![]() |
BlAgAM o POmOCCC!!!!!!!!!!Teac
Ilość załączników: 1
Otoz, kupilem wreszcie nagrywarke .:Teac CD-W540E(40/12./48 ):. wersja biosu to 2.4A , i naturalnie ma problem. Nagrwarka ngrywa zwykle
cd-r z predkoscia 40x, tak jak powinno byc jednak cd-rw(index 12x) z predkoscia 4x lub 10x(Nero oferuje tylko takie predkosci). W zalaczniku sa chyba wszystkie dane - screny z nero + informacja(w nero cdspeed) o nagranej na tej nagrywarce plycie cd-r(Index 48x). a no i jak by co podaje majego kompa: Plyta:Asus p2b Procesor: PIII 500 192ram Ps. Z gory wielkie Thx !!!mqy!!! |
nagrywasz na jakich nosnikach sadze ze sa to zwyczajne CDRW 10x. tylko na niektorych 10x naped zezwala na nagywanie 12x (jakosc nosnika itp) mi np na dysanach 10x nagrywa 10x a na basf 10x nagrywa 12x - mam coprawda litka ale sadze ze twoj TEAC "mysli" podobnie ;) :)
|
Cytat:
nie nie, nagrywalem na PLATINUM 12x i VERBATIM 10x. Ale to jeszcze przed nagraniem Nero pokazyje mozliwosc nagrania na tylko dwóch predkosciach 10x, 4x. To wszystko jest na screnach w zalaczniku. |
moze poprostu nagywarka "niepoznaje" tych plytek albo traktuje je jako "podchodzic z kijem" i woli nieprzesadzac z predkoscia aby nagrac bezblednie :)
|
Cytat:
a moze to cos innego(SOFTWERE , HARDWERE)? |
wina lezy po stronie napedu moze nowy bios cos na to poradzi
|
Cytat:
slyszalem ze ten bios 2.4A jest bardzo dobry. A moze ja nie mam ustawionego DMA w biosie Plyty glownej(nie moge tego znaleść)bios plyty jest nowy niedawno flashowany(Award)??? Pomuz mi to znalezc |
Cytat:
:) |
Cytat:
TO NAPEWNO WINA CEDEKÓW kup sobie TDK cdrw 700mb są Xtra a nie jieś tam werbatimy (wbrew pozorom mają nienajlepsze rw ) albo zassij z netu najnowsze nero :) |
raczej cedeki.. kup firmowe..
|
no to miejmy nadzieje ze to tylko plyty(bo tego teac'a mam dopiero kilka dni). ale ta sama plyta u mojego kumpla na litku(40/12/48 )
w nero pozwala sie nagrac z predkoscia 12x a u mnie nie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |