![]() |
Ja bym wybral evera 3 lata gwarancji. Lepsza alternatywa, fidel moze ci pasc po 2 latach i 3 dniach :-D
|
2 lata
Cytat:
|
A ile ma gwarancji ten fidel ??
|
dziex
Dzięki wszystkim za opinie, chyba wybiore Fidela 500 ale ciekawi mnie Orivaldi bo 400 kosztuje u mnie 227zł brutto... hmmm
Pozdrawiam ;) |
Cytat:
spark? :) nie będę wymieniać akum. - dałem za niego 30zł :) |
B. dobry + dość drogi = Fideltronik Ares 700
Line-interactive, podłączony do zestawu P4 2,2; 512 MB RDRam; karta Gigabyte Radeon 8500 XP oraz płyta i850E + monitor Flatron 795FT Plus (razem 160W), wytrzymał 33 minuty i 50 sekund. Moc tego cacka to 700VA, jest podłączany przez RS232, ma 2 gniazda filtrów telekomunikacyjnych (RJ11), a kosztuje ok 700 zł. Zobacz na www.fideltronik.com.pl Pozdro MinX |
Wszyscy mamy chyba podobne zdanie co do testow "gazetowych" (nie tylko KomputerSwiata), ale dla ciekawostki zacytuje wyniki testu UPSow z majowego numeru CHIPa. Oczywiscie wygraly urzadzenie w cenie kolo 1000 zl, ale jesli chodzi o takie ponizej 500 zlotych to liderami jesli chodzi o czas podtrzymania sa np: Ever Eco 350 i 500 oraz te same modele w wersji Pro, Fideltronik Ares 300 i 500. Ciekawostka jest to, ze modele drozsze o wiekszej pojemnosci ogniw podtrzymywaly krocej od tych tanszych!!?? te modele o ktorych wspomnialem podtrzymywaly zestaw testowy od 15 do 23 min. ( Pentium 800, 256 MB Ram, Seagate 20 GB, GF 2 MX, sieciowka, SB Live, i monitor 17)
|
Niestety nie moge ci odpowiedziec na pytanie jak dziala soft z windowsem poniewaz mam jeszcze starego Ever`a bez tej mozliwosci. Powiedzialem o zywotnosci tego urzadzenia i jest ono rewelacyjne. Ale jezeli potrzebny jest ci ten bajer to wybierz cos innego z wieksza iloscia lampek itd (dyskoteka) ;)
|
heh, no sam nie wiem nooo
heh, jak zajrzeć na http://www.ever.com.pl/download.php to widać, że soft do evera jest tylko dla win9x
|
A mjego Fiskars`a PRP/250 trafil nagly szlag:( i odmowil dalszego dzialania:'( Co prawda tylko 250VA/170W na wyjsciu, ale do kompa na 5 minut starczalo.
|
Mam APC 500VA Cyberfort i jestem bardzo zadowolony, komputer jest stabilny, niesprawdzałem jak długo wytrzyma ale zdarzało się że podtrzymując 3 komputery i 1 monitor jednocześnie, udawało mi się przywrócić zasilanie sieciowe po 10 miniutach i było ok, niewiem jak długo by dał radę bo niechciało mi się sprawdzać, nie używam oprogramowania bo miałem 3 kompy na nim i niewiele by to dało gdyby wyłączył tylko jeden. Może jak znajde chwile to potestuje to oprogramowanie.
|
W sobotę kupiłem 600VA PowerCom za 309PLN brutto.
Line-Interactive. REWELACJA A od roku używam EVER 400VA Autopower. Jak wyżej. |
Cytat:
zalezy jaki model ale wydaje mi sie, ze nie zaplacisz wiecej niz 100 zl |
Dobre są Firmy APC, sam mam Back 400. Mają dobre filtry. Polecałbym linię modelów Back-Pro.
|
alle ever?
hmm... ale słyszałem że ever ma słabe wsparcie softu w tych modelach ECO pod win2k i XP a o Linuksie to już nie wiedzą, hmm...? Jak wam się Every sprawują pod XP i Unixami? Co sądzicie o Fideltronikach? Też niedrogie ale soft mają spoks, hmm?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |