![]() |
HITy 700MB czerwone?
Witam po raz pierwszy,
Jestem początkującym w sprawach nagrywania, dlatego proszę o wyrozumiałość, jeśli zadam proste i oczywiste(dla was) pytania. Chciałem zapytać czy (1)nagrywacie może na tych płytkach i (2)ile max. udało się wam na nich zmieścić danych, oraz ogólnie (3)czy są dobre?(czy lepsze np. od Datexów700Mb zielonych). (4)Czy jeśli stosuje overburning to czy zmniejszyć prędkość zapisu np. na min. czy też nie ma to znaczenia na poprawność zapisu? Za odpowiedzi i wszelką pomoc z góry dziękuję. [A w ogóle to mam nagrywarke LG40/12/40] |
Re: HITy 700MB czerwone?
Cytat:
Chyba ze masz do nagrania 20 MB wiecej niz plytka przewiduje wiec moze ci sie udac ale nie polecam takich rzeczy... |
Czy możesz powiedzieć dokładniej co masz na myśli, bo powiem szczerze nie bardzo rozumiem chciałeś powiedzieć mówiąc "jak nagrywasz overburningiem to pamietaj o odpowiednich plytkach a nie na 700MB :-)"
oraz "Chyba ze masz do nagrania 20 MB wiecej niz plytka przewiduje wiec moze ci sie udac ale nie polecam takich rzeczy..." dlaczego nie polecasz? W testach płyt 700MB HITy podobno można nagrać aż 870MB czy to prawda? (Sorki za lamerstwo, ale jestem na etapie studiowania archiwum i czytania faq`a) |
cze na tym hicie(czerwony 700)
udalo mi sie nadpalic 27 mb wiecej ale przy 30 mb plyta juz jest do wyrzucenia poza tym wypalalem 32x i jakos szlo a scandisc w nero cd speed pokazywal typowe 99,8% w sumie nie widze roznicy z datexami w koncu to zdaje sie jedna i ta sama firma (na datex.com.pl mozna kupic hity) |
Ilość załączników: 1
HIT Best Quality
Indeks wg producenta ***8211; x40 Wypalona z prędkością x24 na nagrywarce Teac This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine ATIP Lead-in = 97m 27s 06f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 73f) Disc Manufacturer maybe = DST SMART-BURN Speed Limit = 40X TESTY SĄ SEBASTIANA997 w załączniku test z WSESA |
Nagrywałem na te płytki i jakoś się nagrywało. Gdy nagrałem płytkę Liteon-em 40xW prędkością 40x to pojawiały się żółte kwadraciki. Zauważyłem też, że płytki są podatne na rysy; wystarczy tylko przetrzeć miękką szmatką i już powstają rysy (w przypadku renomowanych firm, takie rysy aż tak nie powstają). Z mojej strony nie polecam tych płyt, choć są tanie.
|
Cytat:
raczej nikt nie nagrywa na nich prac magisterskich;p a co do tych rys to racja sa strasznie delikatne |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48. |