![]() |
LiteON rulez!
Fakt: LiteON robi świetne i - niestety - niedoceniane jeszcze często nagrywarki. Użycie funkcji SZUKAJ jest ok, ale ja miałem do czynienia z nagrywarkami już dawno, a mój LT48125W zaskoczył mnie: miałem wadliwy EGZEMPLARZ. Chwilowo w zastępstwe dostałem 40125S (też świetna!), a dostanę (dopłata 30 zł) 52246S. Ale fakt, że mój LT48125W miał wadę świadczy, że przypadki chodzą po ludziach i trzeba o tym pisać.:cool:
|
Pytania - głupie czy niegłupie - nieważne jeżeli mamy problem i nie możemy go rozwiązać. Ale zanim zadamy pytanie postarajmy się trochę pomyśleć lub zadać trudu aby problem rozwiązać.
Problem rozwiązany na podstawie łatwych pytań i łatwych odpowiedzi nie zostaje długo w naszej pamięci, natomiast rozwiązny samodzielnie lub prawie samodzielnie przynosi satysfakcję i realne, długotrwałe doświadczenie. |
Cytat:
Forum jest po to by pomagac, ale rowniez po to by ludzi uczyc pewnych rzeczy - chocby tego ze w sieci jest duzo informacji i ze mozna je znalezc. A to czy ktos odpisuje na forum czy nie to jest jego dobra wola. Nikt nie ma obowiazku odpowiadac na pytania - to jest grzecznosc ktora ten ktos innym wyswiadcza. Zatem takiemu kto odpowiada nalezy sie szacunek a nie zlosliwosci. Pozdrawiam wszystkich Piotrek |
Cytat:
1.Aby udawać "ważniaka" 2.Aby zadawać proste pytania i otrzymać odpowiedzi aby tylko póżniej zalogować się na konto ważniaka i innym odpowiadać podobnymi odpowiedziami co się dostało na koncie "lamera" _____________jesli ktoś coś z tego zrozumiał , radze wyciągnąć z tego wnioski_________________________ |
Re: szczerze
Cytat:
Cytat:
|
szczerze
to wszystko jest bez sensu....
...forum jest w koncu po to zeby sobie pomagac... ...a nie na zadawanie glupich pytan(sam sie do takiego 2 przyznaje Pawel_k wie). jestem dosc mlody i nie mam zadnych problemow z kompem kazda wazna operacje lub problem sam rozwiazuje(w moim z*dupiu nie ma nikogo kto sie zna), i z doswiadczenia wiem ze takie pytania sa dlatego bo to forum jest. jak go nie ma to szuka sie wiadomosci do skutku gdzie indziej. Np. na innych stronach(takich bez forum) a wiec nie wim oco wam chodzi. Forum po to jest aby sie pytac i odpowiadac!! ....Z drugiej strony ja osobiscie nie lubie sie blaznic glupim pytaniem |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak serio to problem polega na tym ze My (stara gwardia/wyjadacze/maniacy - niepotrzebne skreslic;)) swoje problemy - dawno temu gdy jeszcze niebylo internetu a PC raczkowaly - sami rozwiazywalismy myslac nad nimi calymi dniami, to byly piekne czasy ktore nigdy niepowroca:(. teraz oto nastala era "komputeroswiatowa" i jak to bylo wspominane Cytat:
|
ciekawe czy nie dojdziesz za jakis czas do takiego samego wniosku.
Ja tu jestem dopiero od pol roku, ale staram sie korzystac z opcji SZUKAJ. A denerwujace jest czytanie non stop mam problem, szczegolnie gdy rozwiazanie tego prblemu tkwi dwa posty nizej. |
Cytat:
Poto powstalo forum aby ludziom pomoc a nie utrudniac zycie. |
Cytat:
Szkoda klawiatury ... Mimo wszystko pozdrawiam... |
Mi również nie chce sie odpowiadać na niektóre. Ludzie przedstawiają dziwny typ komputerowca, nie chcą sami rozwiązać problem, tylko lecą na forum z prostym problemem. Do czego to dochodzi. Kiedyś jak był problem to się rozwiązywało samemu. Forum jeszcze też nie było. A teraz, szkoda gadać. Ale najważniejsze to często nie czytają tego co się im wyjaśnia.
|
Zgadzam się w zupełności z poprzednimi wypowiedziami. Jednak gdyby nikt nie pisał o problemach z nagrywaniem, to zostałby tylko dział Off-topic :D
A dodam jeszcze, że mnie się już w ogóle nie chce czytać CDR Forum - teraz tylko przeglądam Off-topic, a czasami jeszcze inne działy. |
A pamiętacie problemy z nagrywarkami LG ??? To samo jest teraz z Liteon'ami - wystarczy popatrzeć na forum.
Problemy są i będą, a to dlatego że są to najczęściej sprzedawane nagrywarki. A firma nie gra tu roli - gdyby sprzedawało się więcej np. Plextor'ów było by to samo. |
Cytat:
1. wlacz DMA 2. jesli jest wlaczone wylacz i wlacz 3. sproboj innych plytek 4. przepnij nagrywarke na oddzielna tasme IDE (najlepiej Secondary Master) 5. Sproboj inny system operacyjny 6. Sproboj inny program do nagrywania 5. sproboj na innym komputerze (kolegi/kolezanki/mamy/taty/siostry/brata) 7. nastepnym razem jak pytasz UZYJ FUNKCJI SZUKAJ PRZED ZADANIEM PYTANIA :D :D :D |
Pawel_k to z administracją było niezłe. Dołanczam się.
ps. ten zamknięty post jest zbyteczny, od razu powinni szukać. Podejżewam że w przypadku 99% odpowiedzi na ich pytania zostały wypowiedziane (napisane). :) SZUKAJCIE, A ZNAJDZIECIE :) Pozdrawiam wszystkich. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:29. |