![]() |
TEAC 532E-B i problem z odczytem
Witam po dość długiej przerwie :cool:
Na wstępie jestem mocno zdenerwowany koniecznością pisania tego jeszcze raz bo .."sesja została zamknięta ..." A więc mam taki problem że TEAC 532E-B nie potrafi odczytywać niektórych plików z płytek (zero rysek), nawet tych ledwo co wypalonych. Do tej pory jak zaczynał wariować (przestawał czytać płytki CD-RW) to czyściłem mu soczewkę izopropanolem i wszystko wracało do normy. Próbowałem już kręcić pokrętłem koło soczewki i co prawda przy jednym z ustawień udało mi się przeczytać jeden z "felernych" plików natomiast pozostałych dalej się nie dało, zaś przy innym ustawieniu znowu część się odczytało z reszta nie ... Czy ktoś miał już podobny problem i jak go rozwiązał. Zzy jest możliwość naprawienia tego w domu czy trzeba oddać napęd do serwisu (napęd ma 4-ry lata) jeśli tak to gdzie w woj śląskim znajduje się taki serwis i ile by kosztowała naprawa. z góry dziękuję za odpowiedź Mickey PS: Tym razem skopiowałem sobie do schowka na wypadek problemów 8) |
Masz tego Teac'a jeszcze na gwarancji ? Jeśli tak to nawet się nie zastanawiaj tylko oddaj go do serwisu. To na 100% problem z optyka. Tylko nie mów w serwisie ze coś czyściłeś, a już na pewno nie wspominaj że grzebałeś przy soczewce ;)
|
Niestety ten napęd ma już 4-ry lata i nie jest na gwarancji.
Może się orientujesz ile kosztowałaby naprawa ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |