Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Coś dla ambitnych wypalaczy? -czy to w ogóle możliwe (https://forum.cdrinfo.pl/f2/cos-dla-ambitnych-wypalaczy-czy-ogole-mozliwe-12681/)

lukisaki 13.11.2002 19:38

Coś dla ambitnych wypalaczy? -czy to w ogóle możliwe

aby nagrać płytke(przerobić ją , nagrać poprawnie ) której zawartosc wcześniej została wyciagnięta z obrazu iso a teraz przy prubie instalacji gierki pojawia się < włóz orginalne cd > -ps: po prostu nie ma co robić i jak by sie dało to bym z tym walczył

Plemnik 13.11.2002 19:44

Po pierwsze musialbys wiedziec czym konkretnie gra byla oryginalnie zabezpieczona ale i tak nie wydaje mi sie zeby cokolwiek w tej sytuacji dalo sie zrobic.

grzeniu 13.11.2002 20:03

Probuj dorzucic cracka, jesli zadziala to mozesz nagrac plytke jeszcze raz razem z tym crackiem. Qrcze mam problem ze zrozumieniem tego co tam chaotycznie napisales....

lukisaki 13.11.2002 20:19

dalsze wyjasnienie problemu............lukisakiego

to bardzo proste clony XXl nie wykrywa totalnie nic
kiedy bierzessz install (a płytka siedzi w napędzie )- pierdzi mi coby włóżyć orginalną płytke (z grą) chodzi oto że ta płytka to nie kopia nagrana 1:1 tylko wyciagnięta zawartośc z właściwego obrazu i tak pużniej nagrana (i z tąd taki komunikat

grzeniu 13.11.2002 20:46

Jesli masz jeszcze *iso tej gry to zamontuj je w daemonie albo w wirtualnym napedzie alcoholu i sprawdz czy wtedy bedzie dzialac - jesli tak, to zgraj to w locie na plyte np clonem i po sprawie. A nie rozumiem co u ciebie znaczy "wyciagnieta zawartosc z wlasciwego obrazu", moze tu wlasnie dales plame.

piotrs00 14.11.2002 17:08

Re: dalsze wyjasnienie problemu............lukisakiego

Cytat:

lukisaki napisa***322;(a)
to bardzo proste clony XXl nie wykrywa totalnie nic
kiedy bierzessz install (a płytka siedzi w napędzie )- pierdzi mi coby włóżyć orginalną płytke (z grą) chodzi oto że ta płytka to nie kopia nagrana 1:1 tylko wyciagnięta zawartośc z właściwego obrazu i tak pużniej nagrana (i z tąd taki komunikat

A co niby ClonyXXL mialby pokazac ? Skoro "wyjales" pliki z obrazu i nagrales je np Nero/WinOnCD czy innym programem to plyta jest zwykla plyta bez zabezpieczen. pliki obrazu to nie tylko pliki z danymi (te ktore byly na oryginalnej plycie z ktorej obraz byl robiony) - to takze informacje o strukturze plyty a czasami i dane subkanalowe czy tracki audio. W tym przypadku "wyjmujac" dane z obrazu "Zgubiles" dane ktore sa potrzebne do uruchomienia programu (czyli np zabezpieczenie zawarte w ktoryms z subkanalow) - metoda jest prosta jesli juz upierasz sie by "oszczedzac" miejsce na CD to nagrywaj pliki *.iso/bin+cue/sub+ccd+img - nie zajmuja wiele wiecej a podmontowane przy Daemonie beda dzialac jak oryginal - no i mozna je w razie potrzeby wypalic na CDRW - beda dzialac
Pozdrawiam
Piotrek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57.