![]() |
Nowy bios LG GCE 8400B
Jeżeli ktoś jeszcze ma jakies kłopoty z nagrywarką LG GCE 8400B (ja takich nigdy nie miałem :))to na stronce http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/ leży nowy bios do tej nagrywarki w wersji 1.04 Zresztą sam Cancer w którymś z postów pisał, że już zdążył skorzystać z tego biosu i wszystkie jego problemy zniknęły "jak ręką odjął" :) Ja też go wgram, zawsze to nowy bios :):):)
Pozdrawiam |
możesz mi powiedzieć co wnosi nowy bios w tej wersji?
|
Wiesz, że tak naprawde to nie wiem, bo LG jakoś nie ma ochoty zamieszczac informacji o zmianach w nowych biosach, chociaż na Cdrinfo jest wzmianka o tym, że nowy bios do LG GCE 8480B, czyli o model wyższej od mojej nagrywarki, dodaje obsługe Mount Rainer. LG takie informacje mogłoby dodawać do kazdego nowego biosu, ale tego nie robi... Ale tak czy inaczej, warto uaktualnic bios do najnowszej wersji, bo czesto rozwiązuje to wszelkie problemy z daną nagrywarką.
|
Jeśli moj Lg 8040 jest na gwarancji i zmienie bios na nowszy to utrace gwar?
|
Nie wiem jak jest z tą gwarancją, ale zawsze przed flashowaniem zachowaj swój oryginalny bios. Gdyby w przyszłosci coś się działo niedobrego z twoją nagrywarką, wtedy przed oddaniem jej do serwisu przywrócisz oryginalny bios i będzie OK :)
|
Thoom
Może napisz, jakie problemy zniknęły. Co prawda ja ze swoją nie miałem żadnych, chyba że na początku, kiedy mnie irytowała jej wybredność względem nośników. Może poprawili to wieszanie się po overburningu. Ja takich przypadków u siebie nie miałem, ale może za mało nadpalałem.
|
Thoom -szkoda ,ze nie zaczekalem z LG40x na nowy bios 1.04 :(..teraz mam od soboty LG 48x z 1.03 -ale plyta mi padla glowna -wiec jeszcze nie wiem -co ta wypalarka jest warta:)
Napisze pozniej co i jak... pozdr |
Cześć
Mam pytanko, czy mogę wgrać ten bios do LG 8320B przerobionej na LG 8400B - z góry Dzięki |
Cytat:
|
P_M_ ja też nigdy z tą nagrywarką nie miałem żadnych problemów, mi też nigdy się nie wieszała przy overburningu, a nagrane przez nią płyty jak na razie czytają wszystkie cd-romy (przynajmniej te w których miałem okazje to sprawdzić:)). A własnie wczoraj wgrałem bios 1.04 i jest jak najbardziej ok. Z tego co wyczytałem na forum rozwiązuje problem z nieczytaniem nagranych płyt w niektórych cd-romach, a jakie inne zmiany wnosi to nie wiem. Mam nadzieję że pokaże się bios do tej nagrywarki, których uruchomi obsługę Mount Rainer, bo nagrywarka jest moim zdaniem na prawde w porządku. Do LG GCE 8480B już sie taki pojawił.
Pozdrawiam |
Da rade :)
Da rade wrzucic ten nowy 1.04 bios do LG32 przerobionej na LG40 ... sprawdzilem to i dziala ... jak na ten moment nie sprawdzilem jeszcze co mi sie w niej pozmienialo ... ale bios wgrywa sie bez problemowo
|
Właśnie go wgrałem i zamiast DMA jak bylo mam Multi Word DMA 2
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co to takiego, aha wyłączyło mi również DMA dysku. Z góry Dziękuję |
MultiWord DMA Mode 2 to poprzednik UltraDMA 33 - pozwala na przesyl maks. 16MB/s.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:30. |