![]() |
instrukcjia jak włączyć vcd w dvd LG
Powyższa instrukcjia działa tylko z modelami DA-3520 , DVD3000E , DVD3350/1/E/C , DVD4210 , DVD4730 , DVD4750 , DVD4830 ,DVD4950
1. Włącz dvd (bez płyty wewnątrz) 2. Naciśnij klawisz pause na pilocie 3. Używając pilota wprowadź numer 1472 (na panelu pojawią sie cyfry 0147 lub inne) 4. Nacisnij 3-krotnie klawisz UP(strzałka do góry) 5. nacisnij klawisz program i 6 a potem program i 5 (na panelu pojawi sie 04FE lub inny) 6. naciśnij enter (informacjie na wyswietlaczy bedą migać) 7. naciśnij return 8. Wyłącz odtwarzacz i ponownie włącz 9. Włóż płyte VCD(najlepiej odemnie mam niezły spis filmów) 10.miłej zabawy pozdrawiam |
??? Reklama??? Czego??? Sprzedazy wysylkowej VCD???
Jezeli dobrze pamietam plyty VCD odpalaja na odtawzaczach DVD bez problemow??? NAWET na LG:P Ta skleroza:-D |
Faktem jest iż kilka modeli odtwarzaczy stacjonarnych ,w tym nieszczęsne modele LG maja zablokowaną obsługę płyt VCD .
Przekonałem sie o tym ,gdy trzy miesiące temu zrozpaczony kolega przyniósł mi właśnie taki model odtwarzacza stacjonarnego LG ,który łapal praktycznie wszystko (CDR ,XDR-W ,MP3 ,DVD ,DVD+RW ) oprócz formatu VCD . Na stronie http://www.vcdhelp.com/ znalazłem sposób (który opisuje tutaj "Suchy503") który potwierdzam : działa . Mała ingerencja w trybie serwisowym ,do którego dostajemy sie za pomoca pilota i format VCD jest juz rozpoznawany przez ten model . W tym miejscu mam ogromną prośbę do "Suchy503" ,a zarazem pytanie : czy jesteś w posiadaniu innych "tricków" ,badź tez orientujesz się w ich przeznaczeniu (chodzi oczywiście o modele "LG") . Ciekaw jestem jakie jeszcze modyfikacje w trybie serwisowym są możliwe do wykonania ?.Pozdrawiam .jaro |
Janusz niestety nie znam wiecej trików do lg ten kod dostałem od kumpla któremu nagrywałem film vcd (i oczywiście nie chodził mu
2 |
sory że w dwóch czesciach pisze ale mały mi wcisnął enter:)
wracając do sprawy kody te on otrzymał z serwisu lg ( jak wczesniej wykłucił sie onie) nierozumiem wogóle jak można sprzedac dvd które obsługuje vcd a niema tego uruchomionego. prosił mnie ktoś na priva o te kody to je udostepnie wszystkim moze sie komuś przyda . Janusz spróbuj w LG tam może dadzą ci jeszce jakieś kody(w co watpie) pozdrawiam |
Rozmawiałem ze specami z LG. Okazuje się że LG nie wykupiła licencji na VCD na Europe. Uważają że dzięki temu ich produkt jest tańszy od konkurencji:D
|
Sam napęd DVD firmy LG (nie pamietam dokładnej nazwy modelu)był tani ,bo kosztował ok. 600zł (napęd ten był bez dekodera AC3).Pytanie podstawowe : o ile zmniejszono koszt tego napędu ,pozbawiając go funkcji odtwarzania płyt VCD ? - o 20zł ,30zł ??? .Tyle bowiem ten napęd jest tańszy od podobnych produktów innych firm posiadających VCD .jaro
|
Gdy dzwoniłem do LG z prośbą o uruchomienie VCD usłyszałem że technicza możliwość istnieje ale oni tego nie zrobią bo to jest piractwo (brak licencji na VCD w Europie)
Wydaje się że LG robi sobie kpiny z klientów. |
Zastosowałem się do instrukcji uaktywnienia VCD w LG i teraz wypalam filmiki w VCD. Dzięki za udostępnienie kodów :)
|
Polecam sie na przyszlośc
|
Niestety ale nie :::))))
Do admina niestety mylisz sie i to bardzo LG ma tylko jeden model i który opsługuje V-CD i kosztuje 10 bań, ale to jest juz po sprawie odblokowałem dzieki wam wszystkim za pomoc pozdrawiam narazie czymajcie sie ciepło i Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt i Nowego Roku ::::)))
|
te kody można wprowadzić też w innych odtwarzaczach LG tylko trzeba uzyc pilota od modelu opisanego wyzej ( na niektórych pilotach nie ma np: entera ) albo próbowac zastąpic dany klawisz innym
|
Widzę że temat stary jak świat,ale wiadomości nigdy za wiele.W LG można również odblokować regiony
Region code hack LG players; DVD-2330P, DVD-3000E, DVD-3350/1/E/C (and clones), DA-3520, DVD-4210, DVD-4710, DVD-4730, DVD-4750, DVD-4830, DVD-4950. Press "PAUSE" on the remote Enter "3 1 4 1 5 9" on the remote (the word COdE appears on the display) Enter "0" on the remote (0 = All Regions, 1 = Region 1, 2 = Region 2, etc.) Press "PAUSE" on the remote Power the player off and then back on If you are having trouble getting the hack to work, try pressing "STOP" on the remote before you press "PAUSE" for the first time. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36. |