![]() |
na po³ycie tzn na instrukcji pisze od 32mb do 1,5gb
zasilacz 300W co do gryzienia mia³em 1 pamiec dwustronna i drugo jednostronna i by³o ok teraz dokupi³em ta sama kosc co 2 ( tzn jednostronna ) identyczny producent etc i sie gryza. ale jak pisa³em jakakolwiek inna cofiguracja w oparciu o dowolnych 2 bankach czy kosciach..... kurde juz kilka tegich g³ów sie po³ama³o |
Re: Problem z 768MB RAM
Cytat:
|
uwaga elektronika - sprawdz czy nie masz za slabego zasilacza jak na taki wydatek pradowy - moze sie okazac ze te kilkaset mW przechylilo szale... - zwlaszcza ze plyte masz z klasy 'budget' (co nei znaczy naturaleni ze zla!) i ona moze miec jakies 'myki'
a przedewszystkim przeczytaj instrukcje do tej plyty - moze w bios'ie jest ograniczenie? cos trzeba przestawic... bo sam mam 2gb i wszystko chodzi luz (asus p4te, RIMM 800mhz)- choc neistety winda i tak ma problemy z wykorzystaniem wyszystkiego ponad te 512... |
Zbyt du¿o pamiêci dla Win98.
|
Problem z 768MB RAM
Problem dziwny ale nizwyk³y :
posiadam p³yte epox EP-8KTA3L+ Athlon 1333MHz mia³em 2 banki zajête po 256mb ka¿dy czyli 512mb RAM i wsio by³o ok dzi¶ do³o¿y³em nastêpne 256mb i klops winda 98SE wisi k¿aczy sie wywala blue screenuje i wogóle do kitu. My¶le sobie pamieæ zwalona wiec robie przetasowanie kosæi w ró¿nych konfiguracjach kazda z kazda osobno wszystko i dzia³a ( nawet ró¿ne banki) ale jak w³aze wszystkie to klops. poratujcie mnie w czym problem moze jakiegos packa trzeba miec do takiej ilosci ram - choinka przeciez w barku nie bedzie mi kle¿a³o 256mb niepotrzebnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:00. |