![]() |
Lite-On 48125s i spowalnianie win98
Niedawno stałem się posiadaczem Lite-Ona 48125s. Niestety, gdy podpiąłem nagrywarkę (IDE 2, slave, na jednym kablu z cd-romem LGx52, ustawionym jako master i przypiętym na końcu szmaty)okazało się, że powoduje mi krótkotrwałe, ułamek sekundy, zatrzymania; coś co pojawia się w momencie, gdy mamy do czynienia z dogrywaniem się pliczków. Próbowałem już wielu sposobów, zmieniałem ustawienia slave/master, odłączałem cd-rom, pozostawiając samą nagrywarkę w trybie master, niestety nic nie pomagało. Sprawdzenie nagrywarki na innym pc udowodniło, że z nią jest wszystko OK. Aby było śmiesznie w momencie, gdy ją używam, np. oglądając z niej film, okazuje się, że wówczas wszystko jest w porządku, zresztą tylko tak mogę teraz obejrzeć film. Proszę o radę, dzięki której bez konieczności reinstalacji systemu będę mógł ten problem rozwiązać. Dzięki z góry.
mój wysłużony pecet, to: celeron 433 Mhz (podkręcony bodajże na 488 Mhz) soyo sy-6vba 133 barracuda IV 40 GB 128 ram LGx52 Lite-On 48125s |
na moje oko to cos sie z dma poprzestawialo - i nie sugeruj sie tym ze wyglada na wlaczone, czasami warto pare razy opcje pozmieniac (nie pytaj czemu, a przynajmniej nie mnie tylko kogos z M$ kto to tak zorganizowal...)
Jestem juz zbyt spiacy zeby jeszcze cos wymyslec ;D jutro jeszcze pokombinuje... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |