Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Masz problem z Liteonem? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/masz-problem-liteonem-12859/)

Glover 26.11.2002 00:12

LiteON rulez!

Fakt: LiteON robi świetne i - niestety - niedoceniane jeszcze często nagrywarki. Użycie funkcji SZUKAJ jest ok, ale ja miałem do czynienia z nagrywarkami już dawno, a mój LT48125W zaskoczył mnie: miałem wadliwy EGZEMPLARZ. Chwilowo w zastępstwe dostałem 40125S (też świetna!), a dostanę (dopłata 30 zł) 52246S. Ale fakt, że mój LT48125W miał wadę świadczy, że przypadki chodzą po ludziach i trzeba o tym pisać.:cool:

paput2000 25.11.2002 09:27

Pytania - głupie czy niegłupie - nieważne jeżeli mamy problem i nie możemy go rozwiązać. Ale zanim zadamy pytanie postarajmy się trochę pomyśleć lub zadać trudu aby problem rozwiązać.
Problem rozwiązany na podstawie łatwych pytań i łatwych odpowiedzi nie zostaje długo w naszej pamięci, natomiast rozwiązny samodzielnie lub prawie samodzielnie przynosi satysfakcję i realne, długotrwałe doświadczenie.

piotrs00 25.11.2002 00:39

Cytat:

cybered napisa***322;(a)

Jacy Wy wszyscy jestescie madrzy.Chyba kazdy z Was sie w czepku urodzil i wszystkie rozumy pozjadal.Jak wam sie nie chce odpisywac to nie odpisujcie, przeciez nikt Was nie przymusza.
Poto powstalo forum aby ludziom pomoc a nie utrudniac zycie.

Nikt sie nie madrzy - prawda jest okrutna. Ludzie zamiast wysilic rozum i skorzystac z gotowych narzedzi od razu bez zastanowienia rzucaja pytanie na forum. Zobaczysz sam - najwyzej za 2-3 tygodnie pojawi sie nastepny "nieszczesliwy posiadacz zepsutego Lite-Ona" ktory zada identyczne pytanie, watek sie rozwinie znowu itd. Ma to jakis sens?
Forum jest po to by pomagac, ale rowniez po to by ludzi uczyc pewnych rzeczy - chocby tego ze w sieci jest duzo informacji i ze mozna je znalezc.
A to czy ktos odpisuje na forum czy nie to jest jego dobra wola. Nikt nie ma obowiazku odpowiadac na pytania - to jest grzecznosc ktora ten ktos innym wyswiadcza. Zatem takiemu kto odpowiada nalezy sie szacunek a nie zlosliwosci.
Pozdrawiam wszystkich
Piotrek

tomgoo 24.11.2002 21:30

Cytat:

....Z drugiej strony ja osobiscie nie lubie sie blaznic glupim pytaniem
Dlatego właśnie ludziska zakładają sobie po dwa konta
1.Aby udawać "ważniaka"
2.Aby zadawać proste pytania i otrzymać odpowiedzi aby tylko póżniej zalogować się na konto ważniaka i innym odpowiadać podobnymi odpowiedziami co się dostało na koncie "lamera"
_____________jesli ktoś coś z tego zrozumiał , radze wyciągnąć z tego wnioski_________________________

Pawel_k 24.11.2002 21:25

Re: szczerze

Cytat:

mqy napisa***322;(a)
(...)Forum po to jest aby sie pytac i odpowiadac!!
(...)

tego nikt niekwestionuje, problem lezy w tym ze 90% ludzi zamiast uzyc opcji szukaj albo chociarz przejzenia ostatnio poruszanych tematow wali nowy topic ktory na lamach forum zosal juz wczesniej parokrotnie przewalkowany w kazda mozliwa strone i wtedy
Cytat:

(...)denerwujace jest czytanie non stop mam problem, szczegolnie gdy rozwiazanie tego prblemu tkwi dwa posty nizej.
:( wiesz rozumiem ze trzeba byc wyrozumialym dla innych ludzi ale wyrozumialosc tez ma swoje granice.

mqy 24.11.2002 20:57

szczerze

to wszystko jest bez sensu....
...forum jest w koncu po to zeby sobie pomagac...
...a nie na zadawanie glupich pytan(sam sie do takiego 2 przyznaje
Pawel_k wie). jestem dosc mlody i nie mam zadnych problemow z kompem
kazda wazna operacje lub problem sam rozwiazuje(w moim z*dupiu nie ma nikogo kto sie zna), i z doswiadczenia wiem ze takie pytania
sa dlatego bo to forum jest. jak go nie ma to szuka sie wiadomosci do skutku gdzie indziej. Np. na innych stronach(takich bez forum) a wiec
nie wim oco wam chodzi. Forum po to jest aby sie pytac i odpowiadac!!
....Z drugiej strony ja osobiscie nie lubie sie blaznic glupim pytaniem

Pawel_k 24.11.2002 20:01

Cytat:

cybered napisa***322;(a)

Jacy Wy wszyscy jestescie madrzy.Chyba kazdy z Was sie w czepku urodzil i wszystkie rozumy pozjadal

Jasne stary ja wyssalem zawartosc wszystkich encyklopedi swiata z mlekiem matki ;) :-D
Cytat:

Jak wam sie nie chce odpisywac to nie odpisujcie, przeciez nikt Was nie przymusza.
wiesz mnie zmusza magnum ktore mi codziennie siostra do glowy przystawia i mowi "odpowiadaj na te posty i to juz !!" :-D
Cytat:

Napewno sadze ze jest zupelnie odwrotnie :P :-D
A tak serio to problem polega na tym ze My (stara gwardia/wyjadacze/maniacy - niepotrzebne skreslic;)) swoje problemy - dawno temu gdy jeszcze niebylo internetu a PC raczkowaly - sami rozwiazywalismy myslac nad nimi calymi dniami, to byly piekne czasy ktore nigdy niepowroca:(. teraz oto nastala era "komputeroswiatowa" i jak to bylo wspominane
Cytat:

Teraz "informatykiem" (a w zasadzie powinienem napisac "ynformatykiem") jest kazdy kto umie windowsa zainstalowac, wypalic CDR i uruchomic drukarke na USB.
potem sie takie bydlo pcha na forum z glupim pytaniem (opcja szukaj dla nich nieistnieje - tak trudno ja znalesc ;)) jednym slowem kicha i tyle:(

Sprezyn 24.11.2002 19:50

ciekawe czy nie dojdziesz za jakis czas do takiego samego wniosku.
Ja tu jestem dopiero od pol roku, ale staram sie korzystac z opcji
SZUKAJ. A denerwujace jest czytanie non stop mam problem, szczegolnie gdy rozwiazanie tego prblemu tkwi dwa posty nizej.

cybered 24.11.2002 19:21

Cytat:

piotrs00 napisa***322;(a)

Kiedys nie bylo sieci i siedzialo sie po nocach zeby problem rozwiklac ... nie zebym byl przeciwko forum i innym formom pomocy ale rzeczywiscie obraz "komputerowca" robi sie dosc metny tak jak "popsul" sie obraz "informatyka". Teraz "informatykiem" (a w zasadzie powinienem napisac "ynformatykiem") jest kazdy kto umie windowsa zainstalowac, wypalic CDR i uruchomic drukarke na USB. Porazka... Az czasami zaluje ze skonczylem informatyke ... Wstyd sie czasami przyznac w towarzystwie ze cos wiem o komputerach bo od razu sypia sie docinki albo prosby o pomoc dla wujka ciotki mojej prababki syna...
Szkoda klawiatury ...
Mimo wszystko pozdrawiam...

Jacy Wy wszyscy jestescie madrzy.Chyba kazdy z Was sie w czepku urodzil i wszystkie rozumy pozjadal.Jak wam sie nie chce odpisywac to nie odpisujcie, przeciez nikt Was nie przymusza.

piotrs00 21.11.2002 22:16

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Mi również nie chce sie odpowiadać na niektóre. Ludzie przedstawiają dziwny typ komputerowca, nie chcą sami rozwiązać problem, tylko lecą na forum z prostym problemem. Do czego to dochodzi. Kiedyś jak był problem to się rozwiązywało samemu. Forum jeszcze też nie było. A teraz, szkoda gadać. Ale najważniejsze to często nie czytają tego co się im wyjaśnia.
Kiedys nie bylo sieci i siedzialo sie po nocach zeby problem rozwiklac ... nie zebym byl przeciwko forum i innym formom pomocy ale rzeczywiscie obraz "komputerowca" robi sie dosc metny tak jak "popsul" sie obraz "informatyka". Teraz "informatykiem" (a w zasadzie powinienem napisac "ynformatykiem") jest kazdy kto umie windowsa zainstalowac, wypalic CDR i uruchomic drukarke na USB. Porazka... Az czasami zaluje ze skonczylem informatyke ... Wstyd sie czasami przyznac w towarzystwie ze cos wiem o komputerach bo od razu sypia sie docinki albo prosby o pomoc dla wujka ciotki mojej prababki syna...
Szkoda klawiatury ...
Mimo wszystko pozdrawiam...

ThanatoS 20.11.2002 01:49

Mi również nie chce sie odpowiadać na niektóre. Ludzie przedstawiają dziwny typ komputerowca, nie chcą sami rozwiązać problem, tylko lecą na forum z prostym problemem. Do czego to dochodzi. Kiedyś jak był problem to się rozwiązywało samemu. Forum jeszcze też nie było. A teraz, szkoda gadać. Ale najważniejsze to często nie czytają tego co się im wyjaśnia.

ZiP 19.11.2002 17:39

Zgadzam się w zupełności z poprzednimi wypowiedziami. Jednak gdyby nikt nie pisał o problemach z nagrywaniem, to zostałby tylko dział Off-topic :D
A dodam jeszcze, że mnie się już w ogóle nie chce czytać CDR Forum - teraz tylko przeglądam Off-topic, a czasami jeszcze inne działy.

Ice 19.11.2002 17:19

A pamiętacie problemy z nagrywarkami LG ??? To samo jest teraz z Liteon'ami - wystarczy popatrzeć na forum.
Problemy są i będą, a to dlatego że są to najczęściej sprzedawane nagrywarki. A firma nie gra tu roli - gdyby sprzedawało się więcej np. Plextor'ów było by to samo.

QBUS 19.11.2002 16:16

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
proponuje dac "zamknietego" posta pt "Jesli masz problem z Litkiem przeczytaj to" i tak wlepic wszystkie linki do atrykulow/specyfikacji/topicow na temat LiteOn'ow ;)
a na post: mam problem z LiteOnblablabla odpowiadac "Uzyj opcji szukaj! Jeszcze jeden taki post i skasujemy ci konto - administracja" :P :-D :-D :-D

Albo automat ktory na slowa "problem" i "Lite-On" automatyzcnie generuje mniej wiecej takiego posta:
1. wlacz DMA
2. jesli jest wlaczone wylacz i wlacz
3. sproboj innych plytek
4. przepnij nagrywarke na oddzielna tasme IDE (najlepiej Secondary Master)
5. Sproboj inny system operacyjny
6. Sproboj inny program do nagrywania
5. sproboj na innym komputerze (kolegi/kolezanki/mamy/taty/siostry/brata)
7. nastepnym razem jak pytasz UZYJ FUNKCJI SZUKAJ PRZED ZADANIEM PYTANIA
:D :D :D

TeacMan 19.11.2002 01:43

Pawel_k to z administracją było niezłe. Dołanczam się.
ps. ten zamknięty post jest zbyteczny, od razu powinni szukać. Podejżewam że w przypadku 99% odpowiedzi na ich pytania zostały wypowiedziane (napisane). :) SZUKAJCIE, A ZNAJDZIECIE :)

Pozdrawiam wszystkich.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:29.