![]() |
lg gce 8480b
Pff..
Mam nagrywarke lg 8480b. Nie wiem czy to normalne ale ta nagrywarka ma wlasna rozum i dusze.Sama "wie" najlepiej jakie plyty ja kupuje. Plyty x40 widzi jako x24 plyty x32 widzi jako x48 plyty x48 widzi jako x32 nic juz nie rozumiem. Jaki jest sredni czas zapisu x48 cd 80 min data mode 1 ? U mnie 3 minuty 30 sekund to chyba duzo.. da sie cos z tym zrobic?Czy czeka mnie tylko servis.. ehhh LG sux. :( |
Dużo ludzi ma problem z tymi eldzikami.:P
|
yhh.. korekta
nagrywa przeszlo 4 minuty z x48
z x40 nagrywa prawie 4 a z 32 x 3 minutki z hakiem pff.. Na poczatku nagrywarka rozkreca (slychac ze predkosc plyty wzrasta) po to by przy okolo 50-60% drastycznie spadla ;( .Wtedy juz prawie wogole nie slychac pracy nagrywarki ;( . Nero 5.5.9.17 |
Napęd sam zmniejszył prędkoś. Tak nawet dzieje się w innych napędach, nie tylko w LG.
|
jestem laikiem jesli chodzi o cdr ;((
dzienx za zainteresowanie |
Ilość załączników: 1
Możesz sprawdzic tutaj na podstawie napędu LG 40x12x40x
|
U mnie podobny wykres byl na datex 40x i Platinum 40x , Na pastelowych MMORE 32x jak weszlo na 32x to lecialo tak do konca (700 MB= 3:10min) ,a 40x to jeszcze tym napedem nie osiagnalem na zadnej plytce.
|
overburning???
malo tego... niestety nero nawet ni chce mi pozwolic nadpalic plyty... mimo ze ustawiony jest overburning i wpisane parametry plyty wyskakuje screen ze rozmair kompilacji jest zaduzy zeby sie zmiescic na plycie ;((((
z goryy dzienx za wszelkie sugestie... |
BuLee spróbój TDK lub Platinium Multispeed (nie Platinium 1-40x). Na tych płytkach moje LG z biosem 1.03 pali 40x że aż miło :)
Pozdrawiam |
dzieki..wyprobuje :)
|
Mam taką i jest OK
Żadnych problemów. Wsumie trochę kląłem na to, że taka rygorystyczna, ale mi przeszło, po tym jak moi koledzy nagrali na takich samych płytkach x40 na teac x40, coś co ja nagrałem x24 na swojej nagrywarce. Moje płyty działają, ich nie bardzo.
Polecam platinum x48 (700MB w 2:45) - idą na max. Princo budget x48 też idą na max, ale są do D..Y wykonane. Takich nacieków na nośniku jeszcze nie widziałem. No i przy tym wyskakują błędy. Ale to nic nowego przy tej firmie. |
Cytat:
Pozdrawiam rowniez |
dziala bez zarzutu.. verbatim rulez :))
super azo x40 i nagrywanko x48 ok!! dzienx :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:56. |