![]() |
Cytat:
A co do taktowania - z pośpiechu zapomniałem to dodać. Ja za swojego zapłaciłem okazyjnie ~340 pln (nowy, 2 lata gwarancji). W tym czasie w sklepach 'były' w granicach 400-420 pln. |
Cytat:
|
A ja znalazlem test w 3dMarku w ktorym roznica wynosi 900 punktow.
http://www.outs.pl/~siekacz/viewforu...ays=0&start=0. Jest jeszcze radeon 9000, cenowo cos miedzy mx400 a ti 200 |
AFAIK kwestia DVI jest niezależna od wersji - są redeony9k z tym złączem - to po prodtu kwestia PCB. Różnica tkwi w taktowaniu ukł - 275 zamiast 250 oraz pomieci 250/500 zamiast 200/400.
|
Nie przekonales mnie ta wypowiedzia :) ale zastanowie sie, zreszta moge sobie sprawdzic w sklepie u znajomych jak beda mieli :-D
|
Cytat:
Ja miałem w wersji BOX: kartę, sterowniki, dodatkowy soft na drugiej płytce ( Power Director ), instrukcję, kabelek svhs no i pudełko ;) A różnica, jaką zauważyłem pomiędzy 9000 i 9000Pro (Hightech) to DVI w wersji Pro, i więcej oprogramowania w komplecie (dodatkowo Power DVD i jakaś gierka). I chyba, ale nie jestem pewien, jeszcze jeden kabelek. :) Zastanawiałem się nad Pro, ale jednak cena jest zauważalnie większa, jak dla mnie za wysoka. A z DVI i tak nie skorzystam. Tak na marginesie - jeśli ktoś będzie się decydował na zakup Radka 9000/9000Pro to radzę dokładnie zapoznać się z parametrami karty. I nie patrzcie tylko na opis, jaki zamieścił dany sklep w swojej ofercie, lecz zajrzyjcie też na stronę firmową producenta. Dosyć często (ale nie zawsze) specyfikacje danej karty, zawarte w ofercie są zupełnie inne od tych, które karta tak naprawdę posiada. Trzeba na to uważać! :) I to się tyczy większości podzespołów komputerowych. Pozdrawiam. Szczęśliwy Posiadacz R9000 :) |
No za 400zl to w sumie jest niezly osiag musze powiedziec, jeszcze tylko male pytanko, nie miales problemu z zadnymi gierkami, no i jakiej firmy kupiles swojego radeona 9000 i czy sens jest dokladac i kupowac 9000pro. Pytam sie orientacyjnie bo ciezko mi sie bylo kiedys przerzucic na rive z 3dfx. Sentyment i te sprawt ;)
|
Cytat:
Konfig: AMD Duron 1,2Ghz ECS K7VZA 256MB RAM PC-133 RADEON 9000 HDD 40 GB Seagate Barracuda IV SB Live 5.1 Player ...pozostałe nie istotne :) Windows XP Pro Wynik w 3DMark 2001SE : 1. 800x600 100 Hz + domyślne ustawienia = 5983 2. 1024x768 85 Hz + --- // --- = 5596 Hmmm, to tyle. Chyba o niczym nie zapomniałem ? :) Acha, wyniki uzyskane bez podkręcania karty. Myślę, że za te pieniądze, to są całkiem niezłe wyniki. :) |
No np podaj ile ci wyciska w 3dmarku 2001 i na jakiej plycie glownej no i konf sprzetowa jednym slowem.
|
Cytat:
{b] Kasprzak {/b] poszukaj starszych topic'ów na ten temat. Było o tym trochę. Sam wrzuciłem ich kilka :) Jakiś czas temu sam zastanawiałem się, którą wybrać, czy Gainward GeForce4 PP! Pro/600 , czy Radeon 9000. Wszędzie, gdzie sie nie zapytałem, gdzie nie poczytałem chwalili Radoen'a 9000. No więc kupiłem go i...... za tą kasę lepiej wybrać nie mogłem. Karta jest po prostu super. Jak będziesz chciał więcej info n/t tej karty to krzycz ;) :) |
A nie lepiej wybrać Radeona 9000 za około 400zł (najtańsze nawet koło 360zł ale nie polecam)? Wg mnie jest to bardzo korzystny zakup w tej chwili. Natomiast przy wydatku rzędu 500-600zł to wybór głównie między Radeonem 9000Pro albo GF3, choć może już warto dorzucić 100zł do GF4Ti4200?
|
Cytat:
Tam jest najtansza ta karta.W innych slepach widzialem nawet ja o 60zl drozsza.zl |
U mnie chca za tego gainwarda 529zl to juz musisz sobie obliczyc za ile swoja sprzedasz. Na oko puscisz swoja nie wiecej niz za 150zl.
|
:o az tak no to ladnie.
Wiec zmieszcze sie w tym Gainwardzie GF3 Ti200 64MB????Ile bym musial dolozycz sprzedawajac mojrgo 6-miesiecznego GF2MX40064MB??? |
Powiem ci w skali 3dmarka na tym samym sprzecie 4mx440 mial okolo 4000 punktow natomiast ti200 okolo 6000-6500 (Gainwarda!!! najlepiej poniewaz wersja box ma eleganckie oprogramowanie i sami daja mozliwosc wybrania agresywnego trybu ktory chodzi stabilnie , posiada 4ns pamieci!!! taktowany rdzen 200mhz , pamieci 450mhz !!! w trybie normalnym). Co do Palita nie wiem ale jest duzo tanszy.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |