Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Które programy się gryzą ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ktore-programy-sie-gryza-12964/)

Jahho 21.11.2002 00:56

Które programy się gryzą ??

Ciekawi mnie, które programy do nagrywania mogą być jednocześnie zainstalowane w XP, a które się "gryzą" ?? prowadził już ktoś takie próby ?? np WinOnCd z Nero, ITI CD z WinOnCd - lub inne konfiguracje ... co z czym może, a co nie może ??

mardonm 21.11.2002 01:11

...z tego co ja testowalem to na XP jednoczesnie mialem Alcohol + Nero + Clone + Fantom ... aha i jeszcze Fireburner ... wszystko chodzi jak BYK...

para 21.11.2002 07:32

Re: Które programy się gryzą ??

Cytat:

Jahho napisa***322;(a)
Ciekawi mnie, które programy do nagrywania mogą być jednocześnie zainstalowane w XP, a które się "gryzą" ?? prowadził już ktoś takie próby ?? np WinOnCd z Nero, ITI CD z WinOnCd - lub inne konfiguracje ... co z czym może, a co nie może ??
Ja mam pod XP, WinOnCD, Feurio, Alcohol, Nero, CloneCD RecordNow Max,
BlindWrite, DiscJugglera i wszystko chodzi bez zarzutu, jedynie pod WinME jak zainstalowałem NTI CD Maker to były odpały (często system zawieszał się bez żadnych powodów na XP nie testowałem NTI CD Makera.
Jak był tylko NTI CD Maker to chodził bez zarzutu.

paput2000 21.11.2002 07:42

Clone, Nero, Feurio, Alcohol i DirectCD i nie ma żadnych problemów.
Bywało iż miałem jeszcze więcej zainstalowanych programów które testowałem i też nie było problemów.
Zdaje się że czytałem niedawno post, gdzie jeden z użytkowników pochwalił się naprawdę dużą ilością programów prawidłowo koegzystujących w systemie - może się pojawi.

Zetoxa 21.11.2002 10:01

... do zestawu paputa można dołączyć WinOnCD i wszystko gra. Mogą się gryźć (ale nie muszą) dwie pakietówki directCD i InCD.

MarekG 21.11.2002 11:49

Mam wypalarkę Lite-On ltr-40125s, soft Nero 5.5.9.14 i inCD 3.51.61 pod win 95 osr2.
Chciałbym doinstalować directCD 5 firmy Roxio i nie mieć kłopotów. Czy komuś się udało? Są przeciwwskazania (oprócz tych, które podaje każdy producent softu, że nie należy instalować programów od konkurencji)?

-- = BebeK = -- 21.11.2002 14:12

WinXP PL + SP1 a na nim mam Nero, CloneCD, CDRWin, BlindWrite, DiscJuggler, Alcohol i Feurio. Nie uzywam 'pakietowki' ale to co mam dziala bez zadnych problemow :P

gaucho33 21.11.2002 14:26

Mam XP Pro Nero 5.5.9.9 ,WinOn 5PE ,CloneCD, CDRwin 5 i nic sie nie gryzie

Jahho 21.11.2002 14:36

Podoba mi się, że można kilka progsów naraz mieć ... ciągle nie jestem zdcydowany, który bardziej mi odpowiada :cool: . Może jeszcze jakieś opinie na temat programów do pakietowego nagrywania ... mam w tej chwili InCd z Nero a w Winoncd jest Directcd ... jak zainstaluję Winoncd (nie widzialem opcji zeby się direct nie instalował) to będą oba ... obawiam się, że któryś zagryzie drugiego albo oba naraz umrą ... kto wie coś na ten temat ?? ...

para 21.11.2002 14:42

Cytat:

Jahho napisa***322;(a)
Podoba mi się, że można kilka progsów naraz mieć ... ciągle nie jestem zdcydowany, który bardziej mi odpowiada :cool: . Może jeszcze jakieś opinie na temat programów do pakietowego nagrywania ... mam w tej chwili InCd z Nero a w Winoncd jest Directcd ... jak zainstaluję Winoncd (nie widzialem opcji zeby się direct nie instalował) to będą oba ... obawiam się, że któryś zagryzie drugiego albo oba naraz umrą ... kto wie coś na ten temat ?? ...
W wersji WinOnCD 5.0 PE wystarczy wybrać custom i można zainstalować sam program do nagrywania bez DirectCD oraz emulatora CD-ROM-u u mnie Win XP miał odpały po zainstalowaniu Roxio Cd-ROM Emulatora

MaciejT 21.11.2002 15:46

Easy CD Creator gryzie się ze wszystkim.

Zetoxa 21.11.2002 16:40

Cytat:

Jahho napisa***322;(a)
nie instaluj obu pakietówek, napisałem, że mogą się gryźć w niektórych konfiguracjach, lepiej wybierz jeden (ja wolę osobiście directCD, jest przyjaźniejszy niż InCD).

Jahho 21.11.2002 21:06

Cóż ... :o mam mętlik w głowie ... zrozumiałem, że pakietówki się gryzą, ale na temat samych progsów też opinie są różne ... vide ... "Zbieg12" + "reszta" ...
Wygląda, że jak zwykle nie ma jednej recepty ... :'( popróbam sam i napiszę na forum co z tego wyszło, może się komuś przyda ... 8)

gaucho33 21.11.2002 22:38

Cytat:

Jahho napisa***322;(a)
W czasie instalacji wybierz custom ,pojawi sie winoncd i directcd. klikasz na directcd wybierasz x (ostatnie) i w ten sposób instalujesz samego WinOnCd

Jahho 21.11.2002 22:58

Cytat:

gaucho33 napisa***322;(a)
W czasie instalacji wybierz custom ,pojawi sie winoncd i directcd. klikasz na directcd wybierasz x (ostatnie) i w ten sposób instalujesz samego WinOnCd
- gaucho33 - byłoby super, gdyby nie mała kiszka ... InCd chodzi mi bez problemu, a DidectCd melduje, ze nie ma "kompatybilnego" sprzętu ... ?? próbowałem kilka razy ... (( , a mam liteona 48x ...

Chyba wywalę kompa do kibla i zacznę oglądać telewizję ... :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36.