Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows Xp Help (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-xp-help-12643/)

Szwagier 12.11.2002 21:38

Windows Xp Help

Cze, uaktualniłem win 98 do xp i gdy chciałem zamknąc system to mi wyskoczył taki screen czarne tło z napisem "możesz teraz bezpiecznie wyłączyć komputer" (jak kiedyś w komputerach z obudową AT). Potem zrobiłem format dysku i zainstalowałem XP od nowa i znów mi się pokazuje ten screen ( w win 98 mi się niepokazywał tylko odrazu wyłanczał komputer), niewiem czym to idzie ale licze na waszą pomoc i z gówy dziękuje.

P.S.
Sorki za moją gramatyke.

Weron 12.11.2002 22:10

Re: Windows Xp Help

Cytat:

Szwagier napisa***322;(a)
Cze, uaktualniłem win 98 do xp i gdy chciałem zamknąc system to mi wyskoczył taki screen czarne tło z napisem "możesz teraz bezpiecznie wyłączyć komputer" (jak kiedyś w komputerach z obudową AT). Potem zrobiłem format dysku i zainstalowałem XP od nowa i znów mi się pokazuje ten screen ( w win 98 mi się niepokazywał tylko odrazu wyłanczał komputer), niewiem czym to idzie ale licze na waszą pomoc i z gówy dziękuje.

P.S.
Sorki za moją gramatyke.

panel sterowania-system-menedzer urzadzen-manu widok tam pokaz ukryte urzadzenia obsluga nt apm/legacy
Wlacz to i bedzie ok

MinX 13.11.2002 21:53

Możesz tez:
panel sterowania >> opcje zasilania >> zakładka "zaawansowane zarządzanie energią >> włącz obsługę...
Powinno pomóc.

Pozdro
MinX

Szwagier 13.11.2002 22:06

Cytat:

panel sterowania-system-menedzer urzadzen-manu widok tam pokaz ukryte urzadzenia obsluga nt apm/legacy
Wlacz to i bedzie ok
niestety niemoge tego znalezc, jakbys mógł sprecyzowac to bede bardzo wdzięczny

Weron 13.11.2002 22:17

Cytat:

Szwagier napisa***322;(a)

niestety niemoge tego znalezc, jakbys mógł sprecyzowac to bede bardzo wdzięczny

Hmm.
Musisz wejsc do panelu sterowania.
Tam kliknij dwa razy na system.
Wybierz zakladke sprzet.
Kliknij na menedzer urzadzen.
U gory znajduje sie menu widok-kliknij na te menu.
Rozwinie sie lista.Tam kliknij na pokaz ukryte urzadzenia.
Pojawi ci sie dodatkowe urzadzenie o nazwie obsluga nt apm/legacy.
Kliknij na ten krzyzyk.Rozwinie sie lista i zobaczysz wezel interfejsu nt apm/legacy.Najedz na to i kliknij prawym przyciskiem myszy pojawi ci sie menu tam wybierz wlasciwosci.
I teraz wystarczy wybrac wlacz to urzadzenie.
Po wybraniu tego komputer sam sie zamknie po wybraniu opcji wylacz.Nie bedziesz juz musial zamykac go recznie

Szwagier 14.11.2002 21:49

Ilość załączników: 1
Dołanczam screen z mojego menadżera użądzeń i czy możesz wskazać który to jest ten "nt apm/legacy" (przy zaznaczonej opcji "pokaz ukryte urzadzenia") bo albo ja jestem ślepy albo tego niema na tej liscie.

Yahol 14.11.2002 22:06

Tu!tuuuuu!

Szwagier 15.11.2002 18:13

Yahol ja wiem gdzie włączyć tą opcje (pokaz ukryte urzadzenia) ale po jej włączeniu niemoge znaleźć tego nt apm/legacy i dlatego prosiłem o wskazanie na mojej liście menadżera użądzeń gdzie moge znaleźć nt apm/legacy, i jeżeli możesz go wskazac na screenie który wcześniej zamieściłem to będe wdzięczny.

Yahol 15.11.2002 18:42

Hmmm.... u mnie tez tego nie ma!!!
Ale Panel sterowania>Opcje zasilania>Zaawansowane> i dalej
1 pasek - wylacz = zamnknji system
2 pasek - stan gotowosci
...powinno byc OK!

Weron 15.11.2002 18:56

A u mnie jest i zawsze po zainstalowaniu systemu.
Tak robie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:56.