![]() |
alkohol 120% czy sie gryzie?
jak w temacie, chodzi o inne programy do nagrywania.U mnie po uruchomieniu wiesza si e komputer a u kumpla chodzi bez problemu
|
A o jakie programy chodzi? U mnie bez problemu działa CloneCD, Alcohol, Nero, Feurio ...:P
|
mam clone i nero z tego wynika ze powinien działac
|
Nie koliduje z zadnym innym programem do nagrywania CD!
Mam Clona+Nero+Alcohol+DirectCD inna rzecz, ze zajmuje cla dostepna moc procesora, co przy uruchomionych aplikacjach w tle moze powodowac spowolnienie kompa albo jego zwis. PS: alkohol sie nie gryzie - sie przegryza (np. spirytus+sok grapefruitowy) |
a moze aspi mu sie nie podobaja?
|
To jest wina prawdopodobnie jakiegos sprzetu. Nic nie zdzialasz. Ja mialem tak z DvD Lietona ltd122 gryzl sie chyba z plyta glowna czy z czyms tez wieszal kompa. Jedynie co pomoglo to zmiana systemu z Win 98 lub Me na XP lub odlacznie DvD. Blad wystepowal przy probie odpalenia Audio lub CloneCD
|
Cytat:
moze mój leciwy dvd LG powoduje konflikt |
Cytat:
|
Cytat:
|
a u mnie Alcohol 120% gryzie sie z WinOnCD 5, tzn. Alcohol uniemozliwia mi nagrywanie w Winonie, poniewaz za kazdym razem mi pisze, ze na plytce nie ma juz miejsca, a nawet wywala mi calego Winona. Po odinstalowaniu Alcohola wszystko wracalo do normy.
Wie ktos moze jak rozwiazac ten problem tak zeby miec i Alcohola i WinOnCD ??? POZDRAWIAM. |
Zaobserwowałem w czasie testów, że w przypadku niektórych napędów - gdy zainstalowany jest a120% - podczas testu zapisu Nero CDSpeed - że długość płyty w NCDS pokazywana jest niepoprawnie.
|
Mam zainstalowane WinOnCD 5, Alkohol, Feurio i nic się nie gryzie (system Win XP Pro), nigdy nie miałem żadnych problemów
|
Wylaczcie opcje 'Ignoruj typ nosnika' w ALC. Ona ukrywa ATIP i niektore programy glupieja.
|
Cytat:
PS. A czy wylaczenie tej opcji bedzie mialo jakis wplyw na nagrywanie??? |
u mnie pełna symbioza :-D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |