Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy pomysl na zniszczenie nagrywarki. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-pomysl-zniszczenie-nagrywarki-12787/)

/||\aster 17.11.2002 04:56

Nowy pomysl na zniszczenie nagrywarki.

Wlasnie wpadlem na nowy pomysl i oto on.
Bierzemy pusta plytke i na dolna strone (tam gdzie laser po niej jezdzi;)) nalepiamy kawalek zlotka jakiegos odblaskowego, tylko trzeba to nalepic na srodku plyty dlaczego to nie wiem. Nastepnie zaczynamy cos nagrywac czekamy az dojdzie do momentu gdzie jest to zlotko i laser zaswieci prosto w soczewke, moze to uszkodzi soczewke a nastepnie dostaniesz nowa nagrywarke.

Nie wiem czy to dziala bo przed chwila na to wpadlem i jest juz pozno no i wiecie. Jeszcze nie wiem jednego otoz czy nagrywarka przed nagraniem skanuje laserem przez cala plytke czy tylko przez poczatek bo jezeli przez cala to Du*a zbita.

A wiec jezeli bedzie ktos chcial zniszczyc nagrywarke niech sproboje tego moze to zadziala.

P.S.
Tylko nie odpisujcie tak perfidnie, ze sie nie da i takie tam
greetz

Weron 17.11.2002 09:35

Tobie to sie nudzi. ;)
Hehe.
Ale je tam nie zamierzam tego sprawdzac.
Pozdrawiam

tomgoo 17.11.2002 10:43

Master a może wydasz książkę pt. "Jak zniszczyć nagrywarke aby serwisańci się nie skapowiali co jest grane i dali od razu nowa lepszą"
Zapewniam cie że zostałbyś miliarderem:-D

MarioNet 17.11.2002 12:07

Pomysł niewypali, ponieważ złotko naklejone jest niżej niż warstwa odbijająca w płycie, w związku z powyższym nie zogniskuje ono nawet w połowie odbitego sygnału - ale próbój dalej.

P.S. Prędzej rozwali płyte od tego naklejonego złotka wskutek zachwiania wyważenia krążka.:P

-Sid-The-Rat=> 17.11.2002 12:40

a moge byc wichrzycielem?

po co niszczyc nagrywarke?
wiem ze mozna dostac nowa z serwisu (przy odrobinie szczescia), ale po co? przeciez dziala a w tej chwili i tak ludzie maja nagrywarki 16x i wyzsze - co w zupelnosci wystarcza (a na audio to i tak stanowczo za duzo)

rozumiem (choc bylem bardzo zaskoczony) idee awaryjnego niszczenia twardego dysku, ale nagrywarki? to nie te czasy... 52x jest szybsza w najlpeszym razie o 10% od 16x (jesli uda ci sie znalesc plyte ktora rzeczywiscie pojdzie w tych 52x...)

itp

po co?

Druss 17.11.2002 13:56

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a moge byc wichrzycielem?

po co niszczyc nagrywarke?
wiem ze mozna dostac nowa z serwisu (przy odrobinie szczescia), ale po co? przeciez dziala a w tej chwili i tak ludzie maja nagrywarki 16x i wyzsze - co w zupelnosci wystarcza (a na audio to i tak stanowczo za duzo)

rozumiem (choc bylem bardzo zaskoczony) idee awaryjnego niszczenia twardego dysku, ale nagrywarki? to nie te czasy... 52x jest szybsza w najlpeszym razie o 10% od 16x (jesli uda ci sie znalesc plyte ktora rzeczywiscie pojdzie w tych 52x...)

itp

po co?

Zeby koledzy nie mysleli ze jestes gorszy ;) :-D :-D

TOMMYx 17.11.2002 23:10

Cytat:

Druss napisa***322;(a)

Zeby koledzy nie mysleli ze jestes gorszy ;) :-D :-D

:D:D

-Sid-The-Rat=> 17.11.2002 23:12

a co? liteon 52x ma dluzszy 'kabel' niz 40x?...

tomgoo 18.11.2002 14:17

Cytat:

...tego niewiem ale moja 40x niepodkrecana ma wystarczająco długi;) ...

Pawel_k 18.11.2002 15:16

Cytat:

dluzszy moze nie ale grubszy napewno ;) :-D :-D

tomall0 20.11.2002 20:21

Re: Nowy pomysl na zniszczenie nagrywarki.

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Wlasnie wpadlem na nowy pomysl i oto on.
Bierzemy pusta plytke i na dolna strone (tam gdzie laser po niej jezdzi;)) nalepiamy kawalek zlotka jakiegos odblaskowego, tylko trzeba to nalepic na srodku plyty dlaczego to nie wiem. Nastepnie zaczynamy cos nagrywac czekamy az dojdzie do momentu gdzie jest to zlotko i laser zaswieci prosto w soczewke, moze to uszkodzi soczewke a nastepnie dostaniesz nowa nagrywarke.

Nie wiem czy to dziala bo przed chwila na to wpadlem i jest juz pozno no i wiecie. Jeszcze nie wiem jednego otoz czy nagrywarka przed nagraniem skanuje laserem przez cala plytke czy tylko przez poczatek bo jezeli przez cala to Du*a zbita.

A wiec jezeli bedzie ktos chcial zniszczyc nagrywarke niech sproboje tego moze to zadziala.

P.S.
Tylko nie odpisujcie tak perfidnie, ze sie nie da i takie tam
greetz

Jeśli nie jesteś pewien co do swojego sposobu zastosuj mój: bierzesz młotek, przecinak...:D :D :D

sayan 22.11.2002 17:47

a czy jesli bedzie sie odpalało WSESa na innych spawarach niż Lite-On i ona sie zepsuje .. to skapną sie w serwisie ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:53.