Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Hasło w biosie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/haslo-biosie-13294/)

ksviper 12.01.2008 13:07

odkopi***281; temat ;)
kumpel przywi***243;z***322; z Germany laptopa Panasonic CF-29. Ja nazwa***322;bym to narz***281;dzie do samoobrony ni***380; laptop ;) I jest problem z has***322;em w BIOSIE. Trzeba je poda***263; ju***380; po uruchomieniu lapka. No i oczywi***347;cie nikt nie zna tego has***322;a. Uruchomi***263; z p***322;ytki nie idzie. Bios jest Phoenixa. Nie chce mi si***281; go rozkr***281;ca***263; bo to troch***281; niepewna robota ;) Znacie jaki***347; spos***243;b na usuni***281;cia hase***322;ka ?

Ziele 01.12.2002 14:40

Programiki się właczają tylko generują to samo hasło: ALACALZW które nie pasuje :(. Co oni w biosie poustawiali to nie wiem dlatego nie zabardzo chce kasować. Może nie do się dobrać do niego bo to nowy bios Awarda. Pokazuje wesje 6.00PG

+++LeWaP+++ 01.12.2002 03:08

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Niestety nie działają u mnie te wyciągacze haseł. :(
Mam nadzieję, że nie działają w sensie, że wygenerowane hasła, a nie, że program się ni włącza ? ;p

Jeżeli faktycznie tak jest to został Ci clear/kill cmos... Albo zworka, albo jakiś program do resetowania cmosu. Przecież już otworzułeś obudowę, aby zainst. nagrywarkę. A CMOS może się zresetować zawsze podczas np. skoku napięcia :)

Każdy ma prawo grzebać w biosie... po to on jest..., a dzwoniłeś do tych lamuchów i pytałeś się czy ci podadzą hasło. Jak powiedzą, że coś zepsujesz to powiedz im ode mnie, żeby się pocałowali w D...Ę :-D

Ziele 01.12.2002 02:21

Niestety nie działają u mnie te wyciągacze haseł. :(

+++LeWaP+++ 30.11.2002 14:30

Ale jaja! jakiś lamuch się nie wylogował! a ja siadłem w szkole na tym samym kompie i myślałem że będe się musiał zalogować gdy będe próbował odp.

Powtórka:

Przecież ten program, który podałem umożliwia dostanie się do biosu bez zmiany poprzedniego hasła !!

po prostu odpalasz program
wpisujesz w biosie wygenerowane hasło, będzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna będzie się zgadzać z tym założonym
zmieniasz co cię interesuje
zapamiętujesz, a stare hasło zostaje!!!

8)

ROBDOB 30.11.2002 14:28

Przecież ten program, który podałem umożliwia dostanie się do biosu bez zmiany poprzedniego hasła !!

po prostu odpalasz program
wpisujesz w biosie wygenerowane hasło, będzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna będzie się zgadzać z tym założonym
zmieniasz co cię interesuje
zapamiętujesz, a stare hasło zostaje!!!

8)

Weron 30.11.2002 14:11

Rzeczywiscie moj blad.

To niech pozniej wpisze inne.
A jak mu ktos udowodni, ze to nie to?
Nie ma takiej mozliwosci.
Ja bym tak zrobil a jakby co to od razu walic do rzecznika praw konsumenta czy cos w tym stylu i naskarzyc, ze jakis kit mu wciskaja z haslem.
W ogole to jakies kompletne nieporozumienie aby zakladac haslo na bios.
Co to za firma?!
Totalny badziew.
Ziele podaj nazwe niech kazdy wie gdzie niezalezy nic kupowac!!!

-Sid-The-Rat=> 30.11.2002 13:38

weron - obejsc haslo (wykasowac o nie problem) on chce miec to haslo zeby go nie wywalac - bo mu kompa pozbawia gwarancji...

dlatego pyta - jak wydobyc haslo, a nie jak sie go pozbyc...

Weron 30.11.2002 12:54

Czaicie sie i czaicie z tym haslem w biosie.
Zreszta taki post juz chyba byl wczesniej a nikt i tak nic konkretnego tam nie wymyslil. A czy ktos probowal czego takiego:

Z poziomu BIOS-u uruchom program debug. Możesz to także uczynić za pomocą okna Start|Uruchom w Windows. Gdy program debug zostanie uruchomiony, wpisz kolejno następujące polecenia ("-" na początku linii oznacza znak zachęty, nie wpisuj go):
-o 70 2e
-o 71 ff
-q

W ten sposob zresetujemy ustawienia CMOs-u i haslo zniknie.

-Sid-The-Rat=> 30.11.2002 12:36

microhard?

faco 30.11.2002 07:49

Co to za firma, co plombuje każdą śrubkę.:o

Ziele 29.11.2002 22:21

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)

jak wiesz co musisz ustawić z biosie i nie masz plomb na obudowie to po prostu zrób Clear CMOS

Cytat:

wyciagnij baterie z plyty glownej i BIOS sam ci sie zresetuje!!
Już mówiłem że czyszczenie biosa odpada bo nie znam hasła jakie założyli, a wtedy by się zorientowali że był kasowany.
Jeśli chodzi o plomby to je zerwałem bo gwarancja mi na to pozwala. Pozakładali za to też plomby na każdą część w środku. Zerwałem bo mamiałem do założenia nagrywarkę (wiadomo :)), dysk, kieszeń i sieciówkę. Zresztą komputer otwieram srednio dwa razy na tydzień.
Dziękuję za programiki, zaraz je przetestuje. Jakby nic nie wyszło to jeszcze tu napisze. Narazie

Laser 29.11.2002 22:04

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)

see ya!!

Witam !

Odpada bo jak ma plomby to musi je zerwać a wtedy to napewno straci gwarancję.

HelpMAN 29.11.2002 20:34

see ya!!

esem 29.11.2002 19:57

Poszperaj na www.bios.help.pl. Są nieżli.8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:32.