Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   WinOnCD v.6.0 - jak? to ugryść ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/winoncd-v-6-0-jak-ugrysc-13171/)

skorpion 26.11.2002 13:16

WinOnCD v.6.0 - jak? to ugryść ?

Witam
Mam kilka pytań z wiazanych z tym programem.Kilka dni temu dostałem od kolegi ten program na prube.Zainstalowałem i na pierwszy żut poszła muzyka ,jestem pod wrażeniem wszystko z grało sie super bez zadnego problemu.Schody zaczeły się jak zaczołem pruby ze z grywaniem obrazów płyt z robionych za pomocą Nero i Clone-po pierwsze za każdym razem jak otwożyłem katalog z obrazem to widziałem wszystkie pliki 9 Nero , cue ,bin ) to samo z obrazem Clone,nie chcąc ryzykować nie zaczołem z grywania.
Puxniej zaczołem pruby z filmami w avi.I tu dopiero mie szlag trafił,za każdym razem co bym nie otwożył to albo plik za duży,albo wywala ze w nagrywarce nie ma nosnika,albo winda zamkneła mi cały program bo wykonał jakis błąd.Z tymi filmami prubowałem wszystkich ustawień.
Mam prośbe może ktoś z was wie jak go ustawić by działał normalnie bo program jest dobry a nie chce już doświadczeń i też chciałbym nabyć ten program.
Pozdrawiam

Marsellus 27.11.2002 13:01

czesc skorpion ... widze ze szukamy pomocy na tym samym forum ;)))

wcf rules ;)

Kinja 27.11.2002 13:28

Trudno gryzc gdy sie tak poprawnie rzuca okiem:)
A zgrywanie to powazna sprawa lepiej otworzyc katalog i zobaczyc co i jak:)
A ze innych bola oczy to nie problem:)
Ja nie mam polskich znakow w windowsie wiec :)
:-D

skorpion 27.11.2002 17:53

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Trudno gryzc gdy sie tak poprawnie rzuca okiem:)
A zgrywanie to powazna sprawa lepiej otworzyc katalog i zobaczyc co i jak:)
A ze innych bola oczy to nie problem:)
Ja nie mam polskich znakow w windowsie wiec :)
:-D

Kinja
To jest forum CDR a nie polonistów ,jak widzisz kszaczki to ustaw sobie przeglądarke,a jak masz jakąś poradę na temat przezemnie zaczęty to czekam.

Kinja 27.11.2002 18:15

Nie widze krzaczkow ale to chyba zasluga tworcow tego forum :)Po prostu jest zrobione dobrze ;)
Ja rowniez nie uzywam polskich znakow jednak dlatego iz nie mam ich w windowsie. Moze i racja to nie jest forum poprawnej pisowni :) i pewnie chodzi o szybkosc bo mniej liter uzywamy piszac zut niz rzut ;) Sorki za zwrocenie uwagi :D

bartz 27.11.2002 18:45

Miałem podobny problem w WinOnCD 5.03 a potem z WinOnCD 6 PE. U mnie pomogło odinstalowanie programu Alcohol 120% i jest juz wszystko ok. WinOnCD widzi kazdy nosnik i nie wywala bledow.:)

larynx 27.11.2002 19:26

Cytat:

Kinja napisa***322;(a)
Nie widze krzaczkow ale to chyba zasluga tworcow tego forum :)Po prostu jest zrobione dobrze ;)
Ja rowniez nie uzywam polskich znakow jednak dlatego iz nie mam ich w windowsie. Moze i racja to nie jest forum poprawnej pisowni :) i pewnie chodzi o szybkosc bo mniej liter uzywamy piszac zut niz rzut ;) Sorki za zwrocenie uwagi :D

masz poczucie humoru
ale czy nie mozna by wstawic na stronie modulu sprawdzajacego pisownie przed wyslaniem posta?

Kinja 27.11.2002 20:34

Cytat:

larynx napisa***322;(a)

masz poczucie humoru
ale czy nie mozna by wstawic na stronie modulu sprawdzajacego pisownie przed wyslaniem posta?

a tego nie wiem :) Nie chcialam byc zlosliwa bo czesto zagladam na to forum by zasiegnac wiedzy na tematy blizej mi nie znane. Szanuje wiedze uzytkownikow i samych uzytkownikow:) Po prostu samo mi sie wyrwalo po przeczytaniu tego listu :) Peace:)

BD 12.12.2002 12:52

Cytat:

larynx napisa***322;(a)

to glupi pomusl bo jak ktos nie uzywa polskich literek
to bedzie mial same bugi w tekscie ...

para 12.12.2002 13:26

U mnie też wystąpiły problemy z WinOnCD 6 PE. Otrzymywałem komunikat że na płycie nie ma wolnego miejsca (czyste płyty CD-R i CD-RW) - posiadam Sony CRX 1611 bios TYS 3. Problem okazał się prozaiczny WinOnCD 6 rozpoznało automatycznie nagrywarkę lecz przypisało jej zły sterownik. W wersji 5.0 był to mmc_2. Teraz wersja 6.0 był to mmc (teoretycznie powinna działać z raw ale płyty nagrane z tym sterownikiem kiepsko się czytały). Wystarczyło zmienić nazwę bliblioteki mmc_2 na mmc i wszystko działa bez zarzutu.
Przy okazji czy można w inny sposób zmienić sterownik do nagrywarki
w WinOnCD 6 PE - tak jak w poprzednich wersjach?
Oraz co nowego w wersji 6.0 PE bo oprócz interfejsu graficznego i paru filtrów muzycznych nie zauważyłem żadnych rewelacji.

Pozdrawiam

Franc 12.12.2002 17:17

Jest dostępna łatka do WinOnCD 6, szukajcie na stronie producenta, jak nie znajdziecie to jutro tu ją zamieszczę

Y@nkee_PL 12.12.2002 17:40

Cytat:

Franc napisa***322;(a)
Jest dostępna łatka do WinOnCD 6, szukajcie na stronie producenta, jak nie znajdziecie to jutro tu ją zamieszczę
Franc wybacz ;)

Łatka do WinOnCD 6 Power/DVD Edition.
POZDRAWIAM.

Franc 12.12.2002 19:28

Wybaczam
Siedzę w kafejce a łatka jest w chacie, szybciej chłopaków poratujesz, nie chciało mi się sciągać jeszcze raz

skorpion 12.12.2002 19:52

Witam
Dzieki za porady ,ale juz rozgryzłem ten program i odinstalowałem Nero j.Jak zobaczycie jakie ma mozliwości to sami z rozumiecie dlaczego.Ten program okazuje sie być bardzo prosty i ma ogromne możliwości.
Z resztą niedługo już się przekonacie i będziecie mogli się cieszyć nim w polskiej wersji.
Ludzie o demnie z Boardu już są na końcówce tłumaczenia.
A prubkę ich możliwości mogliście nie dawno widzieć CloneXXL i Profiler.
Po zatym u mnie ludzie zaczeli uzywać tego programu i umieścili chyba wszystkie jego możliwości i jak co z czym.
Jak Bedzie mozna to postaram się to opisać i ze skrenami podeśle Administratorom tego Forum .
Pozdrawiam

ampel 12.12.2002 20:41

Mysle jednak ze Nero zostanie jednak tym programem naj- oczywiscie jezeli jest kompletny mysle o pluginach np mp-pro itd.
Win on cd6 robi problemy jesli ma sie nowe clon-cd i otwartego baranka (wirtualny dysk) ponadto z muzyka mu nie zabardzo wychodzi ale zgadzam sie ze ten program jest lepszy od wersji 5 mnie osobiscie podoba sie najbardziej to ze pokazany jest dokladny czas i wielkosc tego co mamy nagrac, oraz mozliwosc sprawdzenia wielkosci dysku jaki mamy w nagrywarce , pozatym jednak Nero -jego prostota i zetelnosc oraz latwosc uaktualniania zasluzyly sobie na odrobine ;;wiernosci''
pozfrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20.