![]() |
Jak to mozliwe??????
Zwykła płytka 700MB, jakiś PRINCO budget - ogólnie badziew.
Na płytce nagrane 756MB - film w formacie ****.dat - chyba "prawie" vcd bo jeszcze jakieś podkatalogi itp. Aha film normalnie działa w Bestplayerze, czyli jakiś Divx lub Xvid :) Jak zgrywam na pulpit ta płytkę w eksploratorze to zajęło to ok. 10minut. Zykle około 1.5 - 2minut. Gdy cicałen nagrać to w nero - to się zdziwiłem - właśnie tą wielkością - wyszło o 4minuty!!!! za długo - bałem się spróbować overburningu. Wziąłem Clone CD i przegrałem normalnie - odczyt normalnie - około 2 minut, nie krzyczało żadnym overburningu!!!! Oczywiście bez probelmu weszło na płytę. Jak to możliwe???? |
Cos takiego juz kiedys chyba bylo?
Ten pliczek z ktorego odtwarzasz film - zmien rozszerzenie na .avi, reszte wypieprz i wypal normalnie! Na wszelki wypadek zrob to najpierw na kopii! Powinno starczyc 700mb. |
Cytat:
I najlepeij zrobic konwersje jakims programem a nie zmieniac samodzielnie. A film moze sie w takim formacie nie zmiescic na plyte poniewaz moze objetosciowo zjac ponad 700MB. A w formacie vcd sie zmiesci gdyz tam licza sie minuty a nie objetosc filmu. |
Kompilacje płyt VCD mają inną wielkość sektorów, przez co na płycie zmieści się faktycznie więcej danych. Na stronie głównej znajduje się kalkulator, dzięki czemu można to przeliczyć.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |