![]() |
Opera 6.5 pl
Zobaczylem u kumpla nowa opere i postanowilem dac jej szanse zainstnienia w moim systemie wszystko bylo cacy do czasu
Otoz znalazlem albo buga albo zle poustawialem otoz wchodzac na dobrze nam znana stronke zauwazylem ze nie rozwija sie alternatywny tekst dla "Aby wejść na stronę, musisz podać hasło." czyli wlasnie to haslo :( co tu z tym fantem zrobic i druga rzecz na stronce K2 sa po prawej linki
i teraz co ciekawe dziala tylko pierwszy link pozostale szlag trafil co z tym fantem zrobic spodobala mi sie ta przegladarka a poniewaz staram sie jak moge nieuzywac produktow MS - co jest trudne w zwiazku z tym ze mam winde ;) to chcialbym i wolalbym zeby stala sie domyslna przegladarka w moim sysie ale z takimi zonkami to niemozliwe poradzcie cos albo dajcie odpowiedz ze nie da sie tego zrobic - a wtedy instalka opery poleci hen z gory dzieki za wszelkie pomysly |
Niestety tak to z Operą jest. Wina lezy trochę po stronie samych użytkowników krórzy opcję "przedstawiaj się jako..." w większości ustawiają na MSIE 5.0 co i tak nie ma wpływu na wyświetlanie strony. Powoduje jednak to, iż webmasterzy nie budują i nie optymalizują stron pod Operę tłumacząc się na podstawie statystyk iż się nie opłaca, a to skutkuje problemami z wyświetlaniem zawartości przez Operę.
Tutaj link do polskiej strony o Operze: http://strony.wp.pl/wp/operapl/ |
Jestem zwolennikiem Opery juz od dawna! Fakt, nie zwrocilem uwagi na te dwa bledy! ale jakos dotad nie przeszkadzaly mi. Mimo wszystko uzywam Opery jako drugiej przegladarki i jestem zadowoony! Jest mniejsza i szbsza od IE. A twoja uwage wziolem sobie do serca i w wolnej chwili zaczne tego szukac!
PS: ten tekst pisze spod Opery PL:-D |
Prawdęmówiąc to ja też używam Opery od ok. 2 lat. Niestety czasmi, z powodu niepoprawnego wyswietlania stron, muszę się przeprosić z IE5.5.
|
Ja tez juz dawno probowalem uzywac Opery, niestety skonczylo sie to na probach. Webmasterzy niestety "olewaja" ta przegladarke i nie optymalizyja stron po nia, a przelaczanie sie co chwile z powrotem na IE, zeby cos zobaczyc jest troszke denerwujace. Teraz jako druga przegladarke uzywam Netscape 7.0 i jak na razie nie zauwazylem wiekszych problemow.
|
już mozna testowac operę 7 beta1 :)
no to będę już miał trzy operki razem zainstalowane :) nowa jak to beta ma bugi i poskich krzaczków nie obsługuje ania poprawiaczy do nich ale tak jak 6.05 wyrośnie z tego pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |