![]() |
<li> ... </li> jak zmienic kolor znaku wypunktowania
Oczywiście w HTMLu
np. 1. skdfsjhdgfjhsdgf chodzi o to, żeby 1. było np. żółte a fdhgafdhgakfdhgakfd było białe ??? please help me :) |
np.
<p><font color="#FFFF00">1.</font><font color="#FFFFFF">skdfsjhdgfjhsdgf</font></p> robimy tak: Kod PHP:
|
Tak... to wówczas zrobi po prostu tekst z format owaniem kolorów... :)
to będzie tak: Zagadnienia: 1. sdhfjhfsd 2. kljsdfsdf a ja chcę! Zagadnienia <-tabulator-> 1. dshfhfsdfds <-tabulator-> 2. ashgdasgdashg Tabulatorów nie będzie. Wydaje mi się, że chyba trzeba zastosować CSS :( czyli kaskadowe arkusze stylów :( ponoc to proste, ale teraz nie mam czasu na naukę :0 jak wiesz jak zrobic TAB na określona il. znaków to czekam DZIĘKI !!! |
...widac ze przedemna jeszcze wiele nauki :-D tyle co wiedzialem to napisalem. Bede rowniez teraz czekal az ktos ci odpowie.
|
Można to zrobić za pomocą CSS:
Kod PHP:
Jeżeli chodzi o coś innego to daj znać i coś sie wymyśli ;) |
Dzieki Bartez! Mysle ze mi sie to tez przyda. Takze witam na forum http://www.taz40.republika.pl/files/piwo.GIF
|
Cytat:
mozna zakombinowac uzywajac tylko CSS i innego znacznika (bezpiecznego) - nawet klasa nie jest wymagana do tego by to dzialalo Kod PHP:
przy okazji nie musisz domykac znacznika LI ale jak uzywasz FONT to powinien byc domkniety |
Cytat:
Tak myślałem, że to niezbyt fachowo i że nie powinno być tam tego FONT, ale nie wiedziałem czym to zastąpić :) PS: Ja również witam Taz40 :cool: |
Cytat:
ale dzięki wszystkim |
Cytat:
Bartez napisal, ze nie jest tego pewien i ze to pewnie niezbyt fachowo tak sie sklada, ze na ten temat rowniez pisze ksiazki (ostatnio w ciagu 2 miesiecy 2 ksiazki na ten temat) wiec pozwolilem sobie wtracic 3 grosze :) PS warto wiedziec, ze pomysly barteza lub Taza sa OK - tzn nie sa zgodne z nowymi specyfikacjami ale maja te zalete ze dzialaja zawsze a CSS moze sprawiac psikusy w starych przegladarkach (chodz akurat te proste elementy z naszego problemu nie powinny psocic). |
Cytat:
btw HTML niestety jest wredny i musisz uzywac znacznikow juz zdefiniowanych ale za to w XML masz wieksze mozliwosci :) |
Cytat:
Tym lepiej jak jest jakich fachowiec. Ja costam kiedys napisalem w HYML-u i dlatego napisalem, ze nie jestem pewien, poniewaz nie zajmuje sie tym na codzien (brak czasu :() Thx BD |
Cytat:
no wlasnie :) szkoda tylko, ze nie wszyscy o tym pamietaja ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12. |