08

Ustawa o prawie autorskim

Może nie jest to za bardzo związane z tematyką CDR ale poczytajcie sobie to: zmiany w ustawie o prawie autorskim.

Ogolnie rzecz biorąc zaczyna się poszukiwanie KASY i deptanie po piętach - ciekawe co jeszcze wymyślą?

Ktoś skomentuje? Zapraszam.

jacoob 11.11.2002 23:25

No cóż skubią gdzie mogą , gdzie nie mogą tez skubią a my później bez piórek chodzimy. :'(

Flacha1 11.11.2002 23:30

Ku...a!!! Zonowu kłody pod nogi. Podatki, winiety, akcyzy, niedługo mi automat w kiblu zamontują!!! I po co nan ta cywilizacja była potrzebna. Kiedyś mieli fajnie, maczuga, jaskinia a w niej ognisko, istna sielanka. JA CHCĘ DO JASKINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Druss 11.11.2002 23:46

Ja bym wolal do sredniowiecza ale to moja opnia :). Co do tej telewizji to laske wykladam, dla mnie moze jej nie byc i tak nie mam czasu na ogladanie. Ale co do papieru dla punktow ksero itd to juz hamstwo. Dla studentow ksero to bedzie wydatek juz na maxa. Nie podoba mi sie to. Chyba bedzie trzeba niedlugo jakies powstanie zorganizowac ((

Pawel_k 11.11.2002 23:49

Re: Ustawa o prawie autorskim

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
(...)
Ktoś skomentuje? Zapraszam.

(( bez komentarza ;)(( ..... ludzie zaraz wprowadza podatek od oddychania bo jak wiadomo wspomoze to nadlesnictwa :-D osobna sprawa jest to ze gdybysmy mieli tak jak w szwecji (full jawnosc dokumetow :) wysokie podatki:() to by zaraz mniej swin sie do chlewa pchalo :D a tak to swinie u zloba zra ile wlezie i trzeba skas wziasc te brakujace miliardy dla armii naiwniakow nazywanych wyborcami:-D :-D

bas 12.11.2002 00:37

Ich już k.. totalnie p..., przecież normalni ludzie mało kserują, najwięcej kserują studenci i firmy z tym, że firmy mają własne maszyny i nikt się tam niedoliczy ilości kopii a biedny student, który i tak musi pracowac po nocach, żeby żyć będzie bulił jeszcze więcej na jakieś...
Niektórych książek nie ma w bibliotekch, albo jest za mało kopii i trzeba kserować bo nie można ich kupić a jak już są w księgarnich to trza słono płaćić. Jeszcze podniosą nam ceny płyt, nawet nie mam kasy, żeby zrobić zapas.

Monter 12.11.2002 00:40

Cytat:

Mogą podrożeć też płyty CD, kasety magnetofonowe, wideo, faksy, usługi ksero, a nawet papier. Niepewny jest los internetowego radia...
Wg mnie to gorzej się zapowiada niż myślimy... Weźcie pod uwagę że jak zdrożeją nośniki i usługi to dość solidnie zaboli, nie wspomnę już o sieciach kablowych, bo w wielu miastach sieci takie zainwestowały w infrastrukturę i umożliwiają abonentom szerokopasmowy dostęp do internetu - wiem bo sam taki mam... Czyżby podwyżki abonamentu? :'(

TOMMYx 12.11.2002 00:41

LOL

Ok, więc podatki będą zapłacone, koniec z piractwem, wszystko będzie legalne, i to ze sklepu, i to z targowiska, i to z net'u :D:D:D ;)

bas 12.11.2002 00:43

Re: LOL

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Ok, więc podatki będą zapłacone, koniec z piractwem, wszystko będzie legalne, i to ze sklepu, i to z targowiska, i to z net'u :D:D:D ;)
Chiałbyś, fajniwe by było, ale to nie tak fajnie będziesz płacił więcej, żeby posłowie mogli sobie bryki zmieniać, to jest jeden wielki kit i tak wszystko rozkradną chamy z LSD.

TOMMYx 12.11.2002 00:54

Re: Re: LOL

Cytat:

bas napisa***322;(a)

Chiałbyś, fajniwe by było, ale to nie tak fajnie będziesz płacił więcej, żeby posłowie mogli sobie bryki zmieniać, to jest jeden wielki kit i tak wszystko rozkradną chamy z LSD.

Ech, niestety taka jest prawda.
A ceny pójdą w górę i to wszystkiego, zobaczycie.
Chyba czas wybrać się do sklepu, kupić kilka pożądnych zgrzewek płyt CD, kilka ryz papieru i czekać na 'apokalipsę'.

Majonez 12.11.2002 01:19

powiem tak i wybaczcie ostre slowa

o zes qwa ja pieldole - zabrali nam znizki na przejazdy z 50% na 37%
zabrali jeszcze pare innych rzeczy a teraz nawet takie cos jak czyste plyty i papier maja zdrozec - chyba bede musial wznowisc dzialalnosc i sprzedawac co nieco softu - no chyba ze jakies zrodlo exportu na zachod znajde

po***... ich tam wszystkich rowno i to nie wazne czy sa z SLD ktorych do niedawna popieralem czy prawicy nie wazne kto by byl u wladzy i tak to samo by zrobili jedni drugich rozliczaja za przeszlosc chaty se buduja - myslicie ze leper taka rozpierduche robi bo jest glupi - za to ma taka kase ze nam sie w pale nie miesci

w teraz to ja chyba sie powiesze
notatek nie robie na zajeciach wiec wszystko kseruje jak podwyzsza chociaz o 5 gr na szt to pojde z torbami :(

jak tak dalej pojdzie to juz nie bedzie czarnego rynku nielegalnym oprogramowaniem tylko czystymi cedekami i papierem ksero

niech ich wszystkich i jedna i druga strone ciezki szlag trafi ((

bas 12.11.2002 01:24

Bardzo podobnie wyglądała pierwsza wersja mojego pierwszego posta, ale stwierdzilem, ze jak przegnę to mi jeszcze dasz bana. :)Wiadomo, jak wyglądają nasze notatki z wykładów i wiadomo czym dorabiamy sobie na studia, piwo, fajki. Apropos piwa ide po piwo i na fajke komu przynieść?:)

bas 12.11.2002 03:00

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
pifka wypilem juz 3 - korzystam poki mnie na to stac 8-)
Tak długo piłeś, że ja już prawie spadam pod klawiaturę.:) 8) :-D :) 8)

Majonez 12.11.2002 03:05

Ilość załączników: 1
pifka wypilem juz 3 - korzystam poki mnie na to stac 8-)

ps. heh bas usunalem tamtego posta a ty juz zdazeyles dac odpowiedz - wiec reapley jeszcze raz tym razem tak jak chcialem wczesniej z malym zalacznikiem

Majonez 12.11.2002 03:10

ostatni

Ilość załączników: 1
i jestem ostania osoba na forum w tej sesji
dobranoc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41.