Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pbc ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pbc-13207/)

xero_boy 27.11.2002 12:25

Pbc ???

po włożeniu płytki ze zdjęciami z wypalonej w Ulead DVD PictureShow wyświetla się komunikat "turn on PBC", o co chodzi ???, czy jest to zależne od tego że DVD nie obsłuduje VCD2.0,??? odtwarzacz Thompson wbudowany w TV SCENUIM, dziękuje za wszelkie informacje !!!!

zargo 29.11.2002 08:22

PBC = PlayBack Control, czyli mozliwość "interakcji" na płycie (przy użyciu np. pilota) - wejscie do (pod)menu, przeskok do nastepnego/poprzedniego rozdziału etc. - dostępny na płytach w standarcie VideoCD 2.0 i Super VideoCD 1.0 .

Musisz w menu DVD włączyć funkcję PBC, bo inaczej nie wyświetli się menu, przy pomocy którego będziesz mógł wybierać interesujace Cię sekwencje, w tym przypadku zdjęcia.

zargo

xero_boy 29.11.2002 09:34

PBC

dzięki za informację ale czy takie coś (PBC) można włączyć w DVD stacjonarnym, komunikat ten jest wygenarowany z płyty, z programu krórym nagrywałem płyte Unlead PictureShow, odnalazłem go w plikach programu, to jest jakaś bitmapa, na stacjonarnym odtwarzaczu DVD sony wszystko bardzo ładnie chodzi, czy jest możliwe żę ten DVD Thompson nie obsługuje PBC, albo ma zblokowaną tą funkcję ???

zargo 29.11.2002 10:05

xero_boy walisz skróty myślowe i czytając twój post nie kumam wiele...

Cytat:

czy takie coś (PBC) można włączyć w DVD stacjonarnym
napisałem przecież, że musisz "...w menu DVD włączyć funkcję PBC..." - nie wiem jak wygląda okno ustawień w twoim comboTV, ale napewno taka opcja powinna być

Cytat:

komunikat ten jest wygenarowany z płyty
- jak z płyty(???) może zostać wygenerowany, może chodzi ci, że gdy wsadzisz płyte do czytnika comboTV, to na ekranie TV pojawia się komunikat?

Cytat:

z programu krórym nagrywałem płyte Unlead PictureShow, odnalazłem go w plikach programu, to jest jakaś bitmapa
- komunikat w postaci bitmapy?, gdzie i w jakim momencie go wyświetla?, poczas tworzenia płyty (w programie)? podczas próby odpalenia w comboTV na ekranie TV?

Niesadzę, aby taki producent jak Thompson, nie zaimplementował tak standartowej opcji jak PBC - przecież bez niej nie można odtwarzać standartowych menu oryginalnych płyt DVD.

zargo

xero_boy 29.11.2002 11:21

[QUOTE]zargo napisa***322;(a)
[B]xero_boy walisz skróty myślowe i czytając twój post nie kumam wiele...

tak masz racje sorki

napisałem przecież, że musisz "...w menu DVD włączyć funkcję PBC..." - nie wiem jak wygląda okno ustawień w twoim comboTV, ale napewno taka opcja powinna być

- jak z płyty(???) może zostać wygenerowany, może chodzi ci, że gdy wsadzisz płyte do czytnika comboTV, to na ekranie TV pojawia się komunikat?

- komunikat w postaci bitmapy?, gdzie i w jakim momencie go wyświetla?, poczas tworzenia płyty (w programie)? podczas próby odpalenia w comboTV na ekranie TV?

komunikat ten jest na płycie można go odnaleść przeglądając exploratorem płytkę w kompie, jest to taka bit mapka z jakims widoczkiem a na niej napis turn on PBC

Niesadzę, aby taki producent jak Thompson, nie zaimplementował tak standartowej opcji jak PBC - przecież bez niej nie można odtwarzać standartowych menu oryginalnych płyt DVD.

wielkie dzięki za info , i przepraszam za te skróty myślowe i jeszcze raz dzięki za wszelkie informacje

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38.